Ortalama Yakıt Tüketimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mico16
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
@Gökhan_059
Bu söylemler forumda çok söyleniyor motor yeni olduğu için çok yakar ileride düşer yakıt tüketimi diye bunun gercek anlamda bi mantigi varmı acaba. yeni motor neden çok yakar ve kac km den sonra yakit ttuketimi düser tecrübesi olanlar varmı.??

Rodaj kavramı yeni araçlarda yok dense de parçaların oturması birbirine alışması motorun yağlanması vs.bunlar yakıt konusunda etkili diye düşünüyorum.Bir 5.000 - 10.000 km sonra yakıt daha farklı olacaktır siz de aracın karakteristiğine alışacaksınız bu da yakıtı düşürür.Uzun yollarda bilhassa ben çok basmam 110 - 120 km civarları sürerim çoğu zaman da sabitleyici ile ve cut off imkani oluşunca hafif yokuş aşağı hiç kaçırmam bu gibi sürüşle ortalama 5.0 litre gibi değerlere düşebilirsiniz.

Bi depoyla 1100 km gittik
800 km uzun yol 300 kmsi sehir ici
Ve yakit isigi hala yanmamisti
Uzun yok hiz 90 120 arasi
Arac d2 2012 model
100 kmde 5.2 yi gorduk uzun yolda

1.3 basmayınca çok cimri.
Üstelik çekiş de iyi 1.6 ya da büyük bir motor aramıyor insan.
1.000 - 1.500 devri geçince en dik yokuşta bile şahlanıyor araç 1.6 denedim o da aynı.Karakteristiği benzer.

Şehir içi durum bu.Şehir dışı aslında 6 vites daha az yakması lazım devir düşüyor motor rahatlıyor ama linea egea gibi forumlara da bakıyorum 1.6 değerler hep yüksek tabi kullanışla alakalı ama iyi ki 1.3 almışım.

@Gökhan_059
Yakit konusunda 1.6 üzecek galiba öyle görünuyor 2004 1.9D vardı 100 km.de 30 lira felan yakiyordu cok yakiyor diye söylenirdik sanırım buda aynı yakacak 5 lere 6 lara duşecegini hiç sanmam. Basmazsaniz yakmaz deniyorda e basmayacaksak arasıra ne diye yeni araç aliyoruz 105 beygir olsa ne olmasa ne o zaman.

160km yola 40tl cik yaktı nasıl.
FB_IMG_1474632442391.jpg

@Gökhan_059
şehir dışı başkanım ama bastım 160 170 130 agrasif kullandım

@Gökhan_059
takipleşelim profilime tıkla

Takipteyim başkanım.

Değerler maşallah baya baya düşmüş.Senin de yüksekti bihayli arkadaşa tecrübelerinden bahset başkanım [emoji2]

@Gökhan_059
parayı seviyosan pedala iyi basmıcan

bayramda uzun yol yaptım gidişte sakin kullandım 90 ile 120 km arası ortalama yakıt tüketimi 5.2 civarındaydı.dönüş yolunda gaza epeyi bastım 160 180 km arasında yakıt tüketimi 7.5 litreye çıktı.yolcu ve yük durumu aynı klima çoğu zaman kapalı

Son düzenleme:
@siremen
120 den sonra yakmaya basliyor o zaman

Bu çift mazot püskürtme diye bi olay vardı kaç km hızdan sonra oluyordu o.??

1.6 ile 1.3 kıyaslanacak bir motor değil rampada sollamalarda ve uzum yolda 1.6 nın farkını anlarsınız.

@Tutkun
normal verilere kıyasla 160 km den sonra yakıt tüketimi % 50 artıyor bu gerçek

Ben rampada hiç fark hissetmedim yalan yok.Ama uzun yolda mutlaka fark eder ani ivmelenmelerde özellikle.

@Tutkun
böyle bir şey yok. ama 90 km üzerine çıkıldıkça araçların rüzgara karşı harcadığı enerji artıyor. hele bizimkiler gibi yüksek araçlarda çok daha fazla. o yüzden yüksek hızlarda yakıt epey artıyor.110-120 yi geçmeyin uzun yolda 6,0 litreyi geçmez yakıt.

Yayladan sahile yani 1500 rakımdan 0 a 120 km de yolda 4,9 aynı yolun tersine gidildiğinde 245 km 5,8 en fazla 110 km hız ile... bence güzel klima açık araç büyük...

Back