SÜRGÜLÜ KAPILARIN İÇERDEN AÇILMA SORUNUNA ÇÖZÜM......

hakikaten yazı yazmak lazım bu sürgülü kapıya. yada otomatik yapıcaz minibüslerdeki gibi. 🙂 yazıyıda yazcaz
dikkat otomatik kapı çarpar. o çarpmazsa şöför çarpar! diye
:korsan:
*hehe**romi**kop*

😡😱*bugs**chair**woot* 😀:korsan:*hehe*

Merhaba arkadaşlar; sürgülü kapı ile benim de başım belada. Ama benim sorunum dışardan açılmayla ilgili.
Kumandayla kapıları açtığımda herşey normal tüm kapılar şıkır şıkır çalışıyor. Sorun nerde?
Kapılar kilitliyken birisi kapıyı acmaya kalktığında kapı açılmıyor, tamam anladım. Buraya kadar herşey normal. Ancak kapıları kumandayla açtıkdan sonra işte o kapalıyken açılmaya çalışan kapı bir daha dışardan açılmıyor, ancak içerden açılıyor. Mübarek sanki hırsız geldi beni zorladı, artık dışardan açamazsın, sadece içerden tetikle açarsın diyor ve kendini askıya alıyor.
Sadece bir kapıda bu olay oluyor. Nasıl çözebilirim başına böyle garip sorun gelen var mı?

aracıma her bindiklerinde kapıyı nasıl kapatacaklarını anlatıyorum. bıktı artık. sürekli anıyorum fiat mühendislerini.

böyle rezalet bir tasarım olamaz. kapıyı kopartacaklar yakında.

Kapı kopacak fiat kazanacak mühendis kazanacak alıp vereceksiniz ekonomiye can gelecek 🙂

tamam eski doblolar gibi kara düzen kapı değil.iyi hoş ta arkaya oturan yolcumun yüzde 90 ı kap kolunun içten açılacağını akıl edemiyor.kırmızı düğmeden açılacağını sanıyor.yakın sağ arka kapıyı elime alıcam az kaldı.arabaya bakmak hakikaten dert.birileri ik defa biniyorsa seminer vermek lazım.dışardan açarken sorun yok ama çıkarken ugrasıyorlar.sadece yakın arkadaslar ve evdekiler biliyor.tek ve daha dayanıklı görünür basit anlaşılır bir açma kolu olabilirmiş.

ben herzaman inip kendim açıp kapıyorum yapacak bişey yok çünkü kapıyı biri koparacak diye korkuyorum😀

ben herzaman inip kendim açıp kapıyorum yapacak bişey yok çünkü kapıyı biri koparacak diye korkuyorum😀
😀 😀

dostlar eskiden yolda tanıdık birini gördümmü almadan edemezdim. ancak doblolu olduktan sonra birkaç denemeden sonra artık tanıdık manıdık yoldan yolcu almıyorum her seferinde önce nazikçe uyarı yine ne açabiliyorlar ne kapata biliyorlar kendim inip özel söför gibi muamele ediyordum artık kimse gücenmesin doblosu olanlar yolda kimseyi tanımıyor.

bu kapı sistemi dobloyu tercih etmemdeki unsurlardan biri diyebilirim. ama biri arkaya bineceği zaman içimden "işte yine başlıyoruz ben bu sahneyi daha önce yaşamıştım diyorum" 😀 😀

içerden kapıyı açıp çıktıktan sonra da sıkıntı bitmiyo.bu sefer mandala takılan kapıyı kapatma sorunu baslıyo.bide bu kapı yürümüyor diye zorlamazlar mı iyice kanırdı yani artık.kolu kendine çekip kapatmayı bir allahın kulu akıl edemez mi.bizim doblonun kapısını açıp kapamak kimisi için ameliyat yapmak kadar zor

*chair*kapılarla ilgili nekadar anlatırsanız anlatın millet sanki hiç anlatmamışsın gibi kapıyı açıp kapapıyor bende sinir oluyorum kapılara açma kapama talimatı yazıp yapıştırmak lazım fakat bizim millet okumasınada sevmezki neyapmalı bilmem en iyisi arka tarafa kimseyi almamamk

tamam eski doblolar gibi kara düzen kapı değil.iyi hoş ta arkaya oturan yolcumun yüzde 90 ı kap kolunun içten açılacağını akıl edemiyor.kırmızı düğmeden açılacağını sanıyor.yakın sağ arka kapıyı elime alıcam az kaldı.arabaya bakmak hakikaten dert.birileri ik defa biniyorsa seminer vermek lazım.dışardan açarken sorun yok ama çıkarken ugrasıyorlar.sadece yakın arkadaslar ve evdekiler biliyor.tek ve daha dayanıklı görünür basit anlaşılır bir açma kolu olabilirmiş.

fatih abi eski doblolardan kastın d1 ise denin kasan ile d1in kapı mekanizmalarında, açma kapama kolu, rayları vs. hiçbir fark yok bunu belirteyim dedim.

*chair*kapılarla ilgili nekadar anlatırsanız anlatın millet sanki hiç anlatmamışsın gibi kapıyı açıp kapapıyor bende sinir oluyorum kapılara açma kapama talimatı yazıp yapıştırmak lazım fakat bizim millet okumasınada sevmezki neyapmalı bilmem en iyisi arka tarafa kimseyi almamamk

önceki sayfalarda bir önerim mevcut bu hususla ilgili 🙂🙂

fatih abi eski doblolardan kastın d1 ise denin kasan ile d1in kapı mekanizmalarında, açma kapama kolu, rayları vs. hiçbir fark yok bunu belirteyim dedim.
haklısın kardeşim benim bi arkadaş taksi çekiyor onda ilk çıkan doblo var.orda görmüştüm kapı koldan açılıp sonra ittirerek kapanıyodu.o belki de yolcusuna kolaylık olsun diye kapıyla oynamış olabilir.

alttaki kilitleme mekanizmasını sökmüştür yada yaşından dolayı arızalanmıştır abi. 🙂
sürgülü kapıyı dışarıdan açarken alt mekanizmaya bakarsan kapı sona gelince bir kilit mekanizması var mekanik bir sistem. onu iptal etmiş olabilir.

Back