Doblonun bagaj panjurundaki ayrı bulunmayan klipse benzer yan sanayi klipsler var. Bu orijinal klipsin yerine üretilmiş olabilirler belki. Ben Doblodaki klipse bagaj panjur klipsi diyorum. İnternette böyle denilmiyor. Orijinali esnek. Orijinal klipsle aynı duran klips resmine sahip ürünlerde marşpiyel klipsi olarak adlandırılıyor. Serkar marka Fiorino Bipper Nemo döşeme marşpiyel klipsi olarak geçen ürün orijinal klipsle aynı duran bir resim kullanıyor. Daha önce bulduğum Nurpar marka klips orijinal klipse çok benziyor ama sert ve kırılgan bence. Kullanım için pek uygun durmuyor. Özellikle aynısının siyahı var ve kapı döşemelerine takılsın diye üretilmiş gibi. Kullanıma pek uygun değiller bence. Sünger contaları da yok. Mavi bagaj panjur klipsinin yan sanayisinin üretilmiş olması ilginç. Nurpar marka olanların resmini atmıştım. Daha önce resmini attığım sivri uçlu beyaz kapı çıta klipsi de büyük ihtimalle Serkar marka. Serkar ve Yılmaz aynı mılar belirsiz. Serkar marka mavi klips hakkındaki bir link bu.
(link)
Ben bu klipsten bulmuştum. Kalitesi iyi. Çok sert değil. Biraz esnek. Güvenilir duruyor. Sünger contası yok. Bagaj panjurunda klips lazım olursa belki takılabilir. Bu da düşük bir ihtimal bence. Sünger conta takıp kullanmak lazım bence. Orijinal klipsin şekline benzemiyor. Kapı döşeme klipsine daha çok benziyor.
Neredeyse bununla aynı duran siyah bir renkli klips bulmuştum. Bu da Serkar marka belki de ama internette bunu satan bir link göremedim. Mavi olan marşpiyel klipsi sayılır bence. Döşeme klipsi bu sayılır bence. Bunun sünger contası var. Daha önce bundan takmıştım. Daha sonra kırılıp gittiler. Birdaha takmam. Orijinale yakın durmuyor. Bu mavi olanla aynı duruyor ve benzer klipsler için tek bir şekil yapmış gibiler.
Bu da yılmaz marka bir klipsmiş. Bunun siyah versiyonu da var gibi. İnternette linkler var. Bu linkte bunun resmi var.
(link)
Bu mavi klips Serkar marka olana benziyor. Aynı değiller. Rengi daha koyu. Çok esnek ve yumuşak. Yanlardan bastırınca bükülüp kalıyor. Sünger contası yok. Bu da kullanıma uygun gibi ama orijinale yakın değil. Bagaj panjuru için belki kullanılabilir. Serkar marka klips bagaj panjuru klipsine daha yakın duruyor. Bu Yılmaz mavi klips için marşpiyel klipsi demek ve siyahı varsa onun için döşeme klipsi demek en uygunu olur bence. Bu öncekilere göre döşeme klipsine daha çok benziyor gibi.
İnternette Serkar marka için kullanılan resim bu. Doblonun bagaj panjurundaki orijinal mavi klipsle aynı duruyor. Resimdeki klips orijinal mi yan sanayi mi belirsiz. Bu resim gizemli. Ürün buna benzemiyor. Aynı resmin daha kalitesiz bir versiyonunda Nurpar yazısı var ve o da Nurpar marka için kullanılıyor olmalı. Nurpar marka olan klips orijinal bagaj panjur klipsine benziyor ama sert ve kullanmak için pek uygun değil bence. Şekil olarak en çok benzeyen bulduğum o.
Bu sitede de bu resim dahil bulduğum üç farklı Nurpar marka klipslere ait resim ve isim örnekleri gösteriliyor. Resimler çok kalitesiz ve kötü duruyor. Bagaj panjur klipsinin mavisi ve siyahı için resim var. Bir de kapı çıta klipsi için resim var.
(link)
(link)
(link)