1.6 multijet EGR temizliği ve tamiri

mehmet _eness

Yeni Üye
Adı
Mehmet enes
Merhaba arkadaşlar 1.6 linea ve doblolarla karşılaşılan EGR valfi ve EGR pozisyon arızası cozumunu anlatacağım
20161029_094439.jpg
valfimizin yeri hemen emme manifoldunun yanında
20161029_094507.jpg
egrden emme manifolduna giden boru
20161102_164446.jpg
20161102_164549.jpg
EGR Valfimiz motora iki adet t30 vidayla bağlı
20161102_164539.jpg
temizlenecek kısım
20161102_164616.jpg
Gelelim en önemli yere valfimizin kapağı. Presli ve acilmadigindan valte işlem yapmak mümkün değil bunun için ince testereyle valfimizi kenarlardan kesiyoruz
20161102_164723.jpg
kapagimizi actik eger pinlerde catlak lehim varsa tazeliyoruz siyah bolgedeki
20161102_164742.jpg
resimdeki 3 bakir halka ve bunlara temas eden parcalar o parçaların hemen altında bulunan kömürler eriyor ve bir muddet sonra iletim kesiliyor buda ariza ışığı yakıyor tum arıza bu sebebten dolayı
20161102_164753.jpg
20161102_164813.jpg
20161102_165423.jpg
parçanın altini lehimle besliyoruz
20161102_171446.jpg
valfi yapıştırıp yerine takiyoruz islem bu kadar

hoşgeldiniz teşekkürler bilgiler için.

Bilgiler için teşekkürler. Merak ettiğim yazılımla EGR'yi iptal ettikten sonra fiziksel olarak da iptal etmeye gerek var mıdır?

Yazılımla iptal edildiğinde valf açılmayınca zaten emmeye çıkış olmaz kör conta sadece mekanik iptal için

@EyezBerg
Hem yazilimsal hem mekanik olarak iptal etmeniz gerekli.

@duhan13
Öyle bir zorunluluğa gerek yok yazılımla iptal edilince ecudan sinyal gelmeyince valf zaten kapalı kalıyor. Mekanik iptal de ise valf açılınca egzoz gazının emme manifolduna gelmesini engelliyor conta.

@mehmet _eness
Ben egr iptali yaptiracagim her sordugum kisi hem mekanik hem yazilimsal olarak iptal etmen gerekir dedi. Yazilim sirketiylede konustum iptal yaptirsn kisilerlede

Yazılım yapılsa bile egr mekanik olarak kapatılmalı.
Zaman için de biriken kurum egr de pozisyon hatası verdirmeye egr yi açık bırakmaya başlıyor.

@anka2556
Pozisyon hatasını vermesinin nedenini açıkladım mekanik iptal ucuz maliyet dolayısıyla yapılabilir,orjinale dönmeside basit. Yazılım bir nevi valfin fişini çekmek gibi fişi çekilmiş bir sey açılmaz

Bende egr ve gaz kelebeğini map sensörünü temizlettim abiler.sonra carbon clean yapıldı.alttaki linklere tıklayıp bakabilirsiniz

Egr temizliği yaptığım halde ışık yakıp p0487 kodunu almaya devam ediyordu aracım.Tekrar söküp egr motoruna yukarıdaki işlemi yaptım sorun çözüldü.Konu sahibine teşekkürler @mehmet _eness

Son düzenleme:
Benim bu arıza yüzünden motor arıza lambam yanıyor. Bu şekilde muayeneden geçer mi acaba?

