multijet 2,0 nissan 1,6

kursatakc

Daimi Üye
arkadaşlar bizim sayfanın reklamlarında gördüm nissan qashgai 1,6 motor 130 hp ile 320 nm tork üertiyor fiat ise bu gücü 2,0 motor 135 hp ile üretebilyor neden acaba fiatın neyi eksik

arkadaşlar bizim sayfanın reklamlarında gördüm nissan qashgai 1,6 motor 130 hp ile 320 nm tork üertiyor fiat ise bu gücü 2,0 motor 135 hp ile üretebilyor neden acaba fiatın neyi eksik

Yazılım ile bizim fındık 1.6 lar da o gücü üretebiliyor.

Sanırım motorun ömründen yediler.

ona bakarsanız fiat 75 bg 1.3 motordan üretiyor ama ford 75 bg 1.8 motordan üretiyor 🙂

120 BG liği var isteseler onuda yaparlar sanırım.sadece turbosu değişken geometrili ondan kaynaklanıyor ve bravolarda epeydir kullanılıyor.2-3 sene sonra bir makyajla bizim doblolarada koyarlar.

ona bakarsanız fiat 75 bg 1.3 motordan üretiyor ama ford 75 bg 1.8 motordan üretiyor 🙂[/quot

ama ürettikleri güç aynı mı benim anlatmak istediğin nissan 1,6 ile o gücü üeretiyor fiat 2,0 motor ile üertiyor ben sebebini merak ediyorum
fiatın ne eksiği var

ona bakarsanız fiat 75 bg 1.3 motordan üretiyor ama ford 75 bg 1.8 motordan üretiyor 🙂

ama ürettikleri güç aynı mı benim anlatmak istediğin nissan 1,6 ile o gücü üeretiyor fiat 2,0 motor ile üertiyor ben sebebini merak ediyorum
fiatın ne eksiği var
fabrika verilerine ve motorların bilgilerini içeren kitağçığa bakmak lazım. mesele fiat motoru büyük tutar silindir hacmini yüksek tutar ama turboyu normal bi turbo koyar asıl gücü motordan üretir. nissan fındık motor koyar bütün gücü yüsek bi turbo koyarak sağlar. tabi bu sadece örnek işin aslı nedir bilmiyorum.
Ama benim asıl görüşüm bu iki motordan multijet 2.0 çok daha dayanıklıdır. çünkü fındık motorun o gücü turbodan ürettiği aşikar. ve güç ireticem diye turbo motorun ömründen yer ama multijet zaten yüksek hacimli bi motor kasmaz kendini uzun vadeli olur.

üretmesine üretir ama motorun ömrü azalır. motor aşırı beslemeli olursa sorun çıkarabilir. misal vw nin 160 lık tsi motoru. aşırı beslemeli olduğundan çok sorun çıkarıyor.

hem bildiğim kadarıyla o motor nissanın değil re-na-ult un yeni nesil 1.6 litre dci motoru.

ona bakarsanız fiat 75 bg 1.3 motordan üretiyor ama ford 75 bg 1.8 motordan üretiyor 🙂[/quot

fiatın ne eksiği var

benim dediğim motorda 1,6 zaten.

bazılarında var o sıkıntı.idare et ismail'im.

anladım yani nissanın yaptığı bir marifet değil
nissan genelde re-na-ult motorlarını kullanıyor kendisi motor üretmiyor

vw 1.4 tsı 180 bg*clap*
opel 1,6 180 bg
ford 1,0 125bg

küçük hacimlerden yüksek beygir ve tork elde edilmeye başlandı.motor ömrü ne kadar olur tam bilinmiyor zaman gösterecek.teknoloji ilerledi.
bizim 1,4 77 bg yanında yukarıdakiler çok afet gözüküyor.

vw 1.4 tsı 180 bg*clap*
opel 1,6 180 bg
ford 1,0 125bg

küçük hacimlerden yüksek beygir ve tork elde edilmeye başlandı.motor ömrü ne kadar olur tam bilinmiyor zaman gösterecek.teknoloji ilerledi.
bizim 1,4 77 bg yanında yukarıdakiler çok afet gözüküyor.
🙂

gözünü sevdiğimin vti ı. atmosferik litre başına 100 beygir. muazzamdı. şimdikilerin hepsi tırışka.

yani salih ağabeyciğim. honda da 1,6 110hp - 1,6vti 160hp idi. o nasıl oluyosa bunlar da öyle.

diger konuda da yazmıştım. bmw nin 5.25xd sinde 2.0 motor var ama 218 beygir. aynı motor 5.20d ve 3.20d de 184 beygir. yazılım turbo intercoller beygir olayını çok etkiliyor. ayrıca mercedesin yeni A180 cdi modelindede renoun 1.5dci motoru var 110 beygir. nissanın qashgai 1.6 90 bin tl onu alacagıma fremont alırım...

fiat tın 1.4 t-jet 120 hp leride gayet başarılı. 1.4 140 hpmultiairde yılın motoru seçildi

aşırı beslemenin nelere sorun olabileceğini merak edenler linkteki konuyu incelesin
http://forum.donanimhaber.com/m_68413227/mpage_1/f_/key_//tm.htm#68413227

Back