Doblo'ların bilinmeyen özellikleri

bizim d2 modellerde varmı bu arkadaşlar denicem varsa mükemmel olur valla bil gi verirseniz sevinirimm

geremy tarafından yazılan metin:
UmitKaraburun tarafından yazılan metin:
Evet 3 defa sinyal veriyor sollama sinyali sollamalarda serit değişmelerde cok pratik

basılı tuttukça sinyal veriyor bırakıldığı an sinyal kesiliyor.
şerit değişimi için çok kullanışlı.

benim arabada hafif sinyal verince oluyor basılı tutmayı hiç denemedim ama hafif cekince 3 adet sinyal veriyor sonra otomatik kapanıyor...

şöför kapısının kolunu içerden hafif aşağı bastırınca tüm kapılar kitlendi
herkes biliyodur gerçi ama ben yeni farkettim )

objektif tarafından yazılan metin:
şöför kapısının kolunu içerden hafif aşağı bastırınca tüm kapılar kitlendi
herkes biliyodur gerçi ama ben yeni farkettim )

premio larda yol bilgisayarından ayarlayıp araç hareket edince tüm kapılar kilitleniyor.

abi otomatik kilitlenme bazı premiolarda var diye biliyorum.yanlışım olabilir

hatta emniyet kemer ikaz sesi ve el freni sesli uyarısı avrupya ihraç edilenlerde kesin standart donanımda ama bazen rastlıyouz yurt içine verilen modellerdede bu özelikkler olabiliyor.
Bizimkinde de var el freni sesli uyarısı ama bizimki ticari maxi lerden

bilgi için teşekkürler 😀

kanyak tarafından yazılan metin:
Bir de Yolcu kayar kapı kollarının dizaynı çok kötü. Nefret ediyorum o kollardan. Araca ilk defa binen birisi kesinlikle kapıyı açamıyor. Sürekli kırmızı emniyet kilidine basmaya çalışıyorlar Elimden gelse söküp başka bi kol takacağım. 🙂

2 yıldır arka tarafa binipde ben yardım etmeden kapıyı açan olmadı maalesef.
denildiği gibi kırmızı düğme kafa karıştırıyor.
birde tetiği anlatmak öldürüyor.
3 Yılı aşkın hala arka kapıdaki tetik mekanizmasını kimseye benimsetebilmiş değilim...
bu gidişle kapı birinin elinde kalacak

nktnmnv tarafından yazılan metin:
abi otomatik kilitlenme bazı premiolarda var diye biliyorum.yanlışım olabilir

hatta emniyet kemer ikaz sesi ve el freni sesli uyarısı avrupya ihraç edilenlerde kesin standart donanımda ama bazen rastlıyouz yurt içine verilen modellerdede bu özelikkler olabiliyor.
Bizimkinde de var el freni sesli uyarısı ama bizimki ticari maxi lerden

ben ilk önceleri fark etmedim yok biliyordum geçen yıl buzlu bir yolda el frenini hafif çekip inerken gelen ses üzerine anladım.
çekik iken kalkış yapmıyor teker dönmeyincede ses gelmiyor. olay buymuş.

coskun101 tarafından yazılan metin:
Bir de Yolcu kayar kapı kollarının dizaynı çok kötü. Nefret ediyorum o kollardan. Araca ilk defa binen birisi kesinlikle kapıyı açamıyor. Sürekli kırmızı emniyet kilidine basmaya çalışıyorlar Elimden gelse söküp başka bi kol takacağım. 🙂

3 Yılı aşkın hala arka kapıdaki tetik mekanizmasını kimseye benimsetebilmiş değilim...

evet zor bir durum üstelik araç geniş olunca özellikle sol arkaya uzanmak neredeyse imkansız.kemer çöz falan filan😡

selam herkeze benimsorunum şu.uzun yada kısa farları yakarken sinyallerde yanmaya başlıyor buda yolda giderken sıkıntıya sebeb oluyor,beceriksizlik bendemi yoksa bunun bi çaresi varmı*helpless*

hatırlatalım

dış ampüller patlarsa içerde lamba şeklinde ikaz lambası yanıyor.

dış lambaları değiştiriken eğer amper farklı ise yine yanıyor.

az önce arabaya bindiğimde birşey farkettim... kontağı çevirip lambaların sönmesini beklerken hararet göstergesi ibresinin en üst seviyeye çıkıp tekrar en alt seviyeye indiğini gördüm kontağı kapatıp açık bir kaç sefer daha denedim gene aynı şeyi yaptı sonra kaputu açıp motor suyu seviyesine baktım. su seviyesi min yazısının tam üstündeydi. biraz su koyup tekrar kontağı çevirdim ve gösterge aynı şeyi yapmadı yani anladımkı su seviyesi min durumuna geldiğinde gösterge ibresi size ilk seferde uyarı veriyor...

