Ortalama Yakıt Tüketimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mico16
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Herkese iyi günler. 1.6 105hp dobloya sahibim.69.000 km'de. 3-4 aydır yakıt konusu canımı çok sıkıyor. Memeleketim Giresun'dan İstanbul'a (1050 km) dönüş de 340 tl gibi bi rakam yaktı. normalde 250-280 arası yakıyordu anlam veremedim. Yük normal seviyeliydi. Şehir içi ise kendi ölçümüme göre 35-38 krş arası yakıyor kmde. Daha önceki ölçümlerimde 28-33 krş yakıyordu km'de. Debriyajım biraz sertleşti ama kavrama noktası aynı. Debriyaj setinin değişme zamanı gelmiş olabilir mi emin değilim. Debriyaj setinin değişme zamanın geldiğini varsaysak, yakıtın bu kadar yükselmesi normal midir ?

@CelilGndz
1.6 yakiyor kardesim kim ne derse desin 1.3 daha iyi yakit konusunda

@CelilGndz
1.6 yakiyor kardesim kim ne derse desin 1.3 daha iyi yakit konusunda

Hocam yine de bu kadar yakması normal değil bence.

@CelilGndz
İstanbul merterden amasya suluovaya 200tl yaktı ortalama tüketim 8.2 şehirdışı bu normalmi bence AAAnormall.

30 krş yakmış oluyo km'de

@CelilGndz
100km de. 30tl. Yakmiş oluyor.cok degilmi

uzun yol için cok bence

@Tutkun
Hocam sizin yaktiginiz değerler bizim şehir içi kullanımdan bile fazla ne kadar usta şoför olsanizda arabada yaptığınız ufak hareketler bile yakıt değerini değiştiriyor bence siz yakıtı bir ay sonra ölçmeye başlayın trekking kullanmasam normal derim ancak bizim şehir içi bile 8 göstermedi

@Gökhan_059
Fark olmaz olurmu bu kurallara aykırı.Aracınıza birde 5 kişi binin birde oyle deneyin ozaman farkı anlarsınız boşken hepsi gidiyo.

@F.Caner
Sizde şuan sehiriçı sehirdisi ortalamaniz nedir

@sinka251
Hocam denediğimde araç boş değildi 4 kişi vardı 1.viteste fark yok,zaten fark olacak bir durum da yok 1.vites cok hissiz mi diyeyim ya da çok mu güçlü diyeyim bilmiyorum ama gaza dokunduğum gibi yokuş bile olsa daha araç hareketlenmeden hop 2.000 deviri aşmışsınız bile bu nedenle araç dağ bayır dinlemeden 1.viteste fena asılıyor 1.3 de 1.6 da.

Benim asıl denediğim orta halli bir bayırda yani 2.vitesi rahat yürütebilecek bir bayırda 1.vitesten 2'ye 2.500 deviri geçip dahi atsam araç 2.vites de yine aynı şekilde hemen ivmelenemiyor boğuluyor.
1.6'da olsa 1.3'de.3.000 devire yakın atınca anca toparlıyor ikisi de 2.vitesde.

Daha önce 1.5 touch symbol vardı bunu söylemekten hoşlanmıyorum ama 1.viteste doblo kadar bağırtmadan 2'ye attığında bile deli gibi gidiyordu boğulma bayılma vs.sıfır.
1.6'dan bunu bekledim ben ama bunu veremedi.Sollama konusunu denemedim ama 1.3 ile vites düşürüp de bu işi yapabiliyorum aslında işin zevki vites düşürüp gazlamak ama belki yüksek viteslerde ivmelenme iyidir vites düşürmeye gerek kalmaz 1.6'da.

Benim anlatmak istediğim kısaca 4 vitsle giderken iki şeritli yolda sollaman gerekeceği zaman, 3 atıp bastığında uzayacak tepkisiz kalmayacak 1.3 te kullandım 1.4 hdi de uzamıyodu malesef.

4 ile uygun devirde gidilirken vites düşürüp gaza basılınca 1.3 nasıl gitmez hocam en berbat motorlu en berbat aktarmalı aracın bile sollama olayı bu zaten vites düşür gaza bas.
Ama 4.viteste sollama yapacağınız zaman gazı bırakıp deviri çok düşürürseniz evet ivmelenme yapamaz araç 3'e atınca da.Deviri çok düşürmemek lazım.
Ama asıl olay 1.6'nın bu sollama işini vites düşürmeden yapılabiliyor olması lazım.Sollama konusunu denemedim yüksek viteslerde.1.6 ile uzun yola çıkmadım.

@Gökhan_059
amcamda 1,5 kango var.1. ve 2. vites dediğiniz gibi. alt devirlerde çok daha iyi. buda sanırım vites oranlarından. ama yüksek viteslerde ani hızlanmalarda doblo çok daha iyi.

@Gökhan_059
1,6 da araç devri uygunsa sollamada kesinlikle sıkıntı yaşamazsanız. ben sollama konusunda çok memnunum.

Düşük cc motor hayatta kapıdan içeri sokmam, dar yollarda kamyonun dumanını solursun sadece sollamaya sıktıramıyonki hele birde doblo gibi büyük bir araçsa.1.3 motor linea,punto bu gibi araçlarda yeterlidir ama dobloya hayır.

@MEHMET78
Aynen hocam 1.6'nın sollamada sorun yaşamaması lazım vites düşürmeden uzaması gerekli.Dediğiniz gibi vites aralıklarıyla alakalı olabilir symbol eco modda olduğu halde fena asılıyordu.

@sinka251
Duman solumaya gerek yok vites düşür gazı kökle ver sinyali solla.Bu arada linea hariç evet puntoya iyi gidiyor 1.3 ama doblo bana 1.3 lineadan daha çok tat veriyor.Linea'da anlam veremediğim bir sıkıntı var gücü yere aktarmada neyse o ayrı konu.

Back