Doblo'ların bilinmeyen özellikleri

geremy tarafından yazılan metin:
Gemlikforum tarafından yazılan metin:
az önce arabaya bindiğimde birşey farkettim... kontağı çevirip lambaların sönmesini beklerken hararet göstergesi ibresinin en üst seviyeye çıkıp tekrar en alt seviyeye indiğini gördüm kontağı kapatıp açık bir kaç sefer daha denedim gene aynı şeyi yaptı sonra kaputu açıp motor suyu seviyesine baktım. su seviyesi min yazısının tam üstündeydi. biraz su koyup tekrar kontağı çevirdim ve gösterge aynı şeyi yapmadı yani anladımkı su seviyesi min durumuna geldiğinde gösterge ibresi size ilk seferde uyarı veriyor...

su seviyesi ile alakalı olduğunu sanmıyorum.ibreleri test ediyor.

4 senedir kullanıyorum ve ilk defa başıma boylebırsey geldi ibreleri test etse hepsini etmesi gerekmezmi sadece niye hararet göstergesni test edıyo üstelik bunu suyu koymadan defalarca kontoğı acıp kapatıp denedım su koyana kadar hep aynı şeyi yaptı ...

herkeze selamlar.foruma yeni katıldım.daha önce 1.9 jtd vip - sonra 1.2 benzinli - daha sonra 1.6 benzinli ve en son olarakta 19. m.jet uzun şasi doblo sahibi oldum.şimdilik bu kadar.

ahmetata tarafından yazılan metin:
herkeze selamlar.foruma yeni katıldım.daha önce 1.9 jtd vip - sonra 1.2 benzinli - daha sonra 1.6 benzinli ve en son olarakta 19. m.jet uzun şasi doblo sahibi oldum.şimdilik bu kadar.

Hayırlı olsun. İyi paylaşımlar.. Dobloda baya ustayız heralde bunca tecrübeden sonra.. sizden feyz alabilecek çok şeyler olacaktır.

Sevgili abilerim kardeşlerim arkadaşlarım ben önceki sitede aranızda bulunan 1atasoy sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. ve hemen biraz bilgi aktarıyorum.

1. Aracınızın aküsünü mümkünse serviste değiştirin çünkü aracınız aniden Airbag hatası vermeye başlayabilir.
benim başıma geldi ve bir buçuk senedir sağolsun servis nedenini bulamadı. ama ben en sonunda bu gün kendi imkanlarım ile arızayı göründüğü kadarı ile düzelttim konu hakkında bilgi almak isteyenler irtibata geçebilirler.
2. şuan itirabi ile lüleburgaz ahmetbeyde acayip derecede yağmur yağıyor ve gökgürültüsü ona eşlik ediyor yusuf yusuf çekiyorum şuan
3. Abs ışığı arada sırada özellikle çukurlara girdiğinizde yanıyorsa sensörün kablosunun ana kabloya bağlandığı soketi çıkarın temizleyin yeniden takın ve kabloların soketle birleştiği yeri kıpırdamasın diye bantla destekleyin tam açıklayamadım ama sorusu olan olursa resimli olarak tarif ederim. Servis bunuda bulamadı bana sensör aldırdırlar allahtan eski sensör gerçekten bozuktuda boşa almış olmadım.

4. Be arkadaşım sen doblonu sattın otobüs aldın niye yine buralara geldin derseniz hasretine dayanamadın doblocuğumu geri aldım. zaten eniştemden çok ben sürüyordum bakımlarını falan ben yaptırıyordum baktım olmuyor aldım keratayı geri.

Arka emniyet kemerlerinin doğru kullanımı için yan emniyet kemerlerinin dilleri orta emniyet kemerine uymaz.

Araç dik yokuşda parkedildiğinde toplayıcı mekanizma kilitlenebilir.

Ön gerdiriciler devreye girdiğinde toplayıcı mekanizma kilitlenir emniyet kemeri el ile bile çekilemez.

Ön gerdirici sadece bir kez kullanılabilir.

Ön gerdirici kullanılabirliği 10 yıldır.

Elektronik enjeksiyon kontrol sistemi motor yüksek devirlere çıktığında yakıt akışını kesecek ve sonuç olarak motor gücü düşecekdir…………….

Rezerv uyarı lambası yandığında depoda 5-7 lt yakıt kalır.

Yakıt deposunda çok az yakıt kaldığında olası besleme kesintileri katalitik konv. Zarar verebilir.

Motor suyu sıcaklığı 50 c üzerine çıktığında işaret vermeye başlar.

Kontak anahtarı çıkarılmışken ve ön kapılardan biri açıkken ekran sadece bir süreliğine açılacak birkaç saniyeliğine katedilen km gösterilecekdir.

