aman bunu diske yapmayın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan geremy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
@cihatbayir
Uzun şase için bişey diyemiyorum valla yanlış yönlendirme olmasın ama sonuçta performanslı disk Brembo da mevcut 305 maxi için.

@cihatbayir
Dikkat edildiği sürece sıkıntı çıkarmaz orijinaller en çok yıpratan disk sıcakken araba yıkamak yada yağmurlu havalarda su birikintilerine girmek.

@Sezgin Tok
Dikkat ettiğim halde oluyor malesef d2 var ondada aynı sorun var kronik bu araçlarda

Benim balataları 3000 km önce değiştirdim şimdi iç taraftakiler bitmiş diskten dolayı
bir daha değişecek 5. Kere torna olacak kurtarmazsa değişecek hafta içi masraf edecez baya 🙁

@ali0635
D2 trw disk balata takımı takıldı @Onuryilmaz ilerleyen zamanlarda göreceğiz. D3 de trw ler iyi iş çıkarıyor.

orjinallerde araç 5,000 de garantiden değişti 15-20,000 arası tekrar aynı oldu ama ilk disk ve balatayı ufak takıyolarmış diye duydum

@cihatbayir
Öyle birşey yapma imkanları yok ölçüler sabittir montaj yapamazlar.

@cihatbayir
Bak şöyle bir durum var misal örnek veriyorum linea doblo 500 bunların diskleri ortak parçadır 3 de 284mm disk kullanıyordur hangisini takarsa taksın farketmez zaten. Ama puntonun diski daha küçüktür onu istesede takamaz kaliper diske baskı uygulayamaz.

bigon delikleri uysa bile arkadaşın dediği gibi kaliper tam oturmaz, otuırsada havada kalır buda balatayı kırar baskı uygulayınca, bir kere frene dokunmak yeterli

@cihatbayir
Doblo ticari aslında daha güçlü bir disk taksa fabrika bu sorun olmayacak ama maliyet düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar
Malesef bu sorun surekli devam eden bir sorun
Linea ile doblonun direksiyonu direksiyon birleşimindeki plastik aksam bile aynı ortak parçalarla araç üreten nadir firmalardan

@ali0635
Müşteri istekleri doğrultusunda böyle yapıyorlar geçen servisteki arkadaşlarla görüşmüştüm muhabbet arasında geçti 20 30 binde bir balata mı biter diyorlarmış bizim millette bi alem

fren balatası baskı balata fren diski bunlar kesinilikle kullanıcının kullanım şekline göre ömürleri değşen parçalardır tabi fabrika hatasu durumundak hariç

biz d1 de d2 ve d3 tede balata disk sorunu yaşmadık hatta servis d3 te ilk fren balatalarını bitmeden 30 bn kmde değiştirdi sattığımızda 64 bnkmde idi d3 ve feren balataları 30 bindde takılanlardı ve halada iyi durumdalardı zaten balata bitmesine 500 km kala doblonuz sizi uyaracakrtır

d3 te 20,000 de bile balata bitiren var.ben 40,00 i devirdikten sonra değiştirdim.64,000 küsürdeyim balatalar gayet iyi şimdilik.

@ali0635
maliyet maliyet diyolar ama satarken hiç kimse ucuzlattık diyip fiyatı indirmiyo 🙂

Back