Bilgi Vites Degistirme Devri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aliogan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Aliogan

Azimli Üye
Adı
Ali
Arkadaslar 1.3 75 bg doblo sahibiyim. Bi arkadasla cok iddalastik. Dizel aracta vites yuksek devirde atilir dedi, bnde 2200-2500 devirde kullaniyorum ve 2000 devirde vites arttiriyorum. Bunun motora veya turboya zarari varm? Sizler nasil.kullaniyorsunuZ?

2015 model 1,6 motor 105 bg doblo da 1500-1800 devir arası vites yükseltme uyarı lambası yanıyor göstergede. Sezgin beyin yorumu tüm doblolar ya da dizel araçlar için geçerli midir? Yoksa motor hacmine beygirine göre farklılık gösterir mi bu değerler? Yakıt tasarrufunu ve motor sağlığını göz önünde bulundurursak vites değişim devri ne olmalıdır? Servise sorduğumda vites yükseltme ışığı yandığında vitesi yükseltebilirsiniz dediler ama pek içime sinmedi bu cevap.

Dizel arabalarda yüksek devirde vites atmak benim bilgimlede doğrudur. Düşük devirde atılan vites ilerleyen zamanlarda sorun. Sezgin abinin dediği gibi düzde 2000 tırmanışlarda minimum 3000.

@mali_55
Aynnen abi

@senged
Ailemize hosgeldiniz keyifli forumlar

Ben surekli uyariya gore attiryorum hem yakitta fark ettirdi dusurdu yakiti hem araba yorulmuyo gibime geliyor yola gore 2000 de attirdigida oluyo 2500 de de ama 3000 bine geldiginde sana birakiyo uyari vermiyor.

Ben de aracı düşük devirde kullanmaya alıştım, 2500 devirde çok bağırıyormuş gibi geliyor. Şehir içinde normal seyrimde 2000 devirip pek geçmem.
@Sezgin Tok , 2000 devir altında kullanmanın ne zararı oluyor?

1800-2000 devir vites deviridir bence. daha fazla devir çevirmek yakıt tüketimini olumsuz etkiler diye düşünüyorum.

Düşük devirde kullanan yakıttan kar eder yüksek km de çekiş düşer kurumlanmadan dolayı mazotta yaptığı karı tamirata harcar yüksek devirlerde kullanan yüksek kmlerde sıkıntı yaşamaz. Düşük devirlerde yüksek basınçtan dolayı motor kasılır orta üst devirlerde rahat çalışır.

1.4 benzinlinin devri nedir peki

en iyi devir aracınız üst vitese geçtiğinde zorlanmamasıdır. dizellerde 3,000 devre kesinlikle gerek yok. boşa yakıt yakmaktır.ama çok dik rapmpada vites yükseltecekseniz gereklidir sadece. 1,6 dizellerde 2,000 2,500 arası gayet yeterli.fazlası boşa yakıttır.

@Hasan_teamdoblo
2500 civarı iyidir. 6 sene kullandım. 7,2 ortalaması vardı.

@Zeguj
Aynen o durumdayım.
Bu ilk dizel deneyimim. Bana kalsa 2500 devirli geçmem ve 2000devirde vites değiştiririm ama ağırlıklı tavsiye daha devirli kullanma yönünde. Galiba alışmak zaman alacak.

Uzun Yolda 1900-2000 Sabit Gidin Yakıtınız Düşer Buda Notum Olsun Buraya. 42000km 1.6 Kullanmış Biri Olarak.

Back