Yardım Doblo D2 park sensörü çalışmıyor

bana da aynı soket gelmişti ben de iğneyle çıkarıp kırmızı sarı yer değiştirmiştim, mavi olan aracın park lamba tetik kablosuna bağlanıyordu benimkinde onu turuncuyla değiştirmek gerekiyordu sanırım, mavi kabloya teyp 12v veriyor sürekli bu da aracın parklarının açılmasına sebep oluyordu, şimdi parkı açınca teybin ışığı kısılıyor on numara oldu

Geri görüşü de denedim üstten ama sanırım 140 derece olarak görünüyor, köşeleri göstermiyor.
ben sonradan for-x 365 kamera alıp plakanın üstündeki plastiğe gömdüm, kamera çok net ve iyi oldu. setin içinden çıkanlar pek iyi olmuyor

ben sonradan for-x 365 kamera alıp plakanın üstündeki plastiğe gömdüm, kamera çok net ve iyi oldu. setin içinden çıkanlar pek iyi olmuyor

Şimdilik plaka lambasının oraya monte etsem mi diye düşünüyorum, sonuçta ara kablo ve bağlantılar olacak her türlü, değişince sadece baştaki kamerayı değişirim.

Sen usb çıkışını nereden yaptın, topitoya mı yoksa ekran arkasından delik açarak mı yaptın.

Bu arada kaç gündür sürekli ayarlarla uğraşıp durdum, en son bugün hoparlör bağlantılarını düzelttim soketten kaynaklı farklı noktalara bağlıydı, ortak iken sorun yokta bölgesel ayarda sorun oluyordu. Aracıda 3 gündür hiç çalıştırmadım ve abs uyarısı ile akünün 8v a düştüğünü gördüm, akü şuan şarjda 🙂

bana da aynı soket gelmişti ben de iğneyle çıkarıp kırmızı sarı yer değiştirmiştim, mavi olan aracın park lamba tetik kablosuna bağlanıyordu benimkinde onu turuncuyla değiştirmek gerekiyordu sanırım, mavi kabloya teyp 12v veriyor sürekli bu da aracın parklarının açılmasına sebep oluyordu, şimdi parkı açınca teybin ışığı kısılıyor on numara oldu
Olabilir, parklara bağlanacak bir kablosu olabilir, sonuçta tuş aydınlatması gece lazım oalcak.
Boşta 3 kablo var, biri kamera tetikleme back yazıyor, bir tane key1 yazıyor o ne anlamadım, bir tanede kırmızı var boşta, onda birşey yazmıyor, acaba soldaki düğmelere aydınlatma oradan mı veriliyor?🫤

Bu adamlar içine bir tane şema koysalar ölürler sanki 😡

key1 direksiyon tuş sistemi alırsan onun alıcısı oraya bağlanıyor, ben kendim aldım taktım, size de tavsiye ederim.

Sizin araç tarafındaki iso soketin kırmızının yanında bulunan mavi kablo aslında park lamba tetik hattı sanırım, soket sonradan eklendiği için yanlış eklenmiş, onun yerinin siyahın yanındaki boşluk olması gerekiyor, normalde bu hattın rengi turuncudur. Oraya bağlayıp test etmeni tavsiye ederim, yoksa gece sürüş yapamazsınız hele bir de cam filmi varsa

Şimdilik plaka lambasının oraya monte etsem mi diye düşünüyorum, sonuçta ara kablo ve bağlantılar olacak her türlü, değişince sadece baştaki kamerayı değişirim.

Sen usb çıkışını nereden yaptın, topitoya mı yoksa ekran arkasından delik açarak mı yaptın.

