Ortalama Yakıt Tüketimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mico16
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yokuş kalkış sanırım my life serilerde de var sormak aklıma gelmedi onu netten baktığım kadarıyla var gibi.

Araç beyaz kapı kolları siyah plastik falan.Premio mesela metalik bir hissiyat ve görünüme sahip.

Konfor donanım gibi eksisi yok aracın adeta full + full gibi ama premio görüntüsü çok hoşuma gidiyordu.

100.000 km altında da uygun fiyata temiz araç yok bu fiyatlara.Araç 140 - 150.000 ve fiyatları ortalama 35.000 civarı.

Aracı alırsam eğer yan ve bagaj basamak kitlerle görüntüyü kurtarmaya bakacağız artık.

Forumdan bir arkadaşın premiosu ile kıyaslamak gerekirse durum bu.

f9317b7722cf5bc77fde6bda1f49021c.jpg

780 km de 450 si şehir dışı yol bilgisayarı 6,4 gösterdi depoyu fulleyince 6,6 hesapladım.

Bakımdan önce Ankara - Karabük - Çaycuma(Zonguldak) - Ankara 100 - 150 km hızlarda 6,6 lt ... Bakımdan sonra Ankara - Kırıkkale ve köyleri toplamda 360 km yol % 70 ş.d. yakıt ortalaması 5,6 lt bakım çok önemli 🙂 hesaplamalar depo fullanerek yapılmıştır gerçi yol bilgisayarı da aynı gösterdi doğrulamış olduk.

960 km yol Elbistan çıkış Gaziantep şehir içi oradan Hatay Arsuz oradan tekrar Elbistan 5.6 lt/100 klima açık bagaj dolu

D2 1.3 2010 modelde uzun yolda 20-25 kurus yakiyor. Bu yola,hiza,klimaya vs degisiyor ankaradan kayseriye 22 kurus yakti. Klima acik ve 120 km saat yaklasik.

Merhaba arkadaşlar d3 kasa 1.6 doblom var,viteste rampa aşağı gaz vermeden anlık tüketim 0.2 gösteriyor sıfıra düşmesi gerekmiyormu.Daha onceki aracım 307 1.4hdi tüketim sıfır gösteriyordu sizin araçlarınız nasıl.

Hepsinde ole gosterir gercek tuketim hakkinda kesin bilgim yok

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yol bilgisayarıyla kendi hesabımızı karşılaştırdığımızda küçük de olsa fark olur ya o farkın hep bu durumdan kaynaklandığını düşünüyorum şahsen.

Yokuş aşağı gaz vermeden inmede 2.0 gösteriyor ama doğru olup olmadığı net değil sonra yokuş sonuna doğru debriyaj yapıp vites düşürüyoruz o zaman boşta bir artma oluyo 5-6 litrelere o da doğru bir değer olmayabilir.
Aradaki farkın sebebi bu gibi durumlar bence.

2 l nin altina dusmuyor ekranda gercekte düşüyor dur

Aynen oyle

@YASİNAÇIKYER
bir çayımızı içseydin kardeşim.güzel değerler.

@MEHMET78
Teşekkür ederim Hocam içmiş kadar oldum benim ev zaten Yaylacık mahallesinde kendim Ankara dayım ama vatan Karabük her bayram oradayım İNŞALLAH bi gelişimde haberleşiriz.

50 TL (litresi 3.78 tl) ile tam 161 km yol yaptık şehir içi.Ortalama değerimiz 8.2 lt.

Biraz fazla gibi ama trafik yol çalışması yokuşlar ve kısa mesafe sürüşlere göre iyi bir değer.

@YASİNAÇIKYER
inşaallah.

1.6 trekking 1500 km.de
Bugun istanbul merterden 200 tl. Yakıt attım. Amasya Suluovada yakıt ışıgı yandı.
ortalama tuketime baktim 8.2 yazıyor fazla geldi bana.

Sanırım 160-180km arası kullandın zorladına yakıyo.160 sabit gittiğimde 7.5 civarı yakıyodu benim.

@sinka251
Yok o kadar degil ara ara 130-140 civarı

@Tutkun
Hocam biraz basmışsınız sanırım 200-250 liralık yakıtla git gel bile yapilabilirdi zorlansa.

8.2 değeri benim şehir içi değerim.Km'niz de düşük araç daha yeni ileriye doğru mutlaka düşer.

Back