MOTOR ARIZA LAMBASI.

cergul

Azimli Üye
Kayıt
23 Nisan 2012
Mesaj
19
Adı
Tuna
Modeli
Renk
Metalik Gri
bu lamba problemi çözüldü mü? Benzer bir sorun benim araçta da oluştu. Usta mazot pompasından dedi. 1000 tl parça + işçilik istedi. Şimdilik sorun olmadığı için mesafeli yaklaştım. Araştırmalarıma devam ediyorum. Mevlüt Bey'in uğraşılarının yazması faydalı oldu.
 

cergul

Azimli Üye
Kayıt
23 Nisan 2012
Mesaj
19
Adı
Tuna
Modeli
Renk
Metalik Gri
Arkadaşlar benim problem çözüldü. Dizel servise gittim. Servis cihaza takıp arıza olmadığını söyledi. Bu problemin elektronik kaynaklı olabileceğini ifade etti. Bunun üzerine araç elektronik hizmeti veren bir yere yönlendirdi. Enjeksiyon beyni problemi teşhisi koydu. 14 senedir başıma böyle bir sorun olmadığı için biraz düşündüm. Sonra yaptırdım. Usta daha sonra boğaz kelebeğini de temizledi. Problem çözülmüş görünüyor.
 

Nasitat

Yeni Üye
Doblo
Kayıt
10 Haziran 2019
Mesaj
1
Yaş
49
Adı
Yasin
Kan Grubu
0 -
Şehir
Afyon
Aracınız
Doblo
Motor
1.9 Td
Araç Yılı
2002
Selam,yasin ismim yeni uye oldum,1.9 2002 doblo aracim var,motor ariza lambasi yaniyor,aracin ilk sahibi 4 yil,ikinci sahibi 4 yil,ucuncu sahibi(ben) 3 yildir kullaniyorum,ariza lambasi degisik zamanlarda yaniyor ve sonuyor...en az on defa cihaza bagladilar iki uc ariza gosteriyor,en son orjinal serviste gaz pedali dediler,yenisi 600 tl goze alamadim,kesin sorun cozulse alicam ama garantisi yok..ariza lambasi yandiginda neler oluyor onu soliym..aracla yuksek hizla giderken(130 km) bir anda arac benzinde su olan arac misali hafifce duraksiyor,isik sonunce biraz daha seriye geciyor,daha rahat ilerliyor arac,kirmizi isikta beklerken ariza lmbasi yaninca aracin devri yukseliyor kendi kendine gaz veriyor,sonunce rolantiye geciyor,bis usta araci 3.viteste 60 km ile 10-15 km sur duzelir dedi yaptim,hakkaten sondu bir kac gunde yanmadi ama sonra yine yandi ,cozum bulunamadi bir turlu,servis en son gittigimde araci bize birak gerekirse a dan z ye sokup bakalim dediler,bende servis gereksiz bir suru masraf cikarabilir diyerek yaptirmadim,burada bir buyugumuz dile getirmis ayni sorunu,ama sonucu yazmamis duzeldi veya duzelmedi diye,bende yazayim buraya illaki tecrube sahibi bir ustamiz vardir bilgi verir diye dusundum,simdiden tesekkur ederim.
 

MEHMET78

KARABÜK YÖNETİCİSİ
Yetkili Kişi
İl Yöneticisi
Başka Araç
Kayıt
14 Aralık 2011
Mesaj
10.859
Adı
MEHMET
Kan Grubu
B RH +
Şehir
Karabük
Aracınız
Başka Araç
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2016
Renk
BEYAZ
Hoş geldiniz geçmiş olsun. Serviste bilgisayara bağlanınca veren hata daha doğrudur.servisle görüşün tekrarlarsa parçayı geri alabilirler bir iki gün içinde belki.
 

Kromozom

Azimli Üye
Doblo
Kayıt
9 Mayıs 2022
Mesaj
12
Yaş
25
Adı
Fatih
Kan Grubu
A RH -
Şehir
İstanbul
Aracınız
Doblo
SLM ARKADAŞLAR YAPTIĞIM SON DENEMEDEDE ENJEKTÖR POMPASINA GİDEN HAVAYI KESEMEDİM.BU NEDENLEDE LAMBA TAM SÖNMÜYOR YARIN YENİ BİR DENEME DAHA YAPACAĞIM. SLM MEVLÜT AMCA.
Mevlüt amca sorunu cozdunmu yada nasıl çözdün senin sorunun birebir ben yaşıyorum