Ortalama Yakıt Tüketimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mico16
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
@dblnymn

1800 - 1900 devirdede kullanılabilir devamlı düz yol olmıcağı için hafif bir yükseklikte devir düşer pedala bastığında tam aksine dahada tüketim yükselir. Anlık tüketimde deneyebilirsin 👍 Edirne Çanakkale yolunda denedim benim aracımda 2.5 devir gayet ideal 5.0 kadar indirgedim👍 6. vitesde gayet güzel oluyo ama tabi anlık tüketime takılı bir şekilde aracı kullanmak oldukça sıkıcı 🙁

20160701_205220.jpg
20160701_210641.jpg
20160702_145536.jpg
20160704_151204.jpg
20160628_184129.jpg
Bayram öncesi Bulgaristana gittim 1800km yol katettim şehir dışı şehir içi karışık kullandım 6.6lt gosteridi ekranda,düzgün yollarda 110 140 arası gittim ölü kullanmam arabayı vites geçişlerim genelde 3500devir de bence çok iyi yükümüzde vardı.Burada genelde şehir içi kullandığım için 8.5lt aşaya indiğini hatırlamam ama şu an burada bir haftadır şehir içi kullanıyorum 6.7 oldu ilginç geldi bir haftadır bu değer yükselmesi gerekiyordu trpmetreyi sıfralayınca değerler sıfırdan başladığından direk şehir içi 7,5 arası başlıyor yakıt.
20160701_205220.jpg
20160701_210641.jpg
20160702_145536.jpg
20160704_151204.jpg
20160628_184129.jpg

Selamun Aleyküm arkadaşlar 2011 2012 model civarlarında Doblo 3 Premio bakıyoruz 30 ila 35.000 lira arasında fiyatlarda çok çok seçenek var.Geniş aile sayılmasak da 4 kişiyiz eylülde küçük bi ferdimiz daha oluyor hayırlısıyla 5 kişi olacağız.Sizden isteğim bana 1.3 ya da 1.6 tercihi konusunda yardımcı olmanız.Genelikle şehir içi kullanacağız ticari amaçlı değil.Lakin yılda 2-3 kez Tekirdağ - Çankırı arası yolculuğumuz olacak eşim Çankırılı.Süratle aramız yok bizim için önemli olan yakıt tasarrufu ve servis bakım gibi unsurlar.Şimdiden teşekkürler.Allah muhabbetinizi arttırsın iyi forumlar.

@Gökhan_059
Açık konuşmak gerekirse yükle veya ticaretle işin yoksa bagaj çok çok lazım değilse ruhsatında kamyonet vs yazan hiçbir aracı tavsiye etmem.Standart bir otomobilden en az 1lt fazla yakar şehir içi fark artar ticariler. İlla ticari istiyorum dersen vergisi her sene muayenesi hız sınırları konfor gibi unsurlarda (doblo en konforlu ticarilerden biri) temiz 1.6 al kullan.

Doblo seçme sebebimiz araç 3 ve 4.kasada iç hacim olarak da genişledi.5 kişiyiz 30 35 bin lira arasında baktığımız mesela focuslar var içi çok dar arka 3'lüyü geçtim ön kısımda bile konsol adeta önde oturanların dibinde ve dizin konsola çarpması cabası.Kısaca en az compact c sınıf bir araç bulmamız gerektiğinden geriye o fiyat aralığında Golf Jetta Linea Megane Astra gibi bi çoğuna bütçemizin yetmediği,yetenlerin de temiz olmadığına kanaat getirdiğimiz modeller kalıyor.Doblonun dış yapısını da çok beğeniyorum basamak kitleriyle falan adeta suvlari andıran bir yapısı var içi geniş konforlu donanım olarak da en iyilerden sayılır sınıfına göre bu yüzden tercih sebebimiz oldu.Yakıt tasarrufu da en büyük artısı geriye 1.3 - 1.6 tercihi kalıyor.1.6 ların biraz daha fazla yakıp performans olarak 1.3 lere benzediğini okuyorum forumlarda keza burda bile yazanlar olmuş tek kafa karışıklığımız bu hususta.

@Gökhan_059
öncelikle hoşgeldiniz. 1,6 nın performansını 1,3 lere benzetenler ya hiç o aracı kullanmadan yorum yapıyordur ya da arabadan zerre miktarı anlamıyordur bundan emin olun.gerisi zevkinize kalmış tabiki.