Yol bilgisayrında gidilebilecek mesafe 50 kmden veya 30 mil den daha düşükse vey<a otomobil motor çalışıyorken uzun bir süre par edilirse ---------- şeklinde gösterilir……………..

Motor hareketsiz çalışırken anlık yakıt tüketimi -------- diye gösterilir.

Herhangi bir veri eksik olduğunda yol bilgisayarı ------ simgesini gösterir.

Zor koşullar altındayken motoru durdurmadan önce 2-3 dk bekleyiniz ve hafifce gaza basarak soğutucu sıvının sirkülesyon yapmasını sağlayınız.

Abs lambası yandığı zaman abs den yararlanılamaz ama fren performansıda değişmez.

Ön koltuk yükseklik ayarı yükseltilirken üzerine oturulmamalıdır.

İç dikiz aynası iki pozizyonludur.ayrıca ayna üzerinde bir çarp ma halinde onu serbest bırakanbir emniyet tertibatı mevcuttur…………….

Bazı elektrik kumandalı yan aynalarda arka cam reziztansını devreye soktuğunuzda otomatik olarak devreye giren elektrikli bir buğu önleme tertibatı bulunur.

Isıtıcıyı ön cam ve ayaklara vermek yolcu kabini içerisinde çok iyi bir ısınmayı garanti eder.

Klima buğu çözme işlemi için çok faydalıdır zira havadaki nemi almakdadır.

Kış mevsiminde klima sistemi ayda bir defa ve 10 dk çalıştırılmalıdır.

Ön panelin sağ tarafında bir yuva içerisinde ve bir kaza anında yakıtın kesilmesini ve böylece motorun durdurulmasını sağlayan bir güvenlik düğmesi mevcuttur.

Çakmak basıldıkdan 15 sn sonra hazırdır.

Kül tablası yerinden çıkarılırsa eşya koyma bölümü olarak kullanılır………

Bilgiler için teşekkürler gerçekten çok faydalı yalnız kafama bişey takıldı.

"Kış mevsiminde klima sistemi ayda bir defa ve 10 dk çalıştırılmalıdır."

demişsiniz, sıcak yada soğuk farkedermi? Bilgilendirirseniz sevinirim.

kokplot tarafından yazılan metin:
DobloM tarafından yazılan metin:
Abi ama şehiriçi için normal, şehirlerarasında bi sigara içeceğin zaman, camı azıcık açsan yeter. Ama bi dokunuyorsun, bi de geri kaldırcam diye uğraşıyorsun. 😀

😀😀😀 sen adamı öldürürsün gülmekten karnım katıldı yaaw.. gidip yatayım sabah işler var..🙂)

2. defa dokununca istediğin seviyede kalıyor.

ABSOLUT tarafından yazılan metin:
Arka emniyet kemerlerinin doğru kullanımı için yan emniyet kemerlerinin dilleri orta emniyet kemerine uymaz.

Ön gerdiriciler devreye girdiğinde toplayıcı mekanizma kilitlenir emniyet kemeri el ile bile çekilemez.

Elektronik enjeksiyon kontrol sistemi motor yüksek devirlere çıktığında yakıt akışını kesecek ve sonuç olarak motor gücü düşecekdir…………….

Yakıt deposunda çok az yakıt kaldığında olası besleme kesintileri katalitik konv. Zarar verebilir.

Kontak anahtarı çıkarılmışken ve ön kapılardan biri açıkken ekran sadece bir süreliğine açılacak birkaç saniyeliğine katedilen km gösterilecekdir.

Yol bilgisayrında gidilebilecek mesafe 50 kmden veya 30 mil den daha düşükse vey<a otomobil motor çalışıyorken uzun bir süre par edilirse ---------- şeklinde gösterilir……………..

Zor koşullar altındayken motoru durdurmadan önce 2-3 dk bekleyiniz ve hafifce gaza basarak soğutucu sıvının sirkülesyon yapmasını sağlayınız.

Abs lambası yandığı zaman abs den yararlanılamaz ama fren performansıda değişmez.

İç dikiz aynası iki pozizyonludur.ayrıca ayna üzerinde bir çarp ma halinde onu serbest bırakanbir emniyet tertibatı mevcuttur…………….

Bazı elektrik kumandalı yan aynalarda arka cam reziztansını devreye soktuğunuzda otomatik olarak devreye giren elektrikli bir buğu önleme tertibatı bulunur.

Isıtıcıyı ön cam ve ayaklara vermek yolcu kabini içerisinde çok iyi bir ısınmayı garanti eder.

