aman bunu diske yapmayın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan geremy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kullanımda sıkıntı vardır o zaman çünkü 40.000 den aşağı hiç balata değiştirmedik biz. Bakalım dobloda kaçı görücez daha 12 binde yorum yapamıyorum.

Şehir içi ankara dur kalk kullanılıyor ve araç fazla hızlı kullanılmaz yani ani fren yok ilk bittiğinde usta normal demişti linea diski ve balatası var güçlü balata yapılmamış demişti

Sırf Uzun yolda kullanılsa biraz daha fazla gider

Us
@MEHMET78
Usta karabükte trafik ne durumda bilmemde buralarda 70.000 de iki takım balata bitiyor ☺ bide 1.9 olmasının fren balatasıyla ne alakası var çözemedim

@cihatbayir
İstanbul dan İzmir e giderken motor freni sayesinde neredeyse hiç fren yapmadım hatta ışıklarda bile vites düşe düşe durdursum arabayı böylece balataları kullanmamış oluyorsun ömrü uzuyor @oktay_1975 abimin tekniklerden 😀

@cihatbayir
sırf uzun yolda kullandığım kıa cerato crdi vardı 55.000 km gitmişti balatası ama hep uzun yol...uzun yolda fren kullanılmıyor zaten.

ankara İstanbul gibi illerde şehir içinde az fren kullanan dikkat eden birinin bile 30-35 bin km kullanması çok çok iyi...

aracı yüklü yüksüz kullanmak dur kalkın sıklığı günlük yapılan km hepsi etki eden etkenler....

ama benim aracın balatası en fazla 15 gidiyor geçenki 8 binde bitti hayret ediyorum yani sıfır aldığımdan beri.

daha önce aynı şartlarda kullanımda Hyundai era crdi vardı onun en az 28 bin km gidiyordu,kıyaslayınca bu dobloda bu konuda bence bir sıkıntı var

@Sezgin Tok
bunu okuyunca eski bir komşumuz vardı o geldi aklıma.2006 yılında 3 silindirli traktör gibi bağıran seat cordoba almıştı uzun yola gitti 5 saatlik yolu 9 saatte 70 km yi geçmeden gitmiş.Az yakmak için 3.8 litre yaktım diye seviniyordu,biraz pintiydi 😀 gerçi ben 110-120 ile era dizelle 4.5 litre yakıyordum,o şartlardaa aracı yine fazla yakıyordu

Benim duyduğum rekor @oktay_1975 abide orijinal ilk balata bitmediği halde 90.000km sonrası servisin diretmesiyle balatanın değişmiş olmasıydı. Abi efsanesin nokta 😀
Bu arada araç jetta 1.4tsi.

@ali0635
kıyasladığın araçlar hep ufak araçlar kıyaslama yapamazsın doblolarda arka fren sıkıntısı çok oluyor onlarıda disk yapsalar çok güzel olacak kampana ve çok kısa sürede ayar istiyor yaptırmadığında önlere çok yük düşüyor ve balatalar çok çabuk bitiyor

@cihatbayir
Kardeşim focus 180 binde kardeşten yakın arkadaşıma sattım haylen kullanıyor arka sokağımda kompresörden motora zarar gelmez hks turbo timer var üzerinde 5dk zaten çalışıyor. Turbolu aracı olan kim varsa yoldan gelince 2dk da olsa çalışması gerekiyor.

@Sezgin Tok
connect hiç kullanmadım usta ama doblonun sorunu belli arka frenler tutmadığından önlere yük çok fazla düşüyor araç cüsseli olduğundan dolayı çabuk bitiyor dediğim gibi 4 disk yapılsa tadından yenmez 🙂

@Sezgin Tok
usta aracın doblo ve 1.3 ise tavsiyem yine kompresör yapmamandır ama sen hep farklı araçlardan bahsediyorsun fokusu kompresöre bindirdiğinde ve dobloyu kompresöre bindirdiğinde yükler eşit olmaz

@Sezgin Tok
usta bilimsel bi açıklama yapamam sana bilimsel bi açıklama için bu konuda daha uzman arkadaşlar var grubumuzda sana bilimsel bir açıklama yapabilirler bize servisin tavsiyeleri bunlar bizde size