lastik tecrübesi.

kullanmadğım için bi yorum yapamam ama fiyatına göre değerlendirilebilir fiyat ı uygun

gayet uygun fiyatlı.petlasın aynı ebat kışlıkları var çık memnunum.d1 im de de hem yazlıklarını hem kışlıklarını kullanmıştım kışlıklardan çok memnundun yazlıklar iyiydi tek eksi yönü biraz erken aşınmıştı.ben yazlık alırsam bu sefer etiket değeri iyi bir lastik almayı düşünüyorum.şimdilik türkiye de yok sanırım nokıan ın e line lastikleri çıktı.hem yakıt hem fren A etiketli.lastiklerim bu sene çok rahat götürür beni.ama size

http://www.hepsiburada.com/liste/goodyear-205-55-r16-91v-efficientgrip-performance-lastik-uretim-tarihi-2014/productDetails.aspx?productId=otysf555269&categoryId=259720 ya da http://www.hepsiburada.com/liste/continental-205-55r16-91v-tl-cpc-5-lastik-uretim-yili-2013-/productDetails.aspx?productId=otalm03562520000&categoryId=259720 öneririm good yearın ömür konusunda sıkıntı olur mu(çabuk tükenme gibi) bilmiyorum.birde pirellinin cinturato p7 modeli var https://www.lastikburada.com.tr/lastik-detay.php?pirelli-205/55r16-91v-cinturatop7&pid=48

testlerde bu lastikler diğerlerinden 1 er adım öndeler.Ben Allah ömür veripte doblomda lstik almam gerektiği zaman şimdilik nokıan e line ya da bunlardan birini almayı düşünüyorum incelemelerim sonucu.

googyearn fiyatıda uygun bu ara lastik telaşı var

doblonun lastiğini değiştirecim .fabrika çıkışı lastik duruyor . 7 yıl oldu. ne marka tavsiye edersiniz ? Araba çok yol yapmıyor ağır yük taşımıyorum .Benim için önemli olan uzun süre gitsin .

bilindik markalardan tercih edebilirsiniz fiyatına göre değerlendirme yapın size uygun olan alın bence

Pirelli Cincurta P1 175/70 R14 82T lastik aldık daha önce kullanıp tecrübe edeniniz veya yorum yapacak var mı
fabrika çıkışı 175/70 R14 88T iken 82T takman büyük cesaret gibi duruyor. umarım lastikçinin elinde 88T olmadığı için 82T yi 'bişey olmaz' diye önermemiştir. sonuçta hem yanak sağlamlığı çok önemli hem de yokuş inerken ön lastiklerin her birine 500 kg. gibi bir yük biniyor. yokuş çıkarken de arkalara aynı şekilde tabi..
hayırlı olsun. kazasız, belasız güzel günlerde kullanın.

dört mevsim lastik ile yaz lastiği arasında fak nedir? İkisinden birini alacağım. Yaz lastiği yağışlı havada çok kayar mı? . Kış lastiğim var .

dört mevsim lastik ile yaz lastiği arasında fak nedir? İkisinden birini alacağım. Yaz lastiği yağışlı havada çok kayar mı? . Kış lastiğim var .

4 mevsim diye bir şey yok aslında yazlık ta da kışlık var.

eskiden 4 mevsim diye bi lastik vardı ama artık yok

4 mevsim lastik istisnaları saymazsak eskiden de yoktu şimdide yok.

4 mevsim latik olarak bildiğim sadece goodyear'ın bir modeli vardı orta dişleri kışlık hamurdan kenar dişleri yazlık hamurdan imal bir lastikti.ancak ortadan erken aşınma problemi vardı.

bunun dışında kalan piyasadaki lastikler normal yol şartları için kullanılan lastikleridir.yazlık ve kışlık olarak ayrılırlar.

yazlık lastikler yağılı havalara ve ıslak yol şartlarına göre dizayn edilirler.kuru asfallta dişsiz lastikle bile durup kalkabilirsiniz.ama ıslak ıslak yolda dişleri yıpranmış lastikle ilerleyemezsiniz.

dişleri yıpranmış lastikler suyu tahliye edemez ve suyun kaldırma kuvveti aracı yerden keser.artık asfaltın üstünde yüzüyorsunuz.