Bu arada kaç gündür sürekli ayarlarla uğraşıp durdum, en son bugün hoparlör bağlantılarını düzelttim soketten kaynaklı farklı noktalara bağlıydı, ortak iken sorun yokta bölgesel ayarda sorun oluyordu. Aracıda 3 gündür hiç çalıştırmadım ve abs uyarısı ile akünün 8v a düştüğünü gördüm, akü şuan şarjda 🙂
evet teyp kontağa bağlı olduğu için kontak açıkken de akü çok hızlı bitiyor. Ben ilk önce plaka altına düşündüm baktım plakanın önüne geliyor mecbur tamponu deldim, sonra hoşuma gitmedi gittim for-x 365 kamera aldım (link) bu kamera, alttan plaka ışığının olduğu plastikte çok güzel düz yer var ordan deldim zaten delme ucu çıkıyor, oraya taktım bagaj körüğünden de kablosunu geçirdim yalnız kendi kablosu kopar diye orjinal telefon usb kablosu vardı o kısmı oraya denk getirdim açıp kapamada kopmasın diye, kablosu zaten 3lü basit bir kablo ek oluyor o şekilde yaptım, körüğü sökmek takmak zor yalnız bilginiz olsun. Kameranın açısı on numara beş yıldız oldu. Geri geri bazen ana yola çıkmak gerekiyor ya orada tüm yolu görebiliyorsun çok faydalı. Kamerayı aynı öyle gömmeli şekilde tavsiye ederim belli bile olmuyor ve plakanın önüne düşmüyor. Ayaklı olanlar çok sırıtıyor bir de. Park lambası tetik kablosunu da düzeltmeniz gerekiyor gece sürüşler için

key1 direksiyon tuş sistemi alırsan onun alıcısı oraya bağlanıyor, ben kendim aldım taktım, size de tavsiye ederim.

Sizin araç tarafındaki iso soketin kırmızının yanında bulunan mavi kablo aslında park lamba tetik hattı sanırım, soket sonradan eklendiği için yanlış eklenmiş, onun yerinin siyahın yanındaki boşluk olması gerekiyor, normalde bu hattın rengi turuncudur. Oraya bağlayıp test etmeni tavsiye ederim, yoksa gece sürüş yapamazsınız hele bir de cam filmi varsa
Orayı ayarladım zaten, Soketten çıkartıp mavi kabloyu yer değiştirdim. Ama tuşların ışıkları yine yanmadı. Teyp girişinden bile ölçtüm 12v geliyor oraya kadar. neyse bakacağız ona.
evet teyp kontağa bağlı olduğu için kontak açıkken de akü çok hızlı bitiyor. Ben ilk önce plaka altına düşündüm baktım plakanın önüne geliyor mecbur tamponu deldim, sonra hoşuma gitmedi gittim for-x 365 kamera aldım (link) bu kamera, alttan plaka ışığının olduğu plastikte çok güzel düz yer var ordan deldim zaten delme ucu çıkıyor, oraya taktım bagaj körüğünden de kablosunu geçirdim yalnız kendi kablosu kopar diye orjinal telefon usb kablosu vardı o kısmı oraya denk getirdim açıp kapamada kopmasın diye, kablosu zaten 3lü basit bir kablo ek oluyor o şekilde yaptım, körüğü sökmek takmak zor yalnız bilginiz olsun. Kameranın açısı on numara beş yıldız oldu. Geri geri bazen ana yola çıkmak gerekiyor ya orada tüm yolu görebiliyorsun çok faydalı. Kamerayı aynı öyle gömmeli şekilde tavsiye ederim belli bile olmuyor ve plakanın önüne düşmüyor. Ayaklı olanlar çok sırıtıyor bir de. Park lambası tetik kablosunu da düzeltmeniz gerekiyor gece sürüşler için
O kameradan bende düşünüyorum ama burada çok pahalı, belki çinden bakarım.

Orayı ayarladım zaten, Soketten çıkartıp mavi kabloyu yer değiştirdim. Ama tuşların ışıkları yine yanmadı. Teyp girişinden bile ölçtüm 12v geliyor oraya kadar. neyse bakacağız ona.
park lambasını yakınca yanması lazım, 12v araçtan teybin turuncu kablosuna kadar geliyor olması lazım ve parkları kapatınca sönmesi lazım. O zaman sizin soketi eklerken araç kısmından hiç sokete bağlantısını yapmamışlar

park lambasını yakınca yanması lazım, 12v araçtan teybin turuncu kablosuna kadar geliyor olması lazım ve parkları kapatınca sönmesi lazım. O zaman sizin soketi eklerken araç kısmından hiç sokete bağlantısını yapmamışlar
Yolladıkları sokette şu turuncu kablo boştaydı, üzerinde de etiket yoktu, aracın göğsünden gelen kablolarda bir tane boşta duran kafası körlenmiş bir kablo vardı, önce ölçtüm bir değer alamadım, sonradan kontak aklıma gelince kontağı açtım baktım 12v geliyor, şansa parklara bağlı kabloyu sanki özel ayırmışlar gibi buldum,
Sokette de back geri kamerasına ait, key1 de değil, geride belirsiz bir turuncu kablo kaldı, riske girip test için anlık dokundurdum baktım tuşlar yandı 😉
Sorunu bu şekilde çözdüm, siteye yorum yaparken bunuda belirteceğim, çok soran oluyordu ama hiçbirine cevap vermedi adam.

