OFLURECEP
Azimli Üye
Doblo- Kayıt
- 3 Haziran 2025
- Adı
- Recep
- Kan Grubu
- A RH +
- Aracınız
- Doblo
- Modeli
- Premio
- Motor
- 1.3 Multijet
- Araç Yılı
- 2009
- Renk
- BOLERO KIRMIZI
Bunlar orjinal sensör değil mi?bir tanesi yada iki tane çalışmıyor dur aynısı bende de yaptı
bende bir tane arızalıydı onu buldum değiştirdim düzeldi
bunlar orijinal sensördür hepsi de birbirine bağlıdır bir tanesi bile çalışmazsa sistem çalışmıyor o yüzden bozulmuş olanları değiştirirsen çalışır parçacı da bulunur genelde bulamazsan internetten bulabilirsinBunlar orjinal sensör değil mi?
Kontrol ettim de sağ köşe ve , orta sol tarafı çalışmıyor.
Soketin 1 tanesi zaten hiç yoktu, sadece baş kısmını deliğe tutturmuşlar boş görünmesin diye.Benimde başıma ayni sorun geldi 4 adet park sensoru birbirine seri sekilde bağlı birinin gevşek olması halinde park sensoru çalışmaz aracın arka tampon kisminda kaldığı icin yağmur suyu veya çamur soketlerin içerisine giriyor kontak spreyi ile soketleri güzelce temizleyin bu işi yaparken 2 kişi olmanızda fayda var soketlerin yerine oturugundan emin olun daha sonrasında parça tedarigi yapabilirsiniz
bunlar orijinal sensördür hepsi de birbirine bağlıdır bir tanesi bile çalışmazsa sistem çalışmıyor o yüzden bozulmuş olanları değiştirirsen çalışır parçacı da bulunur genelde bulamazsan internetten bulabilirsin
Benimde başıma ayni sorun geldi 4 adet park sensoru birbirine seri sekilde bağlı birinin gevşek olması halinde park sensoru çalışmaz aracın arka tampon kisminda kaldığı icin yağmur suyu veya çamur soketlerin içerisine giriyor kontak spreyi ile soketleri güzelce temizleyin bu işi yaparken 2 kişi olmanızda fayda var soketlerin yerine oturugundan emin olun daha sonrasında parça tedarigi yapabilirsiniz
geri vitese atıp elinle yokla hangisi bozuk2 Tane sensörü değiştim, şimdi çalışıyor fakat yakınlığa göre kademesi biraz dengesiz çalışıyor gibi. Bazen yavaş yavaş sesi artarken bazen bir anda artıyor. İki sensör arasındaki iletişimle de alakalıdır muhtemelen.
Ama kafama takılan senyörlerin soketi ne tarafa bakması lazım. bu da önemli sanırım.
Bozuk yok, 2 tanesi arızalıydı onları değiştim, şimdi değiştim ama sistem sağlıklı çalışmıyor sanki.geri vitese atıp elinle yokla hangisi bozuk
Benim bir tanesi bozuktu onu sağ ortaya taktım şuan gayet iyi. İki yeni aldığını ortalara takıp dene veya kenarlara takıp dene. Bence ortalarda olması daha iyi olur. Kenarlarda orjinali kalsın. Ben şahsen öyle yapardım.Bozuk yok, 2 tanesi arızalıydı onları değiştim, şimdi değiştim ama sistem sağlıklı çalışmıyor sanki.
Sensörlerde yön var diye biliyorum. rastgele taktım, bunların soket yönü ne tarafa doğru olması lazım.
Öyle de denerim, peki soket kısımları ne tarafa bakması lazım, bilgin var mı? Üzerindeki olan sağlamlar sol köşedeki sola doğru bakıyordu, orta sağdakinin soketi sağa doğru bakıyordu.Benim bir tanesi bozuktu onu sağ ortaya taktım şuan gayet iyi. İki yeni aldığını ortalara takıp dene veya kenarlara takıp dene. Bence ortalarda olması daha iyi olur. Kenarlarda orjinali kalsın. Ben şahsen öyle yapardım.
O dediğinde olabilir aslında, biraz bakıp sensörlerin yerlerini de değişip deneyeceğim. Eğer olmazsa set olarak alıp takabilirim.vallahi onu bi teyit etmek gerek ben sonradan modül aldım taktım orjinal değil yardımcı olamiyorum kusura bakma
önler için tampon müsait değil sırıtır bence hem gerek de yokO dediğinde olabilir aslında, biraz bakıp sensörlerin yerlerini de değişip deneyeceğim. Eğer olmazsa set olarak alıp takabilirim.
Önlere koymaya cesaret edebilirsem 8 lensli olanı daha güzel.
Haklısın, kenarlarda alan çok ama ortada sadece plakalığın alanına takılır, onda da plaka takmışlar. Olmadı 4 göz göstergeli olandan alırız.önler için tampon müsait değil sırıtır bence hem gerek de yok
geri kamerası taktım ben çok memnunum
Pek emin degilim ama yönlerinin olduğunu düşünmüyorum. Zaten takarken Kanal yeri var sağa sola dönmüyorÖyle de denerim, peki soket kısımları ne tarafa bakması lazım, bilgin var mı? Üzerindeki olan sağlamlar sol köşedeki sola doğru bakıyordu, orta sağdakinin soketi sağa doğru bakıyordu.
ben sonradan kit aldım onlarda yön vardı yukarı gelecek yönü işaretliydi hepsindePek emin degilim ama yönlerinin olduğunu düşünmüyorum. Zaten takarken Kanal yeri var sağa sola dönmüyor
2 Tane sensörü değiştim, şimdi çalışıyor fakat yakınlığa göre kademesi biraz dengesiz çalışıyor gibi. Bazen yavaş yavaş sesi artarken bazen bir anda artıyor. İki sensör arasındaki iletişimle de alakalıdır muhtemelen.
Ama kafama takılan senyörlerin soketi ne tarafa bakması lazım. bu da ö
1-Öncelikle park sensörü orjinal mi ?2 Tane sensörü değiştim, şimdi çalışıyor fakat yakınlığa göre kademesi biraz dengesiz çalışıyor gibi. Bazen yavaş yavaş sesi artarken bazen bir anda artıyor. İki sensör arasındaki iletişimle de alakalıdır muhtemelen.
Ama kafama takılan senyörlerin soketi ne tarafa bakması lazım. bu da önemli sanırım.