Yardım Doblo D2 park sensörü çalışmıyor

OFLURECEP

Azimli Üye
Doblo
Adı
Recep
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2009
Renk
BOLERO KIRMIZI
Merhaba,

Aracı yeni aldım, park sensörü çalışmıyor, geri vitese takınca uzun dit sesi çıkıyor sonra ses kesiliyor.

Yerlerine bakınca orjinalinde varmış gibi duruyor. Pek bilgim olmadığı için soruyorum. Sorun nereden kaynaklı olabilir.

1750217632094.webp

bir tanesi yada iki tane çalışmıyor dur aynısı bende de yaptı
bende bir tane arızalıydı onu buldum değiştirdim düzeldi

bir tanesi yada iki tane çalışmıyor dur aynısı bende de yaptı
bende bir tane arızalıydı onu buldum değiştirdim düzeldi
Bunlar orjinal sensör değil mi?

Kontrol ettim de sağ köşe ve , orta sol tarafı çalışmıyor.

Ekleme: Sağlamlık testini kolayca yapabilirsiniz, araç çalışmıyor iken kontağı 1 kademe çevirin, aracı geri vitese takın. Geri vites lambaları yanıyorsa ikinci aşamaya geçelim.
Sensörlerin üzerin parmağınızı gezdirin, hafif tıkırtı ve ufak titreşim yapması lazım, yapıyorsa sensör sağlamdır, ama hiç tepki yoksa o bozuktur veya kablolarında temassızlık, kopukluk vardır. Onuda anlamanın basit yolu, arızalı sensörü çıkartın, sağlam olan sensörün soketine takıp deneyin, tepki vermiyorsa sensör bozuk olduğuna emin olursunuz, tepki veriyorsa kablolarda sorun vardır.

Son düzenleme:
Bunlar orjinal sensör değil mi?

Kontrol ettim de sağ köşe ve , orta sol tarafı çalışmıyor.
bunlar orijinal sensördür hepsi de birbirine bağlıdır bir tanesi bile çalışmazsa sistem çalışmıyor o yüzden bozulmuş olanları değiştirirsen çalışır parçacı da bulunur genelde bulamazsan internetten bulabilirsin

Bir tanesini çıkartayım derken meğer sadece baş kısmını oraya tutturmuşlar sensörün kendisi yok 😕

Diğer çalışmayanı çıkartıp ona göre bakacağım.

Üzerinden çıkan sensörün şeceresini çıkarttım, belki lazım olan olur, koduna, boyutuna göre baksın alsın.

Doblo 2 kasa için genelde 51755060 kod geçiyor, resimde gösterdim bunu da.

Şuanda fiyatı 500tl gibi duruyor. İlçede bi soracağım, abartılı para istemezse alırım, yoksa internetten alacağım.

IMG-20250619-WA0004.webp
IMG-20250619-WA0001.webp
IMG-20250619-WA0002.webp
IMG-20250619-WA0003.webp
IMG-20250619-WA0005.webp
IMG-20250619-WA0008.webp

Dosyalar

• IMG-20250619-WA0007.webp
    IMG-20250619-WA0007.webp
    66,2 KB · Okunma: 7
  • IMG-20250619-WA0009.webp
    IMG-20250619-WA0009.webp
    67,8 KB · Okunma: 9
Benimde başıma ayni sorun geldi 4 adet park sensoru birbirine seri sekilde bağlı birinin gevşek olması halinde park sensoru çalışmaz aracın arka tampon kisminda kaldığı icin yağmur suyu veya çamur soketlerin içerisine giriyor kontak spreyi ile soketleri güzelce temizleyin bu işi yaparken 2 kişi olmanızda fayda var soketlerin yerine oturugundan emin olun daha sonrasında parça tedarigi yapabilirsiniz

Benimde başıma ayni sorun geldi 4 adet park sensoru birbirine seri sekilde bağlı birinin gevşek olması halinde park sensoru çalışmaz aracın arka tampon kisminda kaldığı icin yağmur suyu veya çamur soketlerin içerisine giriyor kontak spreyi ile soketleri güzelce temizleyin bu işi yaparken 2 kişi olmanızda fayda var soketlerin yerine oturugundan emin olun daha sonrasında parça tedarigi yapabilirsiniz
Soketin 1 tanesi zaten hiç yoktu, sadece baş kısmını deliğe tutturmuşlar boş görünmesin diye.
Diğer arızalıyı çıkartıp farklı sokete taktım yine çalışmadı. Yani 2 sensör alacağım.

Back