tüm üyelere ıyı akşamlar.ben adana da yaşıyorum.6 ay önce 60.000 km de 2008 model 1.9 multijet premio doblo aldım.aldıgımda lastikler fabrikasyon bridgestone du.ama ön 2 lastik dıştan 3 cm aşınmıştı.ben aracıma pirelli çinturato 185/65/15 ebat lastik taktırdım.şu an 6000 km yaptım lastiklerden memnunum.arkadaşlar michelin demişler ama michelinde ticari araca uygun 82 T ve 86 T yük sinifi lastik yok.takılan lastik otomobil içindir.şirket aracı pejo bipper da aynı lastik her türlü yol ve kullanımda 65.000 km yaptı.kısacası pirelli bizim araçlar için uyumlu bir lastiktir.kullandıgımız lastikler 4 mevsim lastigidir.yani sessiz sürüş,ıslak ve kuru zeminde yol tutuş ,konfor özellikleri en uygun şekilde harmanlanmış lastiklerdir.dış ısı 2 dereceden itibaren 4 mevsim lastiklerdeki kauçuk sertleşmeye başlar ve tutunma özelligi azalmaya başlar.bizim sıcak bölgede yaşayanlar kışın zincir kullanmak zorunda kalır.ama soguk iklimler için en dogrusu kar tipi lastik kullanmaktır.kar tipi lastiklerde silikon miktarı yüksek oldugundan sertleşme ve tutunma kaybı olmaz.sadec kuru yollarda diger lastiklerden çabuk aşınır.bildigim kadar arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştım.umarım faydalı olmuşumdur.