kokplot tarafından yazılan metin:
park lambaları aydınlatması normal araçlarda ki gibi değil*helpless*. sadece gündüz aydınlatma diye bir sistem var oda farların içine ayrıca bir ampul yerleştirilmiş, yol bilgisayarından ON konumuna getirdiğinde yanıyor ve başka hiç bir aydınlatma ışığı onunla beraber yanmıyor. ne arka aydınlatmalar nede araç içindeki gösterge lambaları. ama faları veya sisleri açtığında otomatikmen devreden çıkıyor; sis leri açtığında parkların yapması gereken görevi sisler yapıyor, arka ve iç aydınlatmalar sislerle beraber yanıyor. bu anlatım çok uzun oldu kusura bakmayın 😀
geremy tarafından yazılan metin:
daha önce yazdıkmı bilmiyorum.üşendim okumadım tekrar.
uzaktan kumanda ile kilitlerken dörtlüler uzun yanarsa kilitliyor kısa yanıp sönerse açıyor kapıları.
kumandada başka bir nanede yok.
kumanda algılama mesafeside bence yeterince uzak değil
Bende denedim D 3 lerde. 100 metre açık alanda çekti anahtar antenleri 🙂
-ayrıca kapı açarken iki defa uzun yanıyor.
-kapıları kilitlerken tek uzun yanıyor.
-bagajı açarkende iki kısa yanıyor.
-kapı açmaya uzun süreli tuttuğunda hem kapı açlıyor hemde dört cam birden aşağı iniyor.
-kapı kilitlemeye uzun süre bastığında hem kapı kapanıyor hemde dört cam otomatik kapanıyor.
fıat varsa kolaylık var hayat var.. İYİKİ VARSIN DOBLO ...düşmanlar çatlasın 😀
ERCAN tarafından yazılan metin:
Şimdi..kamyoncuların hiç dağın başında kalırım diye korkuları hiç yok...depololarında yakıtları varsa..ufak bir sobayı andıran.. otomatik çalışan bir kalorifer sistemleri var...1,2,3,4,diye ısı kademesi var..tabii bu extradan takılan bir cihaz..markası şu an aklımda yok..800 lira civarı olacak..geremy tarafından yazılan metin:
ERCAN tarafından yazılan metin:
tabii birde şöyle bir durum var..dizel araçlarda 90 saniyede motor için bir fırsattır..rölantiye giren motor soğutma işlemine girer..hatta rölantideki..15,,20 dakikadaki soğutma daha geçerli..geremy tarafından yazılan metin:
istanbul ankara gibi sıkışık trafikde yakıta önemli ölçüde faydası olur 90 saniyelik kırmızılar var mesala.
evet kışın rölantide dizeller ısınmıyor arabayı 10 dakika yerinde çalıştır hararet iberisi hiç oynamıyor.ne zaman yola çıkıp yüklendinmi ısı yükseliyor.3-4 dizelde dikkatimi çekmişti.eskiden kamyoncularda uzun yol özellikle rmpa sonrası dakikalarca çalışır vaziyette motoru bekletirlerdi.
İstanbulda 70 li yıllarda soğuktan üşüyen kamyoncular ...otellere üstü başı kirli diye..alınmazdı..otellerde pahalı gelirdi...üşüyen ..şöför mahallinde piknik tüpünü yakardı....uyumaya çalışırken ...zaten yorgun olan şöför dalıverirdi ..uykuya.. sabah gün ağardığında harem ,,topkapı gibi kamyon garajlarından çıkmayan kamyonlardaki şöförler...ölü bulunurdu..kıvrılmış kalmış..
..teknolajininde veli nimetleri var.........
pirgion tarafından yazılan metin:
uzaktan kumanda ile kilitlerken dörtlüler uzun yanarsa kilitliyor kısa yanıp sönerse açıyor kapıları.
-kapı açmaya uzun süreli tuttuğunda hem kapı açlıyor hemde dört cam birden aşağı iniyor.
-kapı kilitlemeye uzun süre bastığında hem kapı kapanıyor hemde dört cam otomatik kapanıyor.
bu kapı açmaya uzun basıldıgında dort camın acılması konusunda benım sadece sag arka acılmıyor. bunun bır sebebı var mıdır?
ank_erdogan tarafından yazılan metin:
pirgion tarafından yazılan metin:
bu kapı açmaya uzun basıldıgında dort camın acılması konusunda benım sadece sag arka acılmıyor. bunun bır sebebı var mıdır?
peki bu hangi modellerinde bende neden olmuo bide dobloda 4 cam otomatik deel 2 cam otomatik kardes analamdım bi analt ya gözünü sevim aga
dostum d3 lerdede her araba gibi park lambası var açmak istersen anahtarı kontaktan çıkardıktan sonra soldaki koldan zaten tek konumlu artık bu araçlardan bir kere açarsan gündüz farları yerine park lambalarının yandığını göreceksin. belki bu konuda cevap yazan olmuştur ama ben daha oraya gelemedim okuya okuya sona doğru gidiyorumkokplot tarafından yazılan metin:
fakat yeni doblo da park lambaları sistemi YOK.
..
askinkolay tarafından yazılan metin:
Arkadaşlar merhaba,
Yeni doblolarda kumandanın kilitleme butonuna basılı tutarsanız kapı kitlenir ve ön camlarda otomatik kapanır. 5 .. 6 saniye basınca camlar hareket ediyor. Tamamen kapanana kadar da basılı tutacaksınız. Arka camları denemedim ama ön camlar böyle çalışıyor. Saygılar,
aynı sorun benim eski doblodada olurdu bazen gelen ses uyarı niteliğinde yani araç giderken bilinçli olarak kapıyı açarsanda aynı uyarıyı veriyor. aslında o olay arkada çocuk falan varsa kapıyı açtığında araç giderken şoförü uyaran bi sisten ama bizim kapıların dönüşlerde ve bozuk zeminde sallanması tavan lambası sivicini açıp kapattığı için oluyorfeel_it tarafından yazılan metin:
arkadaşlar viraja girerken araba kapı acık uyarısı verıyor.dikkat ettim sola dogru viraja girdiğimde sağ ön kapı uyarı verıyor arabanın içinin isikları yanmaya baslıyor 3 kez dıp diye ses geliyor...sorunu yaşayan var mı acaba???