Ön panelin sağ tarafında bir yuva içerisinde ve bir kaza anında yakıtın kesilmesini ve böylece motorun durdurulmasını sağlayan bir güvenlik düğmesi mevcuttur.

sistemdeki gazın çökmesi önleyip keçeleri koruma amaçlı yapılması lazım.ben sıcak konumda yapıyorum.

sistemdeki gazın çökmesi önleyip keçeleri koruma amaçlı yapılması lazım.ben sıcak konumda yapıyorum.

Tesekkurler, bende yapacagim..

klimalı araçlarda yapılan en büyük hata kışın hiç çalıştırmamakdır.
kışın çalıştırmak hem sistem sağlı hemde içerideki nemi alıp iyi görüş sağlayacağı için tavsiye edilir.

Bende ilk keşfimi yaptım yazıldığını görmediğim için yazıyorum. Aracımda fark yıkama var ve çalışma şeklide farlar açıkken silecek suyu fışkırttığımızda oda farlara fışkırtıyomuş. Eklemek istedim.

En yeni dobloculardan biri olduğum için ben henüz bir bilgi veremiyorum. 18 sayfa içerisinde en beğendiğim özellik Follow Me oldu. bilgiler için teşekkürler.

Bende ilk keşfimi yaptım yazıldığını görmediğim için yazıyorum. Aracımda fark yıkama var ve çalışma şeklide farlar açıkken silecek suyu fışkırttığımızda oda farlara fışkırtıyomuş. Eklemek istedim.

bilgi için teşekkürler.far yıkaması olan tüm araçlarda farlar açıkken yıkama yapar.
1980 model audimiz vardı onda keşfetmiştim

Doblolar'ın bagaj kapı kilidinde bir mühendislik hatası vardır.

Belli bir zaman sonra, bagaj motoru çalışsada işlev yerine getirilmiyor.

Bunun sebebi; bagaj kilidinin devreye girerken, sabit kilide sürtmesidir. Sürtünme kuvvetinden dolayı, motor tam kilitlemeyi gerçekleştirmiyor.

Kilitlerini kontrol ediniz ve, servise götürmeden, kapıları açıp, makine yağı ile yağlayınız.

Bu arada araç 1.3 premio cruze control far yıkama start spot blue&me tomtom hazırlığı olan bi araç. Birde araç kişiselleştirme diye bişey duydum ne gibi şeyler yapabiliyoruz bilen varmı? Bu arada ben eko drive diye bi özellik var 1.3 de yok biliyordum ama vites yükseltme uyarısı benim aracımda da var. Aklıma geldi. göğüs ve kapılarda kaplama deri bende o da 1.6 larda olan bir özellik değilmi. jantlarda metalik gri değil füme gibi biraz o da sanki 1.6 larda var bildiğim.

1.6 sı olan bi arkadaş varsa yada bilen cevap verebilir mi? bunlar olması gereken mi yoksa benim şansıma mı?

Bu arada araç 1.3 premio cruze control far yıkama start spot blue&me tomtom hazırlığı olan bi araç. Birde araç kişiselleştirme diye bişey duydum ne gibi şeyler yapabiliyoruz bilen varmı? Bu arada ben eko drive diye bi özellik var 1.3 de yok biliyordum ama vites yükseltme uyarısı benim aracımda da var. Aklıma geldi. göğüs ve kapılarda kaplama deri bende o da 1.6 larda olan bir özellik değilmi. jantlarda metalik gri değil füme gibi biraz o da sanki 1.6 larda var bildiğim.

1.6 sı olan bi arkadaş varsa yada bilen cevap verebilir mi? bunlar olması gereken mi yoksa benim şansıma mı?

kişileştirme derken aksesuar felan yan basamak ön korumalık krom kapı kolları felan orjinal serviste yapıyolar ama pahala herhalde 🙂

cAn 3436 tarafından yazılan metin:

kişileştirme derken aksesuar felan yan basamak ön korumalık krom kapı kolları felan orjinal serviste yapıyolar ama pahala herhalde 🙂

yok hayır bazı özellikleri araçta sürücüye göre kişiselleşiyomuş sanırım.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-minivan-van-doblo-2010-polyguard-on-bariyer/detay

Bak mesela bu yeni doblo ön korumalık bakmak istersin diye düşündüm 😀

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-minivan-van-doblo-2010-siyah-yan-basamak-truva/detay
buda yan basamak 🙂

bende 1.6 var ama elegance 🙂

jant rengi benimde dikkatimi çekmişti. aracın dış renk tonuna göre jantların renklerin değişiyo galiba. yada bilmiyorum göz yanılmasıda olabilir.

deri kaplamaları ve jant rengini bu ilanla kıyaslayabilirsin.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-doblo-combi-2011-model-1-3multijet-premio-34296552/mega-foto/?photo=4

kişileştirme yol bilgisayarından bazı fonksiiyonları açıp kapatabilirsiniz.
-belli hıza gelince uyarı vermesi
gibi.

Back