selimhan26
Daimi Üye
- Adı
- mehmet uyar
- Modeli
- Renk
- crono grisi
zincir koparsa ocağın batar 🙂 şaka biyana eğer zincir koparsa motoru sıfırlamış kadar zarar edersin baya bi parça değişir, bazen piston kırar bazen sübap kapakları eğilir çok kötü olur.1.3 zincirli . değiştirmek istiyorum ama 700 tl tutuyormuş .ses falanda gelmiyor .servis yaştan dolayı değişsin dedi. değiştirmezsem koparsa çok büyük bir arıza çıkarır mı?
Selamlar triger zinciri değişimi aracın yaşıyla alakalı değildir. Hiçbir ses veya sorun yoksa bile her 160000 km de bir değişmelidir. Aracımı aldığım ilk günden beri hep aynı yetkili servise gitmekteyim. Müşteri danışmanı bana bu şekilde söyledi.
aracımız 2007 model .60000 kmde . servis yaşından dolayı trigerin değişmesini söyledi .sizce değişmesine gerek var mı? İligilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler .
aracımız 2007 model .60000 kmde . servis yaşından dolayı trigerin değişmesini söyledi .sizce değişmesine gerek var mı? İligilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler .
1.3 multijet motor da eksantrik aktarması kayış değil zincirdir.160 bin km de servis sıkılık kontrolü yapar ve zincirin durmunu inceler.gerek görürse zinciri değiştirebilir.
kmsi gelemyen parçayı değiştirmenizi önermiyorum.özellikle ekzantrik zincirini kilometresi dolmadan ve servisin dışında söktürmeyin.sente ayarı kaçırılırsa aracınızın çekişi ve yakıtı hissedilir derecede olumsuz etkilenir.
benim araç 2008 40 binde
kayış kontrolü yapılmadı.
ama değişmesi iyi olur diye düşünüyorum.