GÜNCEL MAZOT FİYATLARI

hep 100 tl lik aldığımızdan indirimi fark edemiyorum.

bende dün almıştım 100 lük.bu sıralarda indirime denk gelemiyoruz.hep arkadan yakalıyoruz.hayırlısı olsun.devamı gelsin inşaallah.

Shell ince çok yakıyor

Po opet total iyi

Ama yolunuz şaşmaza veya birmotun oraya düşerse Türkiye petrolleri tercih edin 3.35 di şimdi 3.25 olmuştur süper mazotu var hemde ucuz

@jerikho
Konyanın markası konyada yaygındır ama ben hiç almadım denemek lazım iyi olabilir ama bazı yerler litrede hile yapabilir dikkat etmek lazım

Litrede hile demişken bazen depomun ibre kımıldamayacak şekilde bittiği oluyor shell den full + pompa atıncada dolduruyor yaklaşık 63 litre alıyor . Bunların depo 60 lt değilmi ?

@ali0635
Botaş ın parasını yediler. Botaşın zararını yakıt indirimini kısıtlayarak amorti etmeye çalışıyorlar. Geçen sene bu sıralar varil 120 dolardı. Şu anda 30 dolar civarı geçen seneki yakıt fiyatının 4de1 i olması gerekirdi.

Petrol fiyatları ile akaryakıt fiyatları malesef aynı şey değil. Petrol fiyatlarındaki her 3 br indirim akaryakıt fiyatlarına malesef 1 br olarak yansıyor. Sebebi petrol maliyetinin toplam akaryakıt fiyatı içindeki payı sadece %30 kadardır. düşen fiyatlar da işte bu %30'luk dilimi etkiliyor. kalan %65-70'lık vergi ve kar kısmı bu düşüşlerden etkilenmiyor malesef.

EPDK'nın aylık bazda yayınladığı Fiyatlandırma raporları var kendi sitesinde. merak edenler takip edebilir. Şu anda en son Kasım ayı yayınlandı. Aralık henüz yok.
(link)

Son Kasım raporunda da (sayfa:5) görebileceğiniz gibi mazot'un litesi 3.72tl iken ürünün rafineri çıkış çıplak fiyatı 1.07 tl imiş. yani petroldeki düşünün etkilediği kısım işte bu 1.07 tl'lik kısım. Dağıtıcı ve bayi kar marjları toplamı 0.4925 tl , devletin aldığı vergiler toplamı ise 2.16 tl.
Yani 1lt mazot fiyatı içerisindeki vergi payı şu anda %58 iken , vergi öncesi (karlar dahil) mazota konan vergi oranı %138.5 dir (2.16/1.56)

(link)

@jerikho
depoya giden boruyuda dolduruyorsun orasıda 3 litre alıyor demekki...

normalde depo 53 litre +7 litree yedek depo=60 litredir

3 litre fazla almakla iyş yapmıyorsun pompa atınca bıraktırmalısın yoksa şamandırayı bozarsın

asgari ücrete zam geldiğinden dolayı tüm bağkur sgk primleri 400 tl iken 580 tl ye çıktı yani %45 zam yapıldı.kimsenin umrunda değil...bunun acısını çıkartıyorlar bide emekli 100 lira verince düşünün siz daha nelere zam gelecek.daha 50 bin lira hibe ve vergi muafiyeti gibi söylenenler yapılırsa......bu durumdayken ben hükümetin ne bişey yapmasınıini istemiyorum çünkü her vaad başka yerden zarar ettiriyor.

ve bu halde sakın mazotun vergisini düşürün demeyelim çünkü bu vergi yükünü nereye yükleyecekleri belli olmaz,gidipte sigortaya yüklerlerse 1,000 lira çıkan sigortaya 4,000 lira vermek zorunda kalırız daha fazla zarar

@Gemlikforum

Yani full depoda kaç km farkeder hocam? Diyelim ki OPET den fulledim aracı kaç km fazla yol giderim Shell'e göre?

@Ultralion ankaradan izmire gidiş depo full shell nitro.nasıl sence.
Screenshot_2016-01-12-14-36-37.png
Screenshot_2016-01-12-14-38-02.png
Screenshot_2016-01-12-14-38-09.png

@yunus0635
Hocam 588 km yol yapmışsın 5,9 lt ortalama.Tekrar fulledin mi İzmire varınca? Yani km başına kaç krş yaktı? Kaç km süratle gittin? Değerlerin gayet iyi gözüküyor.

Sevdim seni bak daha önceki maxi euro4 1.6 idi onunla aynı yere yarım depo ile iniş yapıyordum bu maxi daha yeni motoru bile açılmadı daha km belli.hız 120 130 140 150 onunla gittim bana çok yaktı geliyo çünkü bu yeni maxi euro5

Benim profilime tıklayıp inceleyebilirsin izmire gidiş adlı albümde fotolar

Bu geceden sonra uygulamaya gircekmis. Bende zam gelir diye dun fullemistim 5 tl zarar ettik =)

Back