lastik tecrübesi.

ozersin85 tarafından yazılan metin:
arkadaslar bende değiştirecem lastikleri fiyatlar marka bazında ne alemde biliyor musunuz?

185/65/15 92 T 4 mevsim lastikler için adet fiyatları

brigstone 130 TL
lassa 150 TL
michelin 160 TL
pirelli 130 TL
goodyear 130 TL

aynı ebatlı 88 H lastikler adet başına takriben 20 TL daha ucuz!

benim arabaya 175-75-14 yerine 185-65-14 lastik taksam sadece öncelere sıkıntı olurmu aceba 175-75-14 orijinal ebatları 1.300 cargo araba.

benim arabaya 175-75-14 yerine 185-65-14 lastik taksam sadece öncelere sıkıntı olurmu aceba 175-75-14 orijinal ebatları 1.300 cargo araba.

175 75 14 yyerine 185 65 14 takarsan.lastik tabanını genişletip lastik yanağını küçültürsün.taban genişliği arttığı için sürtünme ve yakıt sarfiyatın artar.lastik yanak derinliği azaldığı içim toplam lastik çapın 10 mm (1 santim) küçülür.aracın torkuna binen yük azalır araç rampada daha seri olur ama yakıtın bi daha artar...

185 65 lastik takacaksan 15 jant kullanman lazım.doblolarda 185 65 15 lastikler ve 15 jantlar standart olarak kullanılıyor.

ancak önemli bir husus:175 75 14 98/99 T lastikler güçlendirilmiş süspasiyon ve yüksek taşıma kapasitesine sahip doblolarda kullanılmış.bu yüzden değiştirilmesini tavsiye etmiyoruz.

ayrıca önde farklı arkada farklı çapta lastik kullanman,hatta önde ve arkada farklı diş derinliği ve ya farklı diş desenli lastik kullanman virajlarda sana inanılmaz sorunlar yaşatabilir (tecrübe ile sabittir.daha önce doğanda önde 4 mevsim arkada aynı ebatlı kar tipi lastik kullanadım neler olabileceğine inanamazsın)

senin lastik bizim lastikten 20 lira daha pahalı.

bizim arabalar için 185/65/15 92 T Brigstone R410 duravis tavsiye edilmiş fiyatı 130 TL

senin araban için 175/75/14 98/99 T Brigstone R610 tavsiye edilmiş fiyatı 150 TL

175/75/14 duravisler çok sert lastikler. tamamen yüke yönelik. 90 bin km çevirdim üstündeki duravislerle. daha sonra ötme yapmasından dolayı değiştirdim.

yük taşıyorsanız binek tipi lastik takmak zararınıza olur. çok çabuk aşınır.

Brigstone duravis almayın bence. gereksiz sertler.

cnkshn tarafından yazılan metin:
175/75/14 duravisler çok sert lastikler. tamamen yüke yönelik. 90 bin km çevirdim üstündeki duravislerle. daha sonra ötme yapmasından dolayı değiştirdim.

arabayı yuk tasımak için kullanmıyorum tamamen binek amaclı işimi görüyor.niyetimde 185-65-14 yumsak bir lastik alıp kullanmak.

cnkshn tarafından yazılan metin:

başka bir lastik olsaydı 90 bin çevireceginizi düşünemiyorum çünki,bu araçlar hem yüklü hem yüksüz düşünüldügü zaman duravisler bence idaal.belki sert ama kullanışlı ve ekonomik lastikler.yok konforlu olsunda bana 60bin yeterli derseniz oda sizin tercihiniz.
tabi 14 jant a inildigi zaman yol tutuşu bakımından biraz daha yumuşak lastik mantıklı

beyler ben bu gün lastik değiştirmek için bayileri dolaştım.çok ilginç bilgilerle karşılaştım.

mıchelin bayisi:

-düşük endex lastik takmanızı tavsiye etmiyoruz.lastik tabanları bozuluyor!lastiklerinizin endexi uygun olmalı.

fulda bayisi:

-185/65/15 lastikler yerine 195/60/15 kullanabilirsiniz.çap stabil kalır

brigstone bayisi:

yumuşak lastikler taban bozmaya meyillidir.

