RAPTOR
Fenomen Üye
- Modeli
- Renk
- Beyaz
bakiergul tarafından yazılan metin:
Arkadaşlar ben bugün araştırdım tekrar.......bizim araçlarımıza ancak hava kanalsız yani soğutmasız tek ayna diskler olabiliyormuş........Yani önlerdeki gibi çift ayna olmuyormuş buda zamanla ısınmadan dolayı eğilmelere sebep oluyormuş ayriyetten arkası disk ticari araçların hepsinde bu sorun yaşanırken belli bir müddetten sonra firen pistonlarında diş takılmaları oluyor ve frenajda sorun olmazken el freninde ciddi sıkıntılar oluyormuş........Sorduğum usta benim fren ustamdır...Yani frencidir En az 45 senelik fren ustası ..... Bana Ford Connect lerin bazı serilerinin disk bazı serilerinin kampana olduğunu ve disk olanlarda bu sorunların mevcut olduğunu .......Kampana frenlerde en fazla el freni teli kitler 40 ...50 tl.......Disk yamulur 200 den 400 tl diye örnekledi...........
tek aynalar normal şartlarda kolay eğilmez.ancak sıcak disklere su tutulması halinde (özellikle yoldan gelen arabanın dinlendirilmeden yıkanması durumunda) yada kaliperlerin düzgün temizlenmemesi durumunda diskin sürekli kızması sonucu eğilmeler oluşmaktadır.
usta konusunda haklı.özellikle tek ayna disklerin daha bariz bir eğilme sorunu var.fiyatlarda connecte aynen belirtildiği gibidir.
ben 15 senedir kampanalı araba kullanırım.tek sorunum şu her 10 bin km de sökme takma işi.bıktım artık hakkaten.temizlet ayarlat...bakım maliyetlerini arttırıyor.
bizim arabalara çift kanallı diski fabrika kendisi koysa güzel olmaz mı?