Bugün şanzıman yağı işini de hallettim şükür.
Öncelikle forumumuzda bu konuda bilgi veren
@atacan38 üyemize çok teşekkür ederim. Sizin sayenizde dolum ve boşaltım tapalarını nokta atışı buldum.
@atacan38 hocamın dediği gibi 12 mm alyan anahtarla açılıyor tapalar. Ulaşması zor bir noktada aküyü sökmeden imkansız değişim. Aküyü ve tablasını söküp çıkardım bende bu yüzden. Önce üstten dolum tapasını açtım sonrada alttan sol ön tekerin arkasında kalan boşaltım tapasını açtım. İçimde koyu bordo renkte yağ aktı. Yağın orjinal rengi kırmızıydı muhtemelen 32 binde bu iyice kararmıştı. İçinden küçük küçük bir sürü metal parçacıklar çıktı. Boşaltım tapasının üstünde mıknatıs var orası da küçük metal parçacıklar doluydu. Temizleyebildiğim kadar temizledim içini. İçinden yaklaşık 1.9 litre yağ çıktı yere dökülenlerle kalanlar dahil 2 litreydi muhtemelen. Bende içine 2 litre yağ doldurdum. Aldığım yağ kitapçığında yazan şartları karşılıyor. Fiat 9.55550-MZ-6, SAE 75w 80, API GL-4 standartlarında şanzıman yağı. Petronas Tutela Transmission Gearforce muadili yağ. 160 lira yağa harcadım toplamda.
Tapaları yerine takmadan önce, çıkardığımda üstünde olduğu gibi sıvı conta sürerek taktım. Yağı da aldığım özel bir huniyle doldurdum dökmeden. Böylece yağ değişim operasyonumuz bitti. Aküyüde yerine takıp kapattım aracı. Yalnız aklıma takılan nokta aracımın teybi aküyü çıkardığım için kod sormadı bana. Akü çıkınca kod sorması gerekmiyor muydu? Bilgisi olan yazarsa sevinirim.
Aracı akşam olduğu için garaja koydum direk deneme yapamadım. Perşembe günü doktor randevum var o gün deniycem fark hissedersem yazacağım tekrardan.
38738 dosyayı görüntüle 38739 dosyayı görüntüle 38740 dosyayı görüntüle 38741 dosyayı görüntüle 38742 dosyayı görüntüle 38743 dosyayı görüntüle