Bugün doblonuzda ne değişiklik yaptınız?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kerim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Koltukları ve taban halısını sildim bi güzel.. Tavana dokunmadım ve detaya girdim eski sahibi menteşeleri ve rayları yağlamış yağ hep akmış sanki şahin kapısı yağlıyo.. Onları temizledim mis oldu.. Gene dayanamadım gezdim yine tozlandı dışı... 😡

dobloma lip aldım montajını kendim yapacağım acaba neyle montalasam daha mantıklı daha sağlam olur ?

Bugün doblomun kışlıklarını çıkardım yazlıklarını taktırdım. Kampanaları sarıya boyadım.
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Hayırlı olsun arkadaşlar güle güle kullanın.

bugün yıllık bakımı yapıldı. ön amortisör takozu da değişti. yağ olarak bu sefer Motul 8100 Eco-Clean kullandım. Ayrıca Liqui Moly Ceratec yağ katkısı koydum. bakalım nasıl bir fark yaratacak. ayrıca kırılan anten yuvası değiştirildi. yeni anten takıldı. paçalıklar sökülüp yenileri takıldı.

Güvenilir, işini bilen ve özen gösteren usta ve özel servis arayanlara tavsiye ederim. İstanbul Anadolu Yakası Bostancı sanayi içinde "Rese Oto" - Recai usta.

Enis Abi bakım nekadar tuttu

hayırlı olsun bakımın

hayırlı olsun.ben karnını doyurdum.

Oğuz bakım 370 tuttu. yağı ve paçalıkları kendim almıştım. diğer her şey ve işçilik oradan.

@melrock

motul yağ ve katkısı hakkında geri dönüşlerini paylaşırsan sevinirim.

@asaglam
fikir edinebilecek yeterlilikte km yaptığımda gözlemlerimi buraya yazarım. şimdilik sadece 35km yaptı araç. o da cumartesi İstanbul trafiğinde. bilgisayar ort. tüketimi 6.3lt gösterdi. yorum için henüz erken sayılır ancak ilk izlenimlerim aracın özellikle düşük devirlerde (1500d/d) bayılmadan, çekişten düşmeden eskiye göre daha iyi gidebilmesi oldu. birde ayağını gazdan çekince araç daha uzun süre hızını koruyarak ve daha az yavaşlarak gitmeye başladı. sürüş esnasında bu özelliklerden de faydalanılırsa aracın yakıt tüketiminin bir miktar düşeceği aşikar. benim beklentim tüketimin 0,4-0,5lt/100km kadar düşmesi. yılda 10.000km yol yapsanız 40-50lt tasarruf yapar. motorun daha az aşınması ve yıpranması da cabası.

benim bakımda yaptıklarım:
1. Liqui Moly: Motor Clean (motor temizleyici)
2. Motul : 8100 Eco-clean (yağ)
3. Liqui Moly: Ceratec (seramik yağ katkısı )
4. Berner: Dizel yakıt katkısı

@doblocu43

hayırlı olsun siz mercedes vaneo almamışmıyınız?

İyi akşamlar. İstanbul a 2 günlüğüne gittim. Servisden dobloma 36tl ye 4adet çamurluk paçalığı aldım.
Sanayide arkadaşım olduğu için beraber çalıştık. İşçilikten biraz kırpmış olduk 😉.
Emektar partner a genel bi bakım yaptık.
Gaz kelebeği, manifold ve katalizör temizlendi.(Temizleme ilacı 10tl İşçilik bende)
Egzozda çürükler başlamıştı. Katalizör sonrası komple egzoz yapıldı.(Egzoz 250tl)
Kayış gergisi değişti. (Gergi 80tl + işçilik 50tl= 130tl)
Kızdırma bujileri değişti. (4 adet 80tl işçilik benden)
Genel yağ bakımı yapıldı.(120tl İşçilik benden)
Arka kampana ayarları yapıldı ve kampana pistonları değişti. ( 2 Adet kampana pistonu 40tl + 2 adet balata spreyi 20tl= 60tl işçilik bende)
Motor alt+üst ilaçlı yıkama yapıldı. (40tl)
Parçalar= 640Tl İşçilik=50Tl Toplam=690Tl
Önümüzdeki haftalarda kaportacıya götüreceğim pasta cila kapı ve menteşe ayarları yapılacak.
IMG-20150501-WA0001.jpg
IMG-20150501-WA0000.jpg

IMG-20150501-WA0002.jpg

@doblo vip premio
Geçen hafta sattım onu buda uygun geldi aldık nasipse sırada d4 var...

Back