evet zor bir durum üstelik araç geniş olunca özellikle sol arkaya uzanmak neredeyse imkansız.kemer çöz falan filan😡

birde şöyle birşey var arkaya binen indiğinde kapıyı sonuna kadar acıyor sonra kapatmaya çalısıyor kapıyı çekıyorda çekıyor neredeyse kapıyı kıracak kimsenın aklına kapıyı kapatmak için kolu çekmek gelmiyor.... 😀

RAPTOR tarafından yazılan metin:
ARKADAŞLAR BAGAJ KAPATMA SORUNU YAŞAYANLAR İÇİN BİR TAVSİYE;

EĞER ARACINIZIN HAVALANDIRMASINI DIŞARIDAN GELEN HAVAYI ARACIN İÇİNE ALACAK ŞEKİLDE AYARLAR,İÇ YÖNLENDİRİCİLERDEN 2 SİNİ AÇIK BIRAKIR YADA YÖNLENDİRİCİYİ ÖN CAM RESİSTANSI KONUMUNA GETİRİRSENİZ HAVA SIKIŞMASI PROBLEMİ YAŞAMAZSINIZ BAGAJ KAPATMADA SORUN YAŞAMAZSINIZ...

YUKARIDA AÇIKLANAN ÇÖZÜM BAGAJ KİLİDİNDE SORUN OLMAYIP HAVA SIKIŞMASINDAN SORUN YAŞAYAN ARKADAŞLARA KESİN ÇÖZÜMDÜR.ARAÇ İÇİ-ARAÇ DIŞI SİRKÜLASYONU SAĞLAR,ARAÇ İÇERİSİNDE KÖTÜ KOKU OLUŞUMUNU ENGELLER

Öncelikle merhaba,

aracımı yarın alacağım şimdiden püf noktalarını öğrenmek istedim. inşallah etkinlik olursa katılacağım ve tanışırız. bu bilgi çok faydalı geldi teşekkür ederim.

------------------------------------

Gemlikforum tarafından yazılan metin:
az önce arabaya bindiğimde birşey farkettim... kontağı çevirip lambaların sönmesini beklerken hararet göstergesi ibresinin en üst seviyeye çıkıp tekrar en alt seviyeye indiğini gördüm kontağı kapatıp açık bir kaç sefer daha denedim gene aynı şeyi yaptı sonra kaputu açıp motor suyu seviyesine baktım. su seviyesi min yazısının tam üstündeydi. biraz su koyup tekrar kontağı çevirdim ve gösterge aynı şeyi yapmadı yani anladımkı su seviyesi min durumuna geldiğinde gösterge ibresi size ilk seferde uyarı veriyor...

su seviyesi ile alakalı olduğunu sanmıyorum.ibreleri test ediyor.

Gemlikforum tarafından yazılan metin:

birde şöyle birşey var arkaya binen indiğinde kapıyı sonuna kadar acıyor sonra kapatmaya çalısıyor kapıyı çekıyorda çekıyor neredeyse kapıyı kıracak kimsenın aklına kapıyı kapatmak için kolu çekmek gelmiyor.... 😀

bilmeyen için arka kapı hem içerden hem dışardan biraz sıkıntılı.

ABSOLUT tarafından yazılan metin:

EĞER ARACINIZIN HAVALANDIRMASINI DIŞARIDAN GELEN HAVAYI ARACIN İÇİNE ALACAK ŞEKİLDE AYARLAR,İÇ YÖNLENDİRİCİLERDEN 2 SİNİ AÇIK BIRAKIR YADA YÖNLENDİRİCİYİ ÖN CAM RESİSTANSI KONUMUNA GETİRİRSENİZ HAVA SIKIŞMASI PROBLEMİ YAŞAMAZSINIZ BAGAJ KAPATMADA SORUN YAŞAMAZSINIZ...

YUKARIDA AÇIKLANAN ÇÖZÜM BAGAJ KİLİDİNDE SORUN OLMAYIP HAVA SIKIŞMASINDAN SORUN YAŞAYAN ARKADAŞLARA KESİN ÇÖZÜMDÜR.ARAÇ İÇİ-ARAÇ DIŞI SİRKÜLASYONU SAĞLAR,ARAÇ İÇERİSİNDE KÖTÜ KOKU OLUŞUMUNU ENGELLER

Öncelikle merhaba,

aracımı yarın alacağım şimdiden püf noktalarını öğrenmek istedim. inşallah etkinlik olursa katılacağım ve tanışırız. bu bilgi çok faydalı geldi teşekkür ederim.

hoşgeldiniz.iyi paylaşımlar.

ABSOLUT tarafından yazılan metin:

Öncelikle merhaba,

hoşgeldiniz.iyi paylaşımlar.

Teşekkürler... Tüm sayfaları okumak zaman alacak ancak haftasonundan sonra tespitlerimi paylaşmaya başlayacağım.

Back