Doğru bizim D3 lerin torkları daha yüksek ama arada 10 beygir güç farkı var.Hızlanmada hangisi daha önemli bilmiyorum beygir mi tork mu? aerodinamik özellik de önemli ama bizim D3 lerin kasası daha ağır bildiğim kadarıyla.Gene de fabrika verilerine baktığımızda Partner 12,5 sn D3 13,4 sn olarak görülüyor 0-100 hızlanması...
Vayy Partner daha ağır öyle mi? Ancak youtube da çiplenmiş Doblosunun hız videosunu koyan bir arkadaş D3 premionun yakıt deposu full iken 1700 kg civarında olduğunu yazıyordu.Kantara girince bu değeri görmüş kendisi...
Fabrika verilerine göre öyle gözüküyor. Videodaki doblonun boş bir araç olduğunu zannetmiyorum jant vs modifiye vardı. Video altındaki yazıda yazılanlar göreceli araç kantara çıktığında araç içinde birisi var mıydı? Jant 205 50 R17 ses sistemi vb kavramlar aracın ağırlığını arttıracak faktörlerdir.
Tabiki sadece modifiye 300kglık ağırlığı oluşturmaz. Doblonunda 1700kg nasıl geldiğine anlam veremedim o yüzden bu faktörler aklımda geldi.
Fabrika verilerinin yanlış olduğunu düşünmüyorum. Ona göre konuşuyorum.
Ya arkadaşlar bence bu kadar ince eleyip sık dokumanıza gerek yok motoruna zaten diyecek yok, kendi sınıfındaki araçlarla yan yana koyun geçin karşısına bakın KARİZMASI YETER dobinin 🙂