Şimdi parklar yanınca ekran ışığıda kısılıyor yan aydınlatmalarda açılıyor, güzel oldu şimdilik, Vidayıda eski ups vardı onun vidaları tam oldu, sonra ona birşey uydururum.
Usb kablolarını da arka orta kısıma ufak bir alan oyarak çıkarttım, deliğin önüne de GPS alıcısını blokladım.

kamera olayı var, onuda başka zaman takarım, yada direk yeni kamerayı alınca onu takarım, bir daha arkalara delik açmayayım şimdi.

Her sitede bir konuda bir babayiğit çıkıyor yardıma, bu konuda da sen oldun, Allah razı olsun, seninde işine koşan çok olsun inşallah.

1757075926378.webp

Çok iyi, her lambaları açmada parlaklık kısılınca bi Allah razı olsununu alırız artık 🙂

Aliden şu kamerayı aldım, uygun olabilecek bu türde 180 derece baktım ama ya aşırı pahalıya geliyordu, yada kalitesi sorunluydu vs..

Şu ürünü aldık bakalım ne çıkacak, açı olarak 175 derece olarak belirtiyor, gayette iyi bir açısı var,. 200 dereceler çok yuvarlak görüntü verir, taksi için iyi ama bizim için bu güzel.

Bu modelde vida ekra kablo deliği veya geniş delik karmaşa olayının olmayışı en güzeli. Gelince açısını ve görüntüsünü koyarım.

1757487701322.webp

Ürün geldi ama arızalı çıktı, ilk görüntü geldi sonra bir daha görüntü alamadım, ücret iadesini aldım tabi.
yeni bakacağım artık. Boş kalmasın diye multimedya ile geleni taktım, arka tamponu tam göstermiyor ama olsun %80 i gösteriyor, düz yanaşırken işimi rahatça görür.

Gelen ürün açısı bu şekildeydi, uyguna da almıştım, şimdi bakıyorum aynı satıcı ve diğerleri hep vergi dahil 1000tl den gidiyor. Sorunlu ürünü kampanyaya mı koydu anlamadım. Aynı satıcıdan almam. Bakalım indirime denk gelirsek alacağım. Aynı fiyata TR de olsa hiç düşünemem alırım ama bizde bu modelden yok ne hikmetse. aliden de yine arızalı gelirse ve iade olmazsa sıkıntı.

1759143472131.webp

tamam işte tüm tamponu alıyor görüntü geniş açısı da iyi bu rahatsız etmiyorsa böyle kalsın bi müddet

tamam işte tüm tamponu alıyor görüntü geniş açısı da iyi bu rahatsız etmiyorsa böyle kalsın bi müddet
Ah ah keşke bu olsa, çinden gelen kamera bu, öylesine taktım montajı yapmadan görüntü aldım ama daha çalışmadı. Yoksa bu işimi görüyor tabi. Aynısından alacağım yine.

Şuan taktığım 120 veya 140 derecelik kamera tam göstermiyor ve görüntüsü tam net değil.

Birde yeni sıkıntı çıktı şimdi, frene basınca arka kamera açılıp kapanıyor hemen, sol sinyali yakınca da kamera açılıp kapanıyor, dörtlüleri açınca her yanıp söneme de kamera açılıp kapanıyor.
Ama onun çözümü sol stopun nötründen kaynaklı sanırım. burada bahsetmişler. (link) (umarım link sorun olmaz)

Edit: Tam tahmin ettiğim gibi nötr yani eksi soketi oksitlenmiş ve erime yapmış, zımpara yaptım ampul soketlerini de temizledim sorun çözüldü. Aynı sorunu yaşayanların bilgisine.

Son düzenleme:
Aliden şu ürünü aldım bugün, 1000tl civarı tuttu, gelsin foto koyarım. Bu sefer markalı olsun biraz pahalı olsun dedim bakalım.

(link)

resim_2025-10-08_200842166.webp

Back