- Adı
- Serdar Engin
- Kan Grubu
- A RH +
- Meslek
- Satış Md.
- Aracınız
- Başka Araç
- Modeli
- Diğer Model
- Motor
- 1.6 Multijet
- Araç Yılı
- 2018
- Renk
- SİYAH
http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/arac-kamerasi-arac-ici-kamera-gps-li-hd-turkce-123378404
bu var bi ama....güzel bir alete benziyor..
görüntü kalitesi önemli. ancak diğer bir konu aracın içerisinde cama takılı olan bu cihazlar güneşe ve sıcağa dayanıklı olmalı. bu konulardada tecrübenizi paylaşırsanız, ayrıca kayıt olayı nasıl oluyor örneği hafıza kartı dolunca güvenlik kameralarında olduğu gibi en eski kayıttan silersek kayıta devamım ediyor. yoksa biz hafıza kartını silecekmiyiz.
mantıklıgörüntü kalitesi önemli. ancak diğer bir konu aracın içerisinde cama takılı olan bu cihazlar güneşe ve sıcağa dayanıklı olmalı. bu konulardada tecrübenizi paylaşırsanız, ayrıca kayıt olayı nasıl oluyor örneği hafıza kartı dolunca güvenlik kameralarında olduğu gibi en eski kayıttan silersek kayıta devamım ediyor. yoksa biz hafıza kartını silecekmiyiz.
sıcaklık konusunu atlamışım, kusura bakmayın. bu cihazlar zaten ön cama takıldığı için bu tür durumlara dayanıklı üretiliyor. ben yazın istanbul-ayvalık ve ankara-ayvalık arası 3-8 saat arası süren yolculuklarda kullandım. cihaz sürekli güneş gördüğü için bir miktar ısınıyor ancak bu çalışmasına mani olmuyor. tabi güney , güneydoğu illerimizdeki aşırı sıcaklarda ne olur bilemem. diğer yandan aracı güneş altında park edip gittiğinizde ne olur derseniz, zaten bu gibi durumlarda kamerayı ön camdan söküp kaldırıyorsunuz. malum hırsızlık durumları.
her ikiside geniş açı olmasa dahamı ,iyi olurhttp://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/arac-kamerasi-arac-ici-kamera-gps-li-hd-turkce-123378404
bu var bi ama....güzel bir alete benziyor..
Serdar, bendeki donmalar normal değil. ilk aldığımda yoktu zaten. sonradan çıktı bu. yani sağlıklı çalışanında olmadığını varsayabilirsin.
Bu arada linki verdiğin ürünün her iki lensi de geniş açı. üstelik yönleri sabit. yani biri ön tarafı diğeri de araç içindeki yolcuları çekmek için tasarlanmış. yönlerini değiştiremiyorsun. sadece az bir miktar aşağı yukarı ayarı var o kadar. çözünürlük olarak da bendeki ile aynı (640x480 ve 1280x480)
her ikiside geniş açı olmasa dahamı ,iyi olur
çok açıklayıcı teşekkür ederiz dostum..her ikiside geniş açı olmasa dahamı ,iyi olur
bu aslında tamamen kullanım amacınıza ve ne istediğinize bağlı.
2. lens sabit (dönmeyen) ve geniş açılı ise tek bir amacı vardır, o da araç içini yani şoför+yolcuları görüntülemek. onun dışında hiçbir şey için kullanamazsınız. eğer böyle bir kullanım amacınız yoksa sabit 2. bir geniş açı lensi olan kamera modeli bakmanıza da gerek yok. tek lensli bir model olabilir.
2. lensin zoom'lu olmasının faydaları arka camdan dışarıyı yada ön taraftaki araçların plakalarını okuyabilmek. ayrıca bunlar genelde öne-arkaya döndürülebildiği için 180o açıda herhangi bir yer görüntülenebilir. yani misal aracın önünden başlayıp sağdan arkaya doğru döndürüren herhangi bir yerde bırakabilirsiniz kamera açısını. isterseniz yanınızda giden aracı bile çekebilirsiniz bu şekilde. (çapkınlara duyrulur 🙂) tabi böyle bir kullanım istemiyorsanız böyle bir modele de gerek olmaz. o zaman tek lensli, 1080p full hd kayıt yapan güzel kameralar da mevcut.
bu arada bazı modeller gps destekli. fakat bunların ayrı programları var kutularından çıkan. kullanabilmek için o programı bilgisayarınıza kuruyorsunuz. sonra görüntüleri pc'ye aktarıp o program vasıtasıyla açıyorsunuz. ekranda hem görüntüyü gösterirken hem de harita üstünde konumunuzu gösteriyor. yani gps'li kullanım için kabaca böyle bir düzenek kurmanız lazım. fakat ben kullanmadığım için detaylı kullanımını bilmiyorum.
görüntü kalitesi çok iyiymiş.Arkadaşlar ben ön cama A118 taktım. Tercih sebebim; dışarıdan çok dikkat çekmemesi, arabanın bir parçası gibi durması idi. Aşağıda aldığım sitenin linkini ve çektiğim bir videoyu koyuyorum.
http://www.foxoffer.com/a118-novatek-96650-full-hd-1080p-car-camera-dvr-p-694.html#.VBnMbJR_s6M
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NezAo8u0flU[/youtube]
Kamera seçiminde aşağıdaki forumdan çok faydalandım, konu çok uzun gibi duruyor ama ilk sayfayı sürekli güncelliyorlar.
İlk sayfadaki tavsiye edilen kameraları incelemeniz tavsiye ederim.