Doblo Yük Lastiği zorunlu mu ?

@Sezgin Tok
@hsyn_mnts arkadaş sormuş yukarıda yazmış ki öyle bir şey olsa benim doblo 4kere binek lastiği ile geçebilirmiydi 2.5 tonluk t5 vardı o bile binek lastiği ile tek seferde geçmişti
Bence sorduğunuz personel yanlış bilgi vermiş size

@Ethem
Önemli olan endeksi işte lastik alırken d2de 85 üstü d3de 91 üstü olmasına herkes dikkat ederse kimse problem yaşamaz

Yakın Zaman İçerisinde (Mayıs16) Tarihinde , Araç Satılmazsa , Vizeye Gireceğim Üzerinde 205/55 R16 94V XL Lastikler Var Adana'da Vizeler Çok Sıkı Hadi Hayırlısı 👍

@DobLoPremio
diş derinlikleri yeterli ise rahat geçersiniz.

@MEHMET78

Yeterli Ön 7 Arka 8 mm Lastik Daha 8-9 bin belki yapmıştır

@DobLoPremio
o zaman rahat geçersiniz inşaallah.

Arkadaşlar bugün bir tanıdığımızın d3 doblosuna good year efficient grip 205 55 16 91v takdırdım. Lastikçi hesapladı 615*4 aracın azami yükünden fazla çıktığı için muayeneden geçer dedi. Peki bu lastikler araç insan dolu iken uzun yolda vs. Sorun çıkarır mı. Sürüş güvenliğini etkiler mi? Çünkü üzerinden 99t söküldü 91v takıldı. Olumsuz etkileri neler olabilir?

@Zaladin

Sonuçta o etiketler verilirken belirli bir pay bırakılarak yazılır. Aynı asansör mantığı gibi, 1000 kg taşıma etiketi vardır, ancak 1500 kg kadar kaldırabilir. Ama güvenlik açısından etikete uymak bence daha doğru. 94v XL yanak olsa bi nebze karşılar belki ancak boş ağırlığı zaten 1500 kg olan bir araç. Yükseklik sebebiyle rüzgardan daha fazla etkilenip hızlandıkça lastiklere binen yük artar. 91 endeksi 615 kg yük kaldırabilirken, 99 ise 775 kg kadar kaldırabilir. Buda 2460 kg'a 3100kg demek. Arada 500 kg'dan fazla fark var. Çok fazla yük atılmadığı sürece büyük bi sorun teşkil etmez diye düşünüyorum ama ben şahsen cesaret edemiyorum 91 takmaya. Yüksek hızlarda telafisi olmayan sorunlara yol açabilir. Ama 91 lastiğin yumuşak hamuru sayesinde daha konforlu bi sürüş elde ettiğini iddaa eden arkadaşlar bulunmakta.

eskişehirde yük endeksi tutmadığı için muayeneden geri döndüm. mart ayında gitmiştim. tekerlerim toplam yük taşıma kapasityesi 2000kg benm doblomun yüklü ağırlığı 2025kg. yani 25 kg için muayeneden geri döndüm. 84t idi. tek dingil üstündeki tekerleri değiştirip gittim. garanti olsun diye 92 t taktırmıştım yanlış hatırlamıyosam 🙂

sıkıntı olmaz.bende aynısından taktırdım. konfor çok güzel. tek sıkıntı kaldırıma falan çıkmamak lazım. lastikler çok yumuşak olduğundan neredeyse janta kadar esniyor.

@ANLOVE

D1 için bizim lastikler 175/70/R14 88T
Aldığımızda Pirelli'nin bu ölçüde lastikleri takılıydı. 2. Takımları alırken Fulda'dan 185/65/R14 86H Carat Progresso lastik takmıştık ve 2 yıl sonra belediye asfalta çıkışı yumuşatmadığı için ön lastiklerden biri patladı. Konfor açısından Fulda'larla Pirelli evet kıyaslanması bile zor ancak lastik otobanda patlasaydı o konfor fazla fazla çıkardı.

Şu anda Petlas Snowmaster w601 175/70/R14 88T takılı. Bana göre araç sonuçta ticari maksatla üretildiği için fabrikasyon değerlerin dışına çıkmamak lazım. 88T konforu düşürse de güvenlik için riske girmeye gerek yok. Aldığınızda hangi ebat takılıysa (Sıfır için, 2.Elde değişik ebat var ise Fabrikasyon ölçüye dönülmeli) o ebattan devam edin derim.

Tüv sıkıntı yaratmasa bile bana göre değmez. Zıplatıyormu evet zıplatıyor ancak o kadar kusur da başka araçlarda da var. Doblo'nun tek kusuru da zıplatmak olsun 🙂

Selamin aleykum arkadaslar simdi son durum ne diyorsunuz bende lassa kullaniyordum 185 75 14 lastikcim mart ayinda cikti kesinlesti kanun dedi imkansiz gecmesi artik dedi yuk lastigi sart diyo en son muaneye giren arkadas kimse bi yardimci olsun lutfen tesekkurler simdiden....

Geçen hafta cuma gun sakarya adapazari muayeneye girdim lastikler 175x70x14 88T bir sıkıntı yasamadim

Akin abi yuk lastigi degildi demi. benim lastikler boyle yenisini almam lazim memlekete gidilecek muanede 1 ekimde lastikcide oyle soyledi ne yapsam bilemedim

Dosyalar

• Screenshot_2016-09-06-21-46-41.jpg
    Screenshot_2016-09-06-21-46-41.jpg
    27,7 KB · Okunma: 46
Hayir sadece ozellikleri yazdigim gibi 88 T en az 88 T olmasi gerekiyor zaten aracin kitapcigindada yaziyor. aracim 2006 d2 bi sorun cikmadi normal yazlik lastik petlas pt 311 tavsiye ederim

Yaz lastigi alicam yuk lastiğini yoksa binek mi d3 kasa için aile için kullanıyorum

Doğru olan orijinal lastiği (boyut) kullanmak ama çoğu kişi 205 55 R16 kullanıyor. Lastik başına yük endeksini karşılayan bu şekilde lastikler var (94W XL 96W XL) ama çoğu kişi fiyat avantajı oldığundan 91V kullanıyor. Sorun yaşayan pek yok. Orijinal lastik 99H'tır. Markası önemli değil.

Back