Doblo 1.3 90 mı 1.6 105 mi?

@ali0635
Benim 1.6 ya lafım yok. 1.3 de kimse hantal demesin 1.6 ya göre hantal olabilir. Abi eski 1.3 lerle yeni 1.3 ler arasında dahi fark var senin kullandığın aracın motorunda sıkıntı vardır. Ben 1.3 pratikoyla 2 sene yük taşıdım daha haylen kullanıyorlar yükün babasını atıyordum ben dobloya. Nerde ticaret yapan nerde iş için kullanan varsa neredeyse hepsi 1.3 kullanıyor. Gördüğün fotoğrafın çok daha fazlasını gördü banamısın demedi?
1.3 le 1.6 nın bakım fiyatı farkına ben depomu fullüyorum. 10 bakımı 250 20 bakımı 470 kaldıki ilerleyen bakımlarıda var bunun 1.6 besleyen yemine katlanır.
Ben 1.3 le 195 gördüm 1.6 la 170 i geçemeyenler var.
uploadfromtaptalk1449256758674.jpg

1.3 ile hicbir yokusta kalmadim gayet net bi sekilde kalkiyor ben 1.3 ile maksimum 180 km gordum 1.6 ilede 195

1.3 yokuslarda kesinlikle hacminden daha basarili islere imza atabiliyor

Maksimum göreceği hızla kıyaslama yapmak yanlış...sonuçta şahinleri zorlarsan oda 170 180 i görür ama güçlü olduğu anlamına gelmez..o zaman 1.6 dizel doblo ile 1.6 lpgli şahin eşittir diyebilirmiyiz

Ben 1.3kötü demiyorum bendede 1.3 var...çokta alınan motor tabiki ama alınma sebebi şirketler v.s en baz olanını ucuza alma gayretleridir veya küçük firmaların küçük motor az yakar mantıklarıdır halbuki tam tersi aynı yakıyor yani doğru bilinen yanlışlar

Aslında konu hangisi iyi hangisi kötü konusu değil her araç iyidir kullanıcının beklentisi maddi durumu bunu belirler

O zamanki maddiyata 1.3 alırsam borçsuz alıyordum ondan dolayı aldım Şehir içinde bana yetiyor tamam ama burda konuyu açan kişi tavsiye istiyorsa tabiki ben ona 1.6 almasını öneririm

Bu arada şunuda söyleyim euro 4 70hp d2 vardı araç gerçekten seriydi d3 90hp euro 5 onunla kıyaslayınca daha hantal bunu ben birisine söyleyince İnanmıyor ki geçen servis müdürüne söyledim oda doğru olduğunu ve aynı şeyi en az 100 doblocudan duyduğunu söyledi

Partikül filtresi denilen sürekli tıkanan gereksiz donanım yüzünden 90 hp aracın gücü nerdeyse 60 hp gibi hissettirmesine sebep oluyor keşke partikülsüz sıfır araç olsa hemen alırım

1,3 e 2 bakım parası ile 1,6 ya 1 bakım parası aynı fiyata gelir.
yakıtta hemen hemen aynıdır. gerisi zevk işidir.

@MEHMET78
Abi ben kesinlikle 10.000 de bir yağı değiştiririm kim ne derse desin benim içim rahat etmiyor. Ki komşumda 1.6 var 10.000de yağ ve filtre değişimine gitti.

@Sezgin Tok
yıl geçmeden o km yi yapıyorsan hiç gerek yok değişime.

@MEHMET78
Abi yağ değişimden önce rölantide ses yoktu millet benzinli zannediyordu o kadar diyorum bakımdan sonra dizel motorun karakteristik sesi gelmeye başladı.

@Sezgin Tok
gelsin boşver.dizel zaten araçlarımız.ben seviyorum o sesini. traktörümüz var köyde.sırf ona alıştığımdan seviyorum çocukluğumdan beri dizeli.biraz zaman geçince kulağın alışır.duymazsın bile.

@ali0635

d2 d3 d4 1,3 leri fiorino 1,3 kullanan biri olarak iş geregi 2 adet çamaşır makinesi, takımlar klimalar dışünite iç ünite iç her türlü şehiriçi şehirdışı taşırken kullandık sıkıntısız şekilde. bomboş vaziyettede kullndık. ilk kalkış veya 2,3. vitesten sonra hertürlü bizi üzmedi 1,3 veya diger motorlar benzinli veya dizel farketmez her türlü tokatlıyor yettigince ,şahinle zaten depişmem aracıma hakaret kabul ederim motorun üstündeki degilde motoru kullananın önemi vardır benim için ustam motor rodaj döneminde 170-180 oturuyor ayak altında gaz oldugu halde yani sürüş farkı olabilir istenilen performans olabilir tabiki tutupda 2,0 motor passatla yarışacak haliniz yok sonuçta ticari araç oldugunu kabul edelim. gücü yettigince gereken performansı saglar

@dgkn
Aynen katılıyorum. İstanbul e5 gelsinler tem e gelsinler sonra beni 1.3 le geçsinler. Ben focus varken otobanda mustang ile oynadığımı bilirim pislik tarafım çıktı ortaya 🙂 . 5.0 motor gidecek yeri yok adamın.

1.6 çok yırtıcı bir motor hele yazılım falan yapıyorlar şimdi yazılımdan sonra tadından yenmediği kanaatindeyim. 1.3fiorino da kullandım fakat 1.6 doblo sollamalarda rampa aşağı ve rampa yukarı hiç tereddüt yaşamıyorum. 290nm torkla hep ileri hep ileri...

@bastakli18
foruma hoşgeldiniz 1.6 alın yük taşımak için.seridir

herkez 1 .3 tavsiye ediyor arasıra yuk taşıyorum bakım artı vergi masrafı için sizce

Back