Doblo Hayalet gösterge

rustu2000

Aktif Üye
Doblo
Adı
rüştü
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2011
Merhaba arkadaşlar
hem kendi dobloma hem istiyen olursa hayelet gösterge yapmayı düşünüyorum. photoshop bilgisi olan arkadaşlar var ise çizimler konusunda desteğe ihtiyacım vardır.
klima kontrol unitesinide kaldırıp dokunmatik lcd panel koymayı düşünüyorum.
fikir ve görüşlere açığım.
saygılar.

?abicim naptın öyle hayalet gösterge, LCD panel, dobloda böyle bir altyapı varmı ki? Eğer yaparsan resimlerini paylaşırsan seviniriz.

ben yazılımcıyım olmazmı alt yapı obd var gostergeler sonucta canbus hatına baglı... can bus ta her aracta standart olan hız devir, mzaot, sogutma suyu kodları, akü voltajı vs... okunabilir.
kadran resimleri çizmeye calısıyorum photoshop bilgim az. sonra tft lcd ekrana atınca paylasırım.
saygılar

ben yazılımcıyım olmazmı alt yapı obd var gostergeler sonucta canbus hatına baglı... can bus ta her aracta standart olan hız devir, mzaot, sogutma suyu kodları, akü voltajı vs... okunabilir.
kadran resimleri çizmeye calısıyorum photoshop bilgim az. sonra tft lcd ekrana atınca paylasırım.
saygılar
Çizimler konusunda katkıda bulunabilirim

Bu konu baya ilgi çekiciymiş. İlerleme aşamalarını paylaşırsanız memnun oluruz.
Paylasim yapacagim emin olabilirmisiniz suan aracin obd uzerinden can bus hatini dinleyim analiz etmeye calisiyorum sonrasi kodlama cizimler zaten

Çıtayı yükselttiniz Herkes gibi dört gözle bekliyoruz

Allah kolaylık versin 🙂 Sonuçlarınızı bekliyoruz 🙂

evet arkadaslar ilk tasarım bitmek uzeredir. yag ve hararet göstergenin altına yapmayı düşünüyorum. yaklasık 4 çeşit kadran tipi tasarımı yapacagım. tabi o kadranlarada beyaz kırmızı mavi sarı renk yapmayı dusunuyorum. daha tasarımımız devam ediyor... Dobloyada Yakıştı 🙂))
Daha açılış ve kapanış intorosu yapılacak
fikir ve görüşlere açıgım. olmamıs dediginiz yerleri düzeltiriz...

Dosyalar

• dobloyeni.jpg
    dobloyeni.jpg
    141,3 KB · Okunma: 469
  • gsterge1.JPG
    gsterge1.JPG
    173,2 KB · Okunma: 480
  • gsterge1.JPG
    gsterge1.JPG
    160,7 KB · Okunma: 445
Son düzenleme:
evet arkadaslar ilk tasarım bitmek uzeredir. yag ve hararet göstergenin altına yapmayı düşünüyorum. yaklasık 4 çeşit kadran tipi tasarımı yapacagım. tabi o kadranlarada beyaz kırmızı mavi sarı renk yapmayı dusunuyorum. daha tasarımımız devam ediyor... Dobloyada Yakıştı 🙂))
Daha açılış ve kapanış intorosu yapılacak
fikir ve görüşlere açıgım. olmamıs dediginiz yerleri düzeltiriz...
Dobloyeni adlı resimdeki görsel güzel olmuş bende merakla bekliyorum.

evet kadrad selamlama işlemi de tamamlandı. videoya aldanmayın gösterge normalde 3 saniyede acılıyor. işlemler kadran yerine 3 saniyede oturuyor.
çalıştıgım pc cok kasıyor ve yavaş %85-90 işlemci kullanıyor o nedenle video yavasladı. video hızına aldanmayın

Gayet iyi görünüyor. Eline sağlık.

Ek açılmıyor

Seri üretime biran evvel geçmeniz dileğimle , mod değiştirme seçeneği de olursa mükemmel olur
Merhabalar 4 cesit kadrad modu eklenecek ayrica 4 moda farkli renklerde uygulanacaktir. Tasarimlar devam ediyor.

Back