aman bunu diske yapmayın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan geremy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
@cihatbayir
Evet kıyasladığım araçlar binek araç onlara aynı yükü atıp aynı şekilde kullandığım halde daha dayanıklı parça kalitesine sahipler

Doblo ticari araç ve amacına uygun yüke ve dur kalka dahada dayanıklı olması Gerekirken malesef tam tersi
Arka frenleri önleri değiştirdiğim zaman söktürüp ayar ve temizliğini yaptırıyorum birde kampana olması arka balata ömrünü uzatıyor bir çok binek aracında arkaları kampana

@cihatbayir
motor büyük olunca frene yüklenmenize gerek kalmıyor gazdan çekmeniz yeterli.o yüzden yazdım.bizim burada şehir içi fazla sıkıntı olmaz.ama agresif kullanmamak lazım balata ömrü için.

ben d1 imi 140,000 de sattım ve arka kampanaları hiç değiştirmedim.kendisi bir sefer otomatik ayar bile yapmıştı.d3 üm 64,000 i geçti.daha arkaya dokunmadım balata 1 sefer değişti üzerindekilerde gayet iyi durumdalar şimdilik.

@MEHMET78
işte benim fikrimi doğruluyor sanki arkalar tutmadığından dolayı aşınmıyor 🙂 grup olarak fiat a baskı gerekli 4 disk fren için 🙂

@ali0635
arkaların kampana olması ömrüuzatıyo olabilir ama fren güvenilirliği yok farkı araçlardan bahsedeceksek bende 2013 partnerde var 4 disk fren iki araçla frene basıldığında çok bariz fark var anidurumda özellikle frene asılmalarda partner zımba gibi duruyor ama doblo aynı olmuyor araç öne yığılıyor

@cihatbayir
arkalar zaten hep az aşınır.arkalar tutmuyor anlamına gelmez.yük önlere çok daha fazla biner.

@Sezgin Tok
açıklaman için teşekkürler birde şu konuda ki fikrini alabilirmiyim ?
turbo gaza bastığında dönmeye başlıyor gazdan ayağını çektiğinde hızla tersine dönüyor bu da turboya zararlı diye blow off gibi bir şey takılıyo diye bi yazı okumuştum bu ne kadar doğru veya bilgin varmı

@MEHMET78
işte bende bunu anlatmaya çalışıyorum 4 disk fren araçta frene bastığımda araç kalıp gibi yere oturuyor kampanada öne yığılıyor kullandığım araçlarda böyle

@cihatbayir
evet .gazdan çektiniz tekrar gaza bastığınızda güç kaybı olmayıp turbo hazır oluyormuş.yaptıranlar var. ama bunu bir dünya araç firması neden yapmıyor diye düşündüğüm için şahsen yaptırma taraftarı değilim.

@MEHMET78
araç firmaları genellikle nereden kar ederim diye baktıkları için olabilir 🙂 ama asıl aklımdakilerin oturması için sordum eğer gazdan ayağını çektiğinde geri dönmeye başlayıp turboyu aşındırıyorsa kompresördede aynı olay olduğundan aşındırır diye düşünüyodum ama araştırmakta fayda var.

@cihatbayir
kampana olsa illaki daha iyiydi ama güvenlik ve durma mesafesinde aşırı sıkıntı yaratmıyor. ford yeni coruerlerdede balata değil.eski konnectlerde balata idi.

@cihatbayir
turboyu aşındırdığı için değil performans kaybını önlemek için yapıyorlar.aşındırdığı konusuna rastlamadım.

@MEHMET78
inşallah aşındırmıyodur gerçi şirkette kullandığım doblolar 300 350.000 görüyo aşınmış hali buysa aşınsada olur 🙂

@cihatbayir
Oda kısmen yanlış bir bilgi sen gaza bastığında turbo max devre ulaşır sen gazdan ayağını çektiğinde gaz kelebeği kapanır içerde sıkışan gaz gitgide basınçlanır ama hava akışı olmadığından dolayı yüksek basınç turbo panellerini yavaşlatır ama durdurmaz haylen yüksek devirde dönmeye devam eder ama max devire uzak olduğu için sen tekrar gaza basıp ilerlemek isteyene kadar zamanda max devrine ulaşana kadar arabanın toparlanma süreci vardır arada kaybolan zamana turbo gecikmesi denir.
Motor çok ince hesaplarla üretilmiştir böyle bi uygulamaya gerek duyulsaydı yaparlardı. Sanayici arkadaşlar hemen takarlar. İçerde oluşan basıncın hesabını kim yapacak o kadar arge çalışma neye yarar. Motorun orijinalliğine elemeye gerek yok.

Sezginin dedikleri çok doğru, bir tek şunu ekleyebilirim, blow-off un güç kaybını engellemek için yapıldığı fakat turbodaki ani devir değişikliklerini abzorve ettiğini okumuştum. Yani buda turbonun ömrünü uzatır. Bizim arabalarda ne kadar gerekli oda ayrı muamma. Şunu önerebilirim tofaşcılar gibi yüksek devirdeyken viteş düşürmeyin turboda aşırı basınç oluşup pervanelerine yada mile zarar verilebiliyomuş.

Blow of profesyonel ellerce takılırsa illaki işe yarayacaktır. Misalki 150.000km de turbo yediniz revizyonu 550tl en az bi 100.000km daha gidecek o turbo.
Blow of uygulaması hiç yoktan montajla birlikte 750civarı tutar.
Onun yerine turbo timer kullanın turbonun en iyi arkadaşı turbo timerdır. Koruma devrine düşene kadar siz kapıları kitleyin gidin rölantide turbo neredeyse durana kadar çalışır buda yaklaşık 1 ila 5dk arasında değişiyor kullanıma bağlı olarak.

@volkan guney
maxi doblo için kullanılabilirmi bunlar balatası büyük diyolardı sanki

Back