Mehmet78'e katılıyorum.Mukayese edilemez bile.Bende d2 1.3 75'lik doblo,akrabamda ise 1 .6 105'lik doblo var .Kullanma fırsatım oldu.Arada dağlar kadar fark var. Gerek düz yolda,gerek rampalarda.Ve emin olun ki yakıtta bile fark ediyor .Aynı güzergahta kullandığımız arabalarda,İstanbul ş.içi benim arabam 7. 8 lt civarı tüketirken onun arabası 7.1 lt civarı tüketiyor.Bu bahsettiğim yakıt tüketimi yol bilgisayarı değil bizim ölçümlerimizdir.

Yakıt tasarrufu açısından hangi seçim daha mantıklı olur peki?

1.3 alırsak performans anlamında bir beklentim yok aile aracı olarak kullanılacağı için yük durumu da yok bu bağlamda bir kaybımız olmaz diye düşünüyorum.1.3 bizim kullanımımıza uygunmudur.1.3 motor seçeneği biraz daha fazla piyasada o yüzden 1.3 e kaydı ibremiz.

@Gökhan_059
Bende 1.3 kullanıyorum. Şehir içinde sıkıntı yok. Sadece uzun yolda 1.6 aradım oda 6.vites olduğu için motor devri düştüğü için motor sesini kesiyor. 1.6 çekiş olarak daha iyi.

@Nctcngz
Ya işin ilginç tarafı şu ki 6. Viteste 2500 devirde benim araç 130 140 km hıza ulaşıyor buda hız limitleri için problem oluyor

@talipgur

Aynen şehir dışı radar olmayan yerlerde 6. Vites tercih edilmesi lazım👍

Ben d4 1.6 maxi doblo da 6.viteste 1900 devir kullanıyorum 95 kmh ile gidiyorum 4.2 lt yakıyor

Aman oyle sürekli 1900 d/dk kullanma motoru alırsın kucağına.1.6 en ideal 2200d/dk pek aşaya inme yakıtta maksimum 6 olur.

Ama araba kendisi vitesi yükselt diye otomatik olarak uyarıyor eğer öyle çok zararı olsaydı mühendisler bu şekilde ayarlamazdi. ama tabi yoluna göre rampaya göre deviri ayarlamak lazım rampada deviri yükseltmek lazım.

2012 d2 1.3 aracımla 650 km ortalama tüketim 6,2 lt/100km oldu. Bu yolun yaklaşık %80 i şehir dışı.

Doblo D3 1.6 ve D1 1.2 LPG li 2 aracım var. doblo 1.6 için şehir içinde ekonomi gözetemiyorum. Çünkü şehir içinde çok kısa mesafelerde kullanıyorum. Bazen 15-20 dakika ve günde 3-4 kez bu şekilde rölantide klima açık beklediğim oluyor. O zamanlar 8.5 litrelere ulaşıyorum. Uzun yolda genelde 110-130km hızlarda genellikle 105 den sonra 6. viteste yaptığım yolculuklarda 5.8-6.5 arası değişiyor.
1.6 ile bir defa mecburi olarak 70-90km hızlarla Adana konya arası gittim (önümdeki kamyonla bilrikte gittik) Hiç 6 vitesi kullanmadım ve 3 kişi ile (yol giderken yokuştur) 5.3litre ortalamayı tutturdum. Gelirken 110-150 arası geldim. Klima açık Üstelik gelirken hep yokuş aşağıdır yol 6.7 litre tükettim.
D3 kasa özelikle 100 den sonra ciddi tüketimde artış oluyor.
d2 ise LPG li ve genelde 80km hızlarda ve sakin şehir içinde 7.2-8.5 arası LPG tüketirim.
110km hızlarda ise bu tüketim 10 litreyi buluyor.

Eski modellerde ve benzinli araçlarda 80 90 km kadar hızlarda 2 meme hız arttıkça 4 meme den benzin çekiyolar diye biliyorum buda yakıtı %30 ila %50 arasında artırıyor diye biliyorum yanlış isem düzeltin doğrusunu bilen arkadaşlar vardır hukakkak selametle

Tercihimiz 1.3 olacak hayırlısıyla temiz bir araç bulduk.

1.3 2012 model my life tekno paket d3.
Full bir araç sanırım premio gibi hız sabitleme vs.özellikleri mevcut.Premio düşünen biriydim my life hakkında pek bilgim yok kullanan arkadaşlar varsa bilgi verebilir mi? Çok uygun fiyata çok temiz bir araç bulduk bunu da göz önünde bulundurarak premio ile karşılaştırma yapsak sonuç ne olur?
Teşekkürler.

Valla ben premio Black kullanıcısıyım aracın pek bir artısı yok sizin söylediğinize göre yokuş kalkış Otomatik klima haricinde bir fark yok o zaman ancak 1.3 Dobloların 1.6 doblolara göre biraz fazla yaktığını duymuştum o kadar

Back