Bende egr ve gaz kelebeğini map sensörünü temizlettim abiler.sonra carbon clean yapıldı.alttaki linklere tıklayıp bakabilirsiniz

Merhaba,ben İstanbul dayım bu yer nerede acaba eğer sorunu bende de var yazılımla iptal düşünüyorum aslında bu işlem kesin sonuç veriyorsa yaptırmak isterim doğrusu

Egr temizliği yaptığım halde ışık yakıp p0487 kodunu almaya devam ediyordu aracım.Tekrar söküp egr motoruna yukarıdaki işlemi yaptım sorun çözüldü.Konu sahibine teşekkürler @mehmet _eness
Merhaba benimde egr de sorun var hata kodu p 0488 usta temizletsende bir süre sonra tekrar arızaya geçer dedi .bende yazılımla iptal düşünüyorum.1.6. maylife partikül filtresi yok.ama yinede egr temizletme yapalım dedim.gerek yok deniyor . yazılım yapınca egr temizletme gerekirmi acaba.ayrica araç rölanti de fites boşta iken 4000 devire geldiğinde ve sabit tutugumda beyaz duman atıyor 1 dakika kadar.sonra duman kesiliyor.egr bu sorunu yaparmi. PC. Başka sorun görünmüyor.

Merhaba benimde egr de sorun var hata kodu p 0488 usta temizletsende bir süre sonra tekrar arızaya geçer dedi .bende yazılımla iptal düşünüyorum.1.6. maylife partikül filtresi yok.ama yinede egr temizletme yapalım dedim.gerek yok deniyor . yazılım yapınca egr temizletme gerekirmi acaba.ayrica araç rölanti de fites boşta iken 4000 devire geldiğinde ve sabit tutugumda beyaz duman atıyor 1 dakika kadar.sonra duman kesiliyor.egr bu sorunu yaparmi. PC. Başka sorun görünmüyor.
Yazılımla iptal ediliyorsa temizliğe gerek yok çünkü valf kapalı kalacaktır.

Merhaba arkadaşlar 1.6 linea ve doblolarla karşılaşılan EGR valfi ve EGR pozisyon arızası cozumunu anlatacağım9864 dosyayı görüntülevalfimizin yeri hemen emme manifoldunun yanında 9865 dosyayı görüntüleegrden emme manifolduna giden boru 9866 dosyayı görüntüle 9867 dosyayı görüntüleEGR Valfimiz motora iki adet t30 vidayla bağlı 9868 dosyayı görüntüle temizlenecek kısım 9869 dosyayı görüntüleGelelim en önemli yere valfimizin kapağı. Presli ve acilmadigindan valte işlem yapmak mümkün değil bunun için ince testereyle valfimizi kenarlardan kesiyoruz9870 dosyayı görüntülekapagimizi actik eger pinlerde catlak lehim varsa tazeliyoruz siyah bolgedeki9871 dosyayı görüntüleresimdeki 3 bakir halka ve bunlara temas eden parcalar o parçaların hemen altında bulunan kömürler eriyor ve bir muddet sonra iletim kesiliyor buda ariza ışığı yakıyor tum arıza bu sebebten dolayı 9872 dosyayı görüntüle 9873 dosyayı görüntüle9874 dosyayı görüntüle parçanın altini lehimle besliyoruz9875 dosyayı görüntülevalfi yapıştırıp yerine takiyoruz islem bu kadar
kardeşim mrb şuan arabanın gaz kelebegini söktüm temizledim açmışken egr'yide sökeyim dedim cıvatanın birini gevşetince su geldi biraz su gelmesi normalmi degişik bir durummu var acaba sökme takma işlemi yapan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi

Ba
hsettiğiniz konu bendede var egr motoru bozuk değişecem ama bu konuyu görünce bende öyle yapmayı düşünüyorum bahsettiğiniz kömürler nasıl bir kömür nerden bulabiliriz veya söküp elektrikçiye yaptırabilirmiyiz işlemi ?

benimkinde sıkıntı yok temizlik amaçlı.
zaten bugün hepsini map sensörü+ egr ve sogutucu borusu egr yanındaki + gaz kelebegi daha 1 saat önce bitirdim çalıştırdım gazı baya canlı yiyor ama binemedim pazartesi artık deneyecegim baya bir kurum çıktı

2011 d3 kasa euro4 lerde de varmi egr

Back