lassa bayisi:

yük endeksi düşük lastik kullanmayın.

michelin bayisi elinde uygun endexli lastik olmadığı için beni diğer firmalara gönderdi.müşterimize mahçup olmak istemeyiz dediler!

bende lastik olarak lassa ya karar verdim.güçlendirilmiş 92 T XL endex li lastik alacam.adet fiyatı 150 TL

RAPTOR tarafından yazılan metin:
beyler ben bu gün lastik değiştirmek için bayileri dolaştım.çok ilginç bilgilerle karşılaştım.

mıchelin bayisi:

-düşük endex lastik takmanızı tavsiye etmiyoruz.lastik tabanları bozuluyor!lastiklerinizin endexi uygun olmalı.

fulda bayisi:

brigstone bayisi:

lassa bayisi:

michelin bayisi elinde uygun endexli lastik olmadığı için beni diğer firmalara gönderdi.müşterimize mahçup olmak istemeyiz dediler!

bende lastik olarak lassa ya karar verdim.güçlendirilmiş 92 T XL endex li lastik alacam.adet fiyatı 150 TL
evet marka bazında bencede güzel tercih miclenden sonra lassa veya goodyear

[kardeşim lastik düşünüyorsan toyo al japon malı çok iyi lastık alternatif olarakta briston al fiyat olarak iyi ama sakın lassa alma az su görsün arabanın her tarafı oynuyor bence 10-20 fazla ver kafan rahat olsun çatlaklar eğer yatıyorsa aracın ondandır

175*75*14

bu boyutta lastik takarsan arabayı yolda tutamazsın yüksek ve lastik ince kalır en iyisi 185x65 hem daha iyi yol tutar hemde savrulmaz yada 185x70

RAPTOR tarafından yazılan metin:

mıchelin bayisi:

fulda bayisi:

brigstone bayisi:

lassa bayisi:

sakın lassa alma ıslak zeminde berbat 20 tl fazla ve briston ala

merhabalar aranıza yeni katıldım. geçen hafta 2006 model 1.3 combi modeli bir araç aldım.bu doblo benim 3. doblom ilk doblom 2004 1.9d 2. doblom 2008 1.9premio son doblomda bu araç oldu. aracın üzerinde 175 70 14 duravis birdgestone marka lastik var.araç hem çok zıplıyor hemde lastiklerin üzerindeki tarihe bakdım 2006 yılında imal edilmiş,yanaklar çatlamış velhasıl araba 4 lastik istiyor.forumdan okudğum kadarı ile bu lastikler yük amaçlı .benim kullanım amacım tamamen binek amaçlı.yapdığım piyasa araştırması neticesinde çoğu firma ebatta değişiklik yapılmaması yönünde görüş bildirdi.forumun bu bölümünü baştan sonuna kadar okudum,lassa pirelli birdgestone marka lastiklerin sert ama uzun ömürlü olduğnu anladım.michelin yada goodyear yada toyo marka lastiklerin daha yumuşak ve binek amaçlı kullanımda daha elverişli olduğunu gördüm.birde goodyear bayilerinde sawa marka lastikler var aynı fabrikadan çıkığdı söleniyor ve piyasadaki ucuz lastiklerle rekabet edebilmesi açısında fiyatları makul örneğin goodyear lastik 155 tl aynı ebat sawa 125 tl.lastik değiştirmemdeki amaç hem aracın zıplamasını azaltmak hemde yol tutuşunu daha güçlendirmek.şu an üzerinde bulunan lastikler hiç güven vermiyor.herkese iyi forumlar.

Sevgili kosmos[/b ]kardeşim lütfen kendinizi tanışma nbölümünde tanıtınız ...

Sevgili kosmoskardeşim lütfen kendinizi tanışma nbölümünde tanıtınız ...

dostlar bu aralar bende lastık değiştiricem,son zamanlarda kimler değişti,ne tavsiye edersiniz.boşuna aramayalım bi hafta..😀
aracım sadece binek,çoğu zaman 2 kişiden fazla kimse binmez...yumuşak olsun diyorum ama,ne yapayım dersiniz?

Back