Doblo için son zamanlarda biraz parça aldım.
İç kapı kilit klipsi aldım ve kullandım. Logo için klips aldım ama orijinal logolar gibi yan sanayi logodaki tırnaklar ince değildi ve uymadı. O zaman gerek yok. Davlumbazlar için de ilk kez orijinal bir Fiat vidası almıştım. Bunları servisten aldım ve çok rahat oldu.
İç kapı kolu kilit klipsi.
7739382
Ön sol kapıdakinin tasarımı biraz farklıydı. Benim aldığım biraz çapaklı. Ön sağ tarafa taktım ve eskisi daha küçüktü ve maviydi. Kapı kolu boş bir his vermişti bir ara ve o yüzden orijinal alayım dedim.
Logolar için klips. Scudoya ait. 9628176580
Davlumbazlara uyumlu bir vida. Orijinal vidalar kesinlikle paslanmaya karşı dayanıklı ve çok benzeri bulunmuyordu. Orijinal araba vida ve cıvatalarında pul varsa o pul da yerinden çıkmıyor. 15534509
Aracın üstündeki benzer vidalar biraz farklı ve arka davlumbazlarda baş kısmı daha farklı orijinal vidalar var. Parça kataloğunda onların kodu var.
Davlumbaz vidaları için böyle segman var. Çok benzerini bulamamıştım hırdavatçılarda.
Ön kapı döşemelerini söküp kontrol ettim. Gerçekten zor sökülüyorlar. Sökmek için alttan plastik aparatla kastırmak zor olur. Tornavidayı boş olan yerden kastırdım. O da biraz zarar verir bence. Olmuyorsa plastik sökme aparatıyla altta boşluk olan yeri esnettim. Kenarlarda boşluk açıp tekrar sökme aparatları ve tornavida sokup Sökebildim. Ön sol kapı daha zordu. Sağdaki tornavida kastırınca söküldü. Söktüğüme değdi. Kırık klipsler, paslı vida pulu ve somun çıktı. Yırtık köpüğü de tamamen temizledim. Kapı çıtasını yan sanayi biraz esnek olan klipslerimle taktım. Öncesinde çıta tam takılı değildi ve orijinal bir klips çıkartabildim. Geri kalanlar çıkmıyordu.
Eğlenceli oldu. Kapı döşemesi az söküldüyse daha zor çıkıyor bence. Bu sağdaki daha kolaydı.
Orijinal bir kapı çıtası klipsi. Panelvanda çıkarttığım orijinal klips biraz farklıydı. Ona daha sert ve tasarım olarak tamamen zıt duran klipsler takmıştım. Solda duran boşluk o klipslerde sağdaydı.
Yan sanayi aldığım. Daha sivri.
Kapı içinden böyle somunlar çıktı. Biraz da kırık çıta klipsleri çıkmıştı.
Kapı döşemelerinde yan sanayi yeşil Starklips marka klipsler taktım. Siyahı da güzeldir. Orijinale çok benziyor. 46835626
Panelvana da kapı çıta klipsi önceden gerekmişti. Zamanında hangi klips gerektiğini bilmiyordum. Parça kataloğunda lazım olan klipsin parça kodunu da bulamamıştım ve gösterilmiyordu. Panelvandaki orijinal klips daha eski bir tasarımı olabilir. En son kullandığım yan sanayi iyi. Tekrar gerekirse Starklips markası iyi olur bence. Bazı orijinal klipsler çok pahalı.
Efsane Dobloda kapı çıtaları klipsizdi.