@senged
Benim önceki aracım 1.6Mjet 5 ileri CM , klima açık adana sıcaklarında 5.5/6.5 arası oynamaktaydı. Tabi ben vitesimi hiç bir zaman kolay kolay 2000 devirin üstünde atmayıp sakin kullanan birisiyim , gazın canını yakmadan kullanan fren mesafelerini önceden sezip ışıkları kendinize göre ayarlarsanız 1 litre bilemediniz 0.5 litre ortalamada çok kolay fark ettirirsiniz ki aracınız 1.6 6 ileri 6 ileri vitesin avantajı çabuk vites yükseltip az yakıt yaktırmaktır aslına bakarsanız. Uzun yolda bir depo ile 1400kmleri devirdiğimide hatırlarım. tabi bunlar için kendinizi ayarlamanız ekonomik sürüşe yatkın olmanız 2000 devir üzerini çok sık ziyaret etmemeniz gerekli , 2300+ devirler hem yakıtınızı etkileyecek hemde aracın seyir şartlarını değiştirecektir. araba gitmiyor diye kesinlikle gaza basmayın bir alt vitesi tercih edip pedalı stabil kullanın buda çok etkileyici sonuçlar verir.
-Mazotun 5 TL Seviyelere Dayandığı Ülkemizde Ekonomik Sürüş Kesinlikle Şart. Yardımcı Olabildiysem Ne Mutlu Bana , Ekonomik Çevreci Sürüşler Dileğimle. Başka Sorunuz Varsa Yanıtlayabileceğim Buradayım. 🙂