doblom 7 yaşında triger değimeli mi?

selimhan26

Daimi Üye
Adı
mehmet uyar
Modeli
Renk
crono grisi
aracımız 2007 model .60000 kmde . servis yaşından dolayı trigerin değişmesini söyledi .sizce değişmesine gerek var mı? İligilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler .

evet değişmeli.ihmale gelmez.

1.3 zincirli değilmi,daha uzun süre olması lezım

normalde 140 binde değişiyor ama ses yapıyorsa yaş yüzündende değişebilir önce kontrol edilemsi gerek. km olarak çok erken ama yıl gelmiş

1.3 zincirli . değiştirmek istiyorum ama 700 tl tutuyormuş .ses falanda gelmiyor .servis yaştan dolayı değişsin dedi. değiştirmezsem koparsa çok büyük bir arıza çıkarır mı?

benimki 2008 model 40 binde halen kayışı değiştrimedim
ama hep aklım da.

1.3 zincirli . değiştirmek istiyorum ama 700 tl tutuyormuş .ses falanda gelmiyor .servis yaştan dolayı değişsin dedi. değiştirmezsem koparsa çok büyük bir arıza çıkarır mı?
zincir koparsa ocağın batar 🙂 şaka biyana eğer zincir koparsa motoru sıfırlamış kadar zarar edersin baya bi parça değişir, bazen piston kırar bazen sübap kapakları eğilir çok kötü olur.

700 TL çok uçuk bir rakam değil triger seti için. Sonra bir sıkıntı çıkarsa arkadaşların da söylediği gibi daha pahalı sonuçlar doğar.

Arkadaşımın 1.3 CDTI Opel Astra klasik aracında da baskı balata bitikti. Satın alırken de bunu biliyordu. Ne zaman yolda bırakır o zaman değişirim dedi. Sonra yetkili servise gitti ve değişmediği için volana ve birkaç parçaya da zarar verdiğini söylediler. Baskı balata ile zamanında kurtarabilecekken durduk yere 2.500 TL masraf çıktı. Kendisi de hatasını bildiği için bir şey diyemedi.

146.000 deyim hala ses yok ses gelene kadar değiştirme dedi benim ustam

set almak isteyenler için fiyat alabilirim ankara dan

zincirde ses falan yoksa kontrol ettirin

Selamlar triger zinciri değişimi aracın yaşıyla alakalı değildir. Hiçbir ses veya sorun yoksa bile her 160000 km de bir değişmelidir. Aracımı aldığım ilk günden beri hep aynı yetkili servise gitmekteyim. Müşteri danışmanı bana bu şekilde söyledi.

evet 160 bin sınır kabul ediliyor kimse uzun bir yolculukta yarı yolda kalmak istemez...

Selamlar triger zinciri değişimi aracın yaşıyla alakalı değildir. Hiçbir ses veya sorun yoksa bile her 160000 km de bir değişmelidir. Aracımı aldığım ilk günden beri hep aynı yetkili servise gitmekteyim. Müşteri danışmanı bana bu şekilde söyledi.

sayfa 147-148 km dolmazsa diyor.inceleyebilirsiniz.ya koparsası var işte.yani zincirinde ömrü vardır.

aracımız 2007 model .60000 kmde . servis yaşından dolayı trigerin değişmesini söyledi .sizce değişmesine gerek var mı? İligilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler .

1.3 multijet motor da eksantrik aktarması kayış değil zincirdir.160 bin km de servis sıkılık kontrolü yapar ve zincirin durmunu inceler.gerek görürse zinciri değiştirebilir.

kmsi gelemyen parçayı değiştirmenizi önermiyorum.özellikle ekzantrik zincirini kilometresi dolmadan ve servisin dışında söktürmeyin.sente ayarı kaçırılırsa aracınızın çekişi ve yakıtı hissedilir derecede olumsuz etkilenir.

1.3 multijet motor da eksantrik aktarması kayış değil zincirdir.160 bin km de servis sıkılık kontrolü yapar ve zincirin durmunu inceler.gerek görürse zinciri değiştirebilir.

kmsi gelemyen parçayı değiştirmenizi önermiyorum.özellikle ekzantrik zincirini kilometresi dolmadan ve servisin dışında söktürmeyin.sente ayarı kaçırılırsa aracınızın çekişi ve yakıtı hissedilir derecede olumsuz etkilenir.

katılıyorum başıma geldi....

benim araç 2008 40 binde
kayış kontrolü yapılmadı.
ama değişmesi iyi olur diye düşünüyorum.

benim araç 2008 40 binde
kayış kontrolü yapılmadı.
ama değişmesi iyi olur diye düşünüyorum.

aga 1.4 motorun kayış galiba...kayışlar 60 binde bir bakılıyor...sen bi baktır istersen...ama şimdi değil 50 bin gibi baktır.aceleye gerek yok.km si geldi diye cart kopmaz.

Back