- Adı
- YUNUS KILIÇ
- Kan Grubu
- A RH -
- Meslek
- Beyaz Eşya Kombi Tamir Bakım Servisi
- Aracınız
- Doblo
- Modeli
- Trekking
- Motor
- 1.6 Multijet
- Araç Yılı
- 2023
- Renk
- Beyaz
Bana göre orijinal parçalar servisten kolay bulunuyor. Öyle her parçayı bulamadım ama çoğunlukla plastik ve trim parçaları aldım. Aldığım emniyet kemeri üst cıvata kapakları çok iyiydi. Yeni tasarımlı ve esnekti. Çok da siyahtı ve Türkiyede üretilmişti. Doblolarda bu parça eksik olabiliyor. Bazı parçalar çok pahalı oluyor bence. Küçük parçaların bazıları pahalı. Bazı büyük parçaların fiyatı daha uygun gibi oluyor. Opar e katalog sitesinde parça kodunu yazınca anlık fiyatını göstermesi çok iyi bence. Fiat eper sitelerinde parça katalogları var. Egea ve dördüncü kasa Doblonun yok. Fiat eper sitesinin bir tanesinde de parça kodunu girince kullanıldığı modelleri sıralıyor. Bunların hepsi Fiat için iyi bir olanak bence ve Fiatlara olan bağlılığımı destekliyor.Bana servisten debriyaj ile ilgili parçalar ve alt üst merkez gelmişti. Gri kutu üzerinde ricambi originali yazıyor du. Sanırım bazı önemli parçalar o şekilde üretiliyor olabilir.
Opar genelde basit plastik vb parça üretiyor olabilir. Devirdaim da galiba gri kutuydu.
Birde magneti marelli var o da orj. Debriyaj musuru de ondan di. 43542 dosyayı görüntüle43543 dosyayı görüntüle43544 dosyayı görüntüle
Yan sanayi trim parçaları ve kapı kolu aldığım olmuştu. Kapı gergisi ve sürgülü kapı rayı da aldık. Klips konusunda Starklipsin yan sanayi klipsleri bence çok iyi. Çoğunun kalitesine güvenebilirim. Bazıları orijinale en çok benzeyen yan sanayi bence. En son kapı döşemesi ve kapı çıtası için yedek klips aldım. Bir gün paylaşacağım tekrar. Bizim Doblonun kapı çıta klipsinin nasıl olduğunu ancak kapı döşemelerini söküp kırıkları görünce anlamıştım. Eksik klipsler vardı. Sağlam bir tane görünce iyice öğrendim. Parça kataloglarında olmaması kötü bir eksikti ve beni oyaladı. Orijinalinin birkaç kodu var ve hepsi aynı gibi. Araştırmıştım. Pahalıydılar. 2001 yılına ait Stiloda öyle bir klips kullanılmış. İki farklı tasarımlısını Dobloda gördüm. Eski tasarımlı daha esnekti. 2000-2001 yıllarında çıkan ilk Dobloya orijinal yeni kırmızı logolar eklenip eklenmediğini merak ediyorum. Görmek istedim. Bagaja kesin olur bence. Düz bir kaporta ve yeni kasanın yapışkanlı kırmızı logosu olur. Ben Dobloya yan sanayi kırmızı logo bulmuştum. Yeşil olmadı ve solmadı. Özar diye geçiyor olabilir. Orijinale benziyor. Belki yan sanayi iyi logolar ilk Dobloya kullanılabilir. Orijinal daha iyi olur gibi ve o zaman tam anlamıyla yeni logolu durur. Direksiyon logosu belki değiştirilir. Çelik jant için orijinal logolar var. Jant kapağı için ayrı orijinal logo yok. Çelik jant logoları için orijinal kırmızı logo uyabilir. Ön panjurdaki logo çok küçük ve oraya Albeanın sedanının bagaj logosu belki uyar diye düşünüyorum. Tıpkı Puntonun Linea gibi benzer logolara sahip olması ve uyum sağlayabiliceği gibi. Ducato veya Scudonun mavi logolarının üçüncü kasa Dobloya uyabileceği gibi. İnternette mavi logolu Linea resmi bulmuştum ve burada paylaştım. Multijet logosu yoktu ve ilginç duruyordu.Benimde bulamadığım parça olmadı. İyi kötü aradık bulduk. Fiat'ın zaten en büyük avantajı bu. Bazı önemli parçalari servisten istediler. 1.9jtd özellikle kıl bir araç. Usta da tecrübeli. Mesela 3 tane üst merkez takıldı hep boyları farklı uyum sorunları oldu. En sonunda takılan uymuştu. Dediğin gibi yan sanayi seçeneği de bul. Azıcık durum iyiyse en kötü opar almak lazım.
Örnek sağ ön cam motoru sistemi gidik benim. Yan sanayi 750-850-1000degisiyor. Orj 1750 imkan varsa orj almakta fayda var.
Geçenlerde sağ ön kapı gergisini değiştim yan sanayi taktım. Çok uğraşı var. Orj taksam iyiymiş. 1 seneye dağılacak gibi.
Neden ?soğuk havalarda dizel aracı hiç çalıştırmamak mantıklı mı sizce ?