bu noktadan sonra frenleme yada direksiyon manevrası diye bişey yoktur.araç tamamen yerçekiminin ve momentumun etkisindedir.suyun üstünde seken taşı düşünün.artık o taş sizsiniz.

işte suyun üstünde seken taşa dönüşmemeniz için lastiklere dişler yapılıyor ve lastik hamurları belli bir ömürü doldurabilecek yumuşaklıkta yapılıyor.

peki neden yazlık/kışlık lastik kullanıyoruz.

dişler su tahliyesini sağlar ama yola tutunma olayı çık farklıdır.burada önemli olan lastik hamurudur.yol ile lastik arasındaki sürtünme katsayısını lastiğin hamuru belirler.

lastik hamuru yumaşıdıkça yere daha iyi tutunur ancak yumuşak hamur daha hızlı aşınır ve daha ömrü daha kısadır.ömrünü uzatmak için lastik hamurunu sertleştirirseniz bu seferde tutunma düşer.ayrıca lastik hamuru soğudukça sertleşir.yazlık lastikler +7 derecenin altında belirgin bir şekilde sertleşmeye başlar.

işte bu yüzden yazın ve kışın farklı hamurlarda lastikler kullanıyoruz.
kışlık lastiklerimiz soğukta kullanıldığı için yumuşak hamurdan üretiliyor.soğukta kullanıldığı için yumuşak olmasına rağmen belli bir sertliği koruyor ve ömürleri optimum kalıyor.soğukta belli bir yumuşaklığıda koruduğu için tutunma kabiliyetini kaybetmiyor.sıcakta aşırı yumuşayıp sürratli aşındığı için söküyoruz.ve yazlık lastiklerimize geçiyoruz.

olay tam olarak budur.

Tesaduf eseri lassa kar lastiği aldım.bır ay sonra trabozana gittim.yolda aniden bir kara drnk geldim. yaklasık 25 cm karda 80 km gitti.şaşılacak kadar performans aldım.o yolu geçtikten sonra lastiklerimi optum resmen.

lassanın kış lastiği çok başarılı

Evet arkadaşlar bugün itibariyle duravislerden kurtuldum ve continantal eco contrat 5 taktirdim araca 4 tanesi balansi ve nitrojeni ile beraber 600 liraya maloldu. Pisman olmam insallah. Herkese kazasiz surusler

Evet arkadaşlar bugün itibariyle duravislerden kurtuldum ve continantal eco contrat 5 taktirdim araca 4 tanesi balansi ve nitrojeni ile beraber 600 liraya maloldu. Pisman olmam insallah. Herkese kazasiz surusler

hayırlı olsun.

hayırlı olsun.profilinizi güncellerseniz seviniriz.

Bende de şuan Duravis takılı. Bana hantal bir lastik gibi geliyor zaten araştırdım yük lastiğimiş sanırım. Daha taktırmam onu bakalım.

Size de hayırlısı olsun iyi günlerde kullanın 🙂

Hayirli akşamlar arkadaşlar doblom hala kişlik lastiklerle geziyor aracim 2012 1.9 mjet hic yük koymuyorum tamamen ailem için aracimin üstünde 195 65 15 var bu aracin orijinal ebati nedir birde allah için bir marka soyleyin ben ne marka lastik alayim hic tecrubem yok fiyat hic önemli değil doblom en iyisine layik

Hayirli akşamlar arkadaşlar doblom hala kişlik lastiklerle geziyor aracim 2012 1.9 mjet hic yük koymuyorum tamamen ailem için aracimin üstünde 195 65 15 var bu aracin orijinal ebati nedir birde allah için bir marka soyleyin ben ne marka lastik alayim hic tecrubem yok fiyat hic önemli değil doblom en iyisine layik

15 jant için orijinal ebad ve endexler 185/65/15 92T XL

fabrika çıkış 15 inç jant için lastik:

Brigstone R410 duravis 185/65/15 92T XL

lastik tavsiyesi olarak lassa öneririm.

Lassa Atracta 185/65/15 92T XL

195 lastik için yanak ebadınızı 60 a düşürebilirsiniz.195/60/15 92T (min)
kullanabilirsiniz.ama en güzeli orijinal ebat lastik kullanmaktır.

Back