arkadaşlar bizim sayfanın reklamlarında gördüm nissan qashgai 1,6 motor 130 hp ile 320 nm tork üertiyor fiat ise bu gücü 2,0 motor 135 hp ile üretebilyor neden acaba fiatın neyi eksik
ona bakarsanız fiat 75 bg 1.3 motordan üretiyor ama ford 75 bg 1.8 motordan üretiyor 🙂[/quot
ama ürettikleri güç aynı mı benim anlatmak istediğin nissan 1,6 ile o gücü üeretiyor fiat 2,0 motor ile üertiyor ben sebebini merak ediyorum
fiatın ne eksiği var
fabrika verilerine ve motorların bilgilerini içeren kitağçığa bakmak lazım. mesele fiat motoru büyük tutar silindir hacmini yüksek tutar ama turboyu normal bi turbo koyar asıl gücü motordan üretir. nissan fındık motor koyar bütün gücü yüsek bi turbo koyarak sağlar. tabi bu sadece örnek işin aslı nedir bilmiyorum.ona bakarsanız fiat 75 bg 1.3 motordan üretiyor ama ford 75 bg 1.8 motordan üretiyor 🙂
ama ürettikleri güç aynı mı benim anlatmak istediğin nissan 1,6 ile o gücü üeretiyor fiat 2,0 motor ile üertiyor ben sebebini merak ediyorum
fiatın ne eksiği var
ona bakarsanız fiat 75 bg 1.3 motordan üretiyor ama ford 75 bg 1.8 motordan üretiyor 🙂[/quot
fiatın ne eksiği var
benim dediğim motorda 1,6 zaten.
nissan genelde re-na-ult motorlarını kullanıyor kendisi motor üretmiyoranladım yani nissanın yaptığı bir marifet değil
🙂vw 1.4 tsı 180 bg*clap*
opel 1,6 180 bg
ford 1,0 125bg
küçük hacimlerden yüksek beygir ve tork elde edilmeye başlandı.motor ömrü ne kadar olur tam bilinmiyor zaman gösterecek.teknoloji ilerledi.
bizim 1,4 77 bg yanında yukarıdakiler çok afet gözüküyor.