Bilgi Hangi Motora Hangi Yağ Ve Kaç Litre Koyulur!

Bu makale sizin için yararlı oldu mu?

• Evet

• Hayır

• Toplam katılım
    72
@MEHMET78 abi sordum doğruymuş kitapçıkta bu şekilde yazıyormuş böyle dediler

unnamed.png

Dosyalar

• 1000051120.jpg
    1000051120.jpg
    148,4 KB · Okunma: 34
.

Dosyalar

• 1000051121.jpg
    1000051121.jpg
    141,3 KB · Okunma: 41
Orijinal ürünü nereden bulabiliriz. Heryer sahte yağ dolu. 2019 1.3 doblom 150bin km de yatak sardı. Şuan motor yapılıyor. Bunda sonra yağımı kendim alıp gidecem bakıma, hatta kanal yada lift bulabilirsem kendim yapacam bakımı. Orijinal Petronas Perform Eco 0w-20 yağı nereden temin edebilirim arkadaşlar?

Orijinal ürünü nereden bulabiliriz. Heryer sahte yağ dolu. 2019 1.3 doblom 150bin km de yatak sardı. Şuan motor yapılıyor. Bunda sonra yağımı kendim alıp gidecem bakıma, hatta kanal yada lift bulabilirsem kendim yapacam bakımı. Orijinal Petronas Perform Eco 0w-20 yağı nereden temin edebilirim arkadaşlar?
Filtrelerinizi man filtre yetkili satıcısından ve yağınızı liqumoly kendi web sitesinden alabilirsiniz.Bakım yaptırırken aracınızın başında durup filtre ve yağ değişimini izlemenizi tavsiye ederim.Veya benim gibi ilk aldığım günden beri yetkili serviste bakım yaptırabilirsiniz.Geçen yıl motor yağı,yağ filtresi,hava ve polen filtresi değişimi ve far ayarı ve anrifriz ölçümü yapıldı 2700 lira ödedim sanayiye sorduğumda 3500 istediler yetkili servis daha ucuz ve orjinal ekipman kullandığı için yetkili servise yaptırdım.Normalde 6100 lira olan bakımı 11 yıldır aynı servise gittiğim için 2700 liraya düşürdüler.Ayrıca yan sanayi yağ filtre şişme yapıyor yağlamayı sağlıklı yapamadığı için de yatak sarıyor insanlar 3 kuruş daha az ödemek için yetkili servise gitmiyor veya orjinal filtre yağ almıyor daha sonrası çok üzücü oluyor.600-700 bin liralık arabada 1-2 bin lirayı aramak üzücü sonuçlara neden oluyor maalesef.2.el araç alırken yetkili servis bakımlı araç almaya özen göstersinler hatta emsallerinden fazla verip o araçları alsınlar.

Aracınız adblue li euro 6 motor mu euro 6 motorlar doblolarda çoğunlukta 2020 itibariyle kullanılmaya başlandı ondan sordum eğer euro 5 se dediğiniz yağ uyumlu değil 5w 30 olmalı.Bu konuda grup sponsoru evren oto yardımcı olur

Aracınız adblue li euro 6 motor mu euro 6 motorlar doblolarda çoğunlukta 2020 itibariyle kullanılmaya başlandı ondan sordum eğer euro 5 se dediğiniz yağ uyumlu değil 5w 30 olmalı.Bu konuda grup sponsoru evren oto yardımcı olur
Önemli bir noktaya dikkat çektiniz sanayide daha hangi arabaya hangi numara yağ konulacağını bile bilmeyen bir dünya usta var. Yetkili serviste aracın bilgisini girdiğinde sistemde hangi sarf malzeme kullanılacaksa o ürün çıkar ve faturaya da kullanılan ürünün özelliği yazılır.

Aracım 2019 1.3 multijet euro 6d adblue lu model Doblo Cargo Maxi. Paket servis işinde kullanıyoruz. Yeri geliyor şehir içinde 4-5 saat kontak kapanmıyor. Hangi yağı önerirsiniz?

Son düzenleme:
Aracım 2019 1.3 multijet euro 6d adblue lu model Doblo Cargo Maxi. Paket servis işinde kullanıyoruz. Yeri geliyor şehir içinde 4-5 saat kontak kapanmıyor. Hangi yağı önerirsiniz?
(link) Castrol edge de alınabilir kullndığım bir yağ yetkili bayilerden alırım sitelerine bakıp öğrenebilirsin.Shell yağ da güzel bu yağlar arası geçiş yapmadan önce motor iç yıkama sıvısı kullnıyorum yağ tortularını büyük oranda kartere indiriyor ondan sonra yeni yağla değişiyorum motor içi temizlendiği için en az 5 bin km yağ siyahlamıyor

Castrol edge de alınabilir kullndığım bir yağ yetkili bayilerden alırım sitelerine bakıp öğrenebilirsin.Shell yağ da güzel bu yağlar arası geçiş yapmadan önce motor iç yıkama sıvısı kullnıyorum yağ tortularını büyük oranda kartere indiriyor ondan sonra yeni yağla değişiyorum motor içi temizlendiği için en az 5 bin km yağ siyahlamıyor
Peki kaç km de bir bakım öneriyorsunuz. 10bin diyen var, Petronas sitesi 15bin km diyor kendi yağı ile. Bende belirtmiş olduğunuz yağı almayı düşünüyorum(liqui moly 0w-20)

Peki kaç km de bir bakım öneriyorsunuz. 10bin diyen var, Petronas sitesi 15bin km diyor kendi yağı ile. Bende belirtmiş olduğunuz yağı almayı düşünüyorum(liqui moly 0w-20)
Usule uyarım 10 bin uzun yola gittiğimde 2 yada 3 sefer 2 bin km civarı aşmıştım ama kaliteli yağ oldukları için halen kıvamlarını koruyorlardı ama tavsiyem 10 bin bandına uymak

Back