S
sxjtd
Misafir
arkadaşlar doblom 2004 model 1.9 sx jtd 105hp ne gibi motor modifikasyonları önerirsiniz yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler ..
RAPTOR tarafından yazılan metin:
arkadaşım belirttiğiniz gibi en iyi ve güvenlisi fabrikanın uyguladığı orijinal ayar ve parçalardır.
doblo bunu kaldırırmı? Evet kaldırır (belli sınırlarda).Ancak modifiye işinin çok ince ve özen isteyen bir iş olması nedeniyle basit modifikasyon işleri bir süre sonra büyük arızalara hatta komple motor rektefelere yol açabiliyor.
örneğin alelade bir açık hava filtresi ile donatılan bir araç kısa süre sonra hava filtresinin yetersiz süzme yapması nedeniyle silindir,segman ve pistonları bozar.segmanlar yağı iyi sıyıramaz ve motor yağ yakmaya başlar.motor yanma haznesinde ve subaplarda hem yağ yakmadan hemde havadan süzülemeyen partiküllerden dolayı aşırı kurunlanma oluşturur.bu durum motoru kullanılmaz hale getirir ve belki 500.000 km rahatlıkla kullanacağınız motoru 70-80 bin km de rektefe etmek zorunda kalırsınız.
hepimiz yarışlarda kullanılan araçlara gıpta ediyoruz.ancak unutmayalım ki bu araçların çoğu hatırı sayılır bütçeler sağlayan sponsorlar desteğinde fabrika veya atölyeler tarafından reklam amaçlı üretilmektedir.ve hepsi milyon dolarlık bütçeler ve onlarca kişinin bir yıllık emeği sonucu ortaya çıkmasına rağmen yanlızca bir sezon için üretilir kullanılır ve belki bi kaza sonucu tamamen hurdaya ayrılır.yada yenisi yapıldığı için eskisi müzeye kaldırılır.
takdir edersinizki hiçbirimizin böyle bir bütçesi yoktur.zaten olsa kimse modifiyeyle uğraşmaz doğrudan herkes mercede-ferrari-porche-bugatti-astonmartin-lamborgini v.s. sürer.
safeline tarafından yazılan metin:
bu çipten bnmde haberim var en güzeli bu hiç oynamaya gerek enjektörlerin zamanlamasıyla oynadıgını duymuştum bende ama bununda zararlı oldugunu biliyorum zaman la motorda problem çıkartıyor kullanan arkadaşlarımdan biliyorum en güzeli orginal e devam 😀
ank_erdogan tarafından yazılan metin:
bu çipten bnmde haberim var en güzeli bu hiç oynamaya gerek enjektörlerin zamanlamasıyla oynadıgını duymuştum bende ama bununda zararlı oldugunu biliyorum zaman la motorda problem çıkartıyor kullanan arkadaşlarımdan biliyorum en güzeli orginal e devam 😀
ama kardes 2 viteste devir 5000 bin ibre 85 90 oluo onu takınca 105 110 olur o bakımdan düşün yani ben arabayı zorladım araba 3 te 130 yapıo 4 te 185 i gördüm 5 inci vitesi sökecem ne geregi var 🙂)))))
kardelenkurt tarafından yazılan metin:
ank_erdogan tarafından yazılan metin:
ama kardes 2 viteste devir 5000 bin ibre 85 90 oluo onu takınca 105 110 olur o bakımdan düşün yani ben arabayı zorladım araba 3 te 130 yapıo 4 te 185 i gördüm 5 inci vitesi sökecem ne geregi var 🙂)))))
yavaş topraam ne ettin sen 😀
sxjtd tarafından yazılan metin:
arkadaşlar doblom 2004 model 1.9 sx jtd 105hp ne gibi motor modifikasyonları önerirsiniz yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler ..
beyaz_kaplan tarafından yazılan metin:
arkadasim yine sen bilirsn ama Cip e falan bosuna masraf senin arabanda zaten yeternce performansli motor var..Ticariler icinde yamultmucagi da yok kendi sinifinda..Cip takarsanda mazot pompasini cabuk yedigini ve turbonun omrunu kisalttigini duymstm yetkili servisten
ToeXicT tarafından yazılan metin:
Arakadaşım Green die bi markanın hem açık hemde kapalı performans hava filtre kitleri var bunlar dan kullanabilirsin
Ama dikkatini çekerim hava filtresi kitleri dedim yani
sadece kafa değil komple değişio hortumları kafası vs. vs.
ve bu hava filtresi biraz maliyetli ve %20 gibi bi performans artışı sağlıyor
bunu uguladıktan sonra egsozu manifolttan itibaren akesiyorsun ve manifoltta ta düz boru çekip ucuna da performans Egsozların dan koyuyor sun bu da sana performan s artışı sağlıyacak tır
Bunları yaptıktan sonra ise Chip tuning denen bi uygulama var Ecu su değişiyor aracın bunu da uyguluyorsun
1,9 Jtd 105 bg 160+ bg olup 250+ Tork üretmeye başlıyor ama Sırasıyla yapmaan lazım çünkü chip tuning uygulaması araca takarken arac ta bulunan gücü yaklasık %30 civarında arttırıyor ...
Bunları yapabilmen içinde kafadan 2 bin lira yı gözden çıkarman gerekiyor ki buun sonucunda aracı yolda tutabilmen yani frenlerini güçlendirebilmen lazım ki
benimde aracım 1,9 JTD ve orginal frenleri ne hiç güven olmaz
Fren içinde Yaklaşık 1,5 civarı bi mevla ayırman gerekiyor ...