Bilgi Hangi Motora Hangi Yağ Ve Kaç Litre Koyulur!

Bu makale sizin için yararlı oldu mu?

• Evet

• Hayır

• Toplam katılım
    74
teşekkür ederim
Uyumsuz yağ motor aşınmasından tutunda turbonun bozulmasına 1.3 ise zincirin zarar görmesine kadar birçok zararı var bu nedenle fiatın inter sitesinde yayınladığı kitapçığa bakın fiat onayı olan ve tavsiye edilen numarada yağ kullanırsanız uzun süre sorunsuz kullanırsınız.Maalesef bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup yanlış bilg verenlerin verdiği zararı kimse vermiyor.

Herkese selmlar bir konuda yardınıza ihtiyacım var
Aracım 2022 model 1.6 120 bg. Addblue modeli
Ben yağ değişimini 20 bin km olmadan her yıl yaptırıyorum
Aracım şuan 30 bin km de bu üçüncü yağ değişimi olucak ilk iki yıl yetkili serviste yapıldı ve yağ olarak 0w20 yağ kulanıldı sanırım selenia yağ kulanıldı garantisi bittiği için bu yılki yağ bakımını sanyide yaptırıcam fakat selenia yağ piaysada bulunmuyor bir kaç usta castrol 0w 30 önerdi
Kararsız kaldım
Hangi yağı kullanmam lazım önereceğiniz başka yağ varmı yada kullananlar yardımlarınızı bekliyorum
şimdiden çok teşekkür ederim
Herkese selamlar
Merhaba.. benim de aracım Doblo 2021 model 1.6 120 bg. Addblue modeli. Hem kendi basılı kullanma kılavuzu kitapçığında hem de internetten temin edebileceğiniz kullanma kılavuzunda motor yağı selenia wr 0w-20. Sizinkinin de farklı olduğunu düşünmüyorum yine de kitapçıkta bakıp teyit etmenizde de fayda var. Petronas Selenia yağlarının resmi internet sayfasında distribütör adresleri ve telefonları mevcut.

Örnek vermek gerekirse Kocaeli‘ye en yakın Ümraniye bölgesinde Teyin otomotiv. Ben bugün itibari ile kendime motor yağı ve fren hidrolik sıvısını temin ettim. ArtıkPeriyodik bakımlarını kendim yapacağım için daha önce yetkili servisteki periyodik bakımların faturasını yetkili servisten aldım. Her faturada parça kodları yazıyor buna göre araştırıp buldum. Parça kollarının nerede yazdığını dair faturanın görselini ekte paylaştım. Yeni üye sayıldığım için ürünlerin linklerini paylaşmamın izni yok.

Satıcılarla herhangi bir ilişkim yoktur kendi araştırmamı ve tecrübemi aktarmış bulunmaktayım.

Dosyalar

• IMG_2665.webp
    IMG_2665.webp
    34 KB · Okunma: 22
  • IMG_2664.webp
    IMG_2664.webp
    29,3 KB · Okunma: 24
  • IMG_2666.webp
    IMG_2666.webp
    27,1 KB · Okunma: 16
  • IMG_2667.webp
    IMG_2667.webp