lastik tecrübesi.

arkadaşlar ben aracıma continental in yan ürünü olan sawa lastiği taktırdım 185/65/15 88T çok güsel yumuşak tavsiye ederim 😉 yüke de geliyor.

mıchelin in üstüne lastik tanımam hayatım da bir kere değişik bir marka olarak continentalkullandım hız lastiğini 120 ile giderken sağ ön lastik patlamadı gümledi allah korudu çoluk çocuk arabadaydı antalyaya gelmem le direk michelin e gidip sökün bu katilleri diye bağırdım mıchelin in gözünü seveyim iki yıl bindim ne bir sertleşme ne bir aşınma.şu an ki aracım 2011 new doblo panorama ayagında fabrika çıkışı pirelli var memnun muyum hayır yol tutuşu yok çok sert rahatsız konfor yok bitsinde mıchelin takayım diye beklıyorum açıkcası 205 55 16 takmayı düşünüyorum sorun olurmu acaba diye düşünüyorum şu an ayagında 195 60 16 var

aracın üstündeki cargo lastikler.

binek lastikler takınca ömrü malumunuz cargo lastiklere göre daha olacak. ama konfor daha iyi olur.

195/60/16 lastik ölçüsü yerine 215/55/16 takarsanız daha iyi olur.

http://www.lastiknet.com/icerik.asp?inf=25 lastik ölçüsünü burdan hesaplayabilrsiniz

Geçen sene baya bi lastik araştıması yapmıştım bizim emektar tempra SW için, hem ekonomik hem de komforlu olması açısından Bridgestone B250 yi taktırdık, çok memnun kaldım tavsiye ederim, daha önce continental vardı onlar o kadar iyi değildi. araştımalarım sırasında Pirelli P6 larda baya tavsiye ediliyor. yüksek hızlar içinde uygun, eniştenin focusta vardı, yol tutuş falan gayet başarılı. araştırmalarımı hep yerli yabancı otomobil dergi ve sitelerinin özel testlerini baz alarak yapmıştım

Ben rot balans ustama güvenirim. ilk tanıştığımızda aracımdaki prelli lastikleri görünce abi neden bunu taktın prelli yaramaz keşke taktırmasaydın demişti. Servis bunu önerdi dediğimde ise elindeki gazlamak için öyle demiştir şerefsizler demişti. Para mühim değilse Michelin üstüne yok, onu alamıyorum dersen de Lassa ya da Bridgestone al demişti. Bu üçü dışına çıkmamamı söylemişti. önceki aracımda da Michelin kullanıyordum. Doblo üzerinde Bridgestone ile geldi. Siz siz olun sakın prelli almayın. Bizzat gözlerimle görmüştüm balans ayarı yapılırken resmen atlama yapıyordu.

Lastikleri değerlendirirken marka değil model baz almak daha doğrudur, her markanın ekonomi modeli vardır, performans modeli vardır. pirellinin 60 tl ye de lastiği var 150- 250 ve daha üstünede, pirelli p3000 i bedava versen kullanmam fakat p6 lar oldukça güzel lastiklerdir. o yüzden x markası iyi y markası kötü demek yanlış olur.

Hemşom ben işin uzmanı değilim. uzmanından aldığım bilgileri aktardım. Ben prelli de kullandım bana bedava versen prelli takmam aracıma. Mutlaka ki iyi modelleri de vardır ama sütten ağzımız yandı bi kere 🙂

Ben de öyle hemşom çok anlamam bu işten, maksat bildiğimiz kadarıyla bişeyler yazalım da en azında okuyanlar için bir fikir olsun. 🙂
Lastik alacaklar, almadan önce de dediğim gibi dergilerin testlerini incelesinler, çok kapsamlı test ediyorlar, fren mesafesi, ıslak zeminde yol tutuşu, içeriye yansıttığı ses vb. aynı sınıf lastiklerde modele göre 3-5 metre fren mesafesi farkedebiliyor. bu mesafede yeri geldiğinde azımsanmayacak bir rakam, yaya birisine çarpmakla çarpmamak arasındaki fark olabilir.

Bu arada aklıma gelmişken özelliği gereği Michelin Energy Saver lastikleriniz varsa Nitro basarsanız daha iyi verim alıyorsunuz. Test edilmiştir 🙂

Doblo premioyu ilk aldığımda üzerinde Goodyear 185/65 R 15 92T vardı. 50.000 de hepsini yenisiyle değiştirdim. Tekrar aynı marka ve ölçülerde aldım. şuanda 98.000 de arabam ve lastik araştırmaları yapmaya başladım. Avon marka 185/65 R 15 88W önerdiler. Üzerindeki lastikler 700 YTL tutuyor. Avon'lar ise 500 YTL. Önerisi olan varmıdır. Yada 88W olması ne gibi fark yaratır.

Hakan28 tarafından yazılan metin:
Doblo premioyu ilk aldığımda üzerinde Goodyear 185/65 R 15 92T vardı. 50.000 de hepsini yenisiyle değiştirdim. Tekrar aynı marka ve ölçülerde aldım. şuanda 98.000 de arabam ve lastik araştırmaları yapmaya başladım. Avon marka 185/65 R 15 88W önerdiler. Üzerindeki lastikler 700 YTL tutuyor. Avon'lar ise 500 YTL. Önerisi olan varmıdır. Yada 88W olması ne gibi fark yaratır.

avon markasını ilk kez duydum belki büyük bir üreticinin yan markası olabilir araştırmak lazım ama benim tavsiyem bilindik bir marka alın. 88W, 92T gibi kodlar lastiğin hangi amaç için kullanılması gerektiğini belirler. Şuan hangisinin ne anlama geldiğini bilmiyorum. kimisi yüksek hızlara dayanıklı kimisi yüke, kullanım amacınıza göre bir lastikçiye danışın. Marka olarakta Goodyear, michelin, bridgestone gibi markaları tercih etmenizi tavsiye ederim.

Geçen nette gezinirken bi sitede gördüm. Lastik ebatlarında oynama yapılacaksa maksimum %2.5-3 öneriliyor. Örnek vermek gerekirse benim lastiklerim 185*60*15 ebatında. Değişiklik yapmak istesem %2.5 sınırları içerisinde 195*60*15 yapabiliyorum. 16 jant yapmak istersem ya da 205 yapmak istersem bu sınırın dışına çıkıyor. Denemek isteyenler için link:
(link)

Benim d3 lastik ebadı 195 60 16 4 tane kıs lastigı taktım ebatları 215 55 16 inanılmaz guzel yol tutusu mevcut.Kıs
lastikleri normalde konforlu degildir.Ama genisleyince yol tutusu mukemmel oldu.

wolki_07 tarafından yazılan metin:
mıchelin in üstüne lastik tanımam hayatım da bir kere değişik bir marka olarak continentalkullandım hız lastiğini 120 ile giderken sağ ön lastik patlamadı gümledi allah korudu çoluk çocuk arabadaydı antalyaya gelmem le direk michelin e gidip sökün bu katilleri diye bağırdım mıchelin in gözünü seveyim iki yıl bindim ne bir sertleşme ne bir aşınma.şu an ki aracım 2011 new doblo panorama ayagında fabrika çıkışı pirelli var memnun muyum hayır yol tutuşu yok çok sert rahatsız konfor yok bitsinde mıchelin takayım diye beklıyorum açıkcası 205 55 16 takmayı düşünüyorum sorun olurmu acaba diye düşünüyorum şu an ayagında 195 60 16 var

Bende d3 kullanıyorum su anda altındaki ebat 215 55 16 cok rahat

bende toyo kullanıyorum gayet güzel lastikler hem dobloda hemde işte kullandığımız diğer 2 araçta da yıllardır toyo kullanıyoruz ve çok memnunuz bugüne kadar da hiç bir sıkıntı yaşamadık

abi pirellinin lastikleri berbat hele kışlık die zamanında aldım yazın bile tutmuoki kışı bırak lastik taş gibi oldu daha da 3000 bin km gitmeden hemen degiştirdim petlas kışlık aldım memnunum o pirelliler 140 tan sonra ses yapıodu arabayı tutmuodu yolda bu petlasla 180 i gördüm az bi ses var oda olsun vakumlu oldugu için yazında mıchelin in üstüne tanımam enerji saver h serisi tmm dır aracın kalkış gücünüde artırıyo bide fren mesafesi çok güsel benzinde fark yapıo diolar ama daha hisettmedim 🙂)

hiz standartlari ve o standarttaki bir lastikle maksimum yapilacak guvenli hiz:
Q (max.160 km/s)
R (max.170 km/s)
S (max.180 km/s)
T (max.190 km/s)
U (max.200 km/s)
H (max.210 km/s)
V (max.240 km/s)
Z (240 üzeri)
W (max.270 km/s)
Y (max.300 km/s)

istanbuldakizmirli tarafından yazılan metin:
Ben rot balans ustama güvenirim. ilk tanıştığımızda aracımdaki prelli lastikleri görünce abi neden bunu taktın prelli yaramaz keşke taktırmasaydın demişti. Servis bunu önerdi dediğimde ise elindeki gazlamak için öyle demiştir şerefsizler demişti. Para mühim değilse Michelin üstüne yok, onu alamıyorum dersen de Lassa ya da Bridgestone al demişti. Bu üçü dışına çıkmamamı söylemişti. önceki aracımda da Michelin kullanıyordum. Doblo üzerinde Bridgestone ile geldi. Siz siz olun sakın prelli almayın. Bizzat gözlerimle görmüştüm balans ayarı yapılırken resmen atlama yapıyordu.

O balansda lastigin böyle atlayarak dönmesi içerisindeki tellerin kopmasından kaynaklanıyor benimde öyle bridgestone ballzak bu kış idare eder araç fazla gezmiyor zaten

gecekondu_3rdi tarafından yazılan metin:
istanbuldakizmirli tarafından yazılan metin:

O balansda lastigin böyle atlayarak dönmesi içerisindeki tellerin kopmasından kaynaklanıyor benimde öyle bridgestone ballzak bu kış idare eder araç fazla gezmiyor zaten

Yok bu tel kopması değil, benim bahsettiğim üretim hatasından kaynaklanıyor. Prelli'nin o zamanki serilerinde vardı bu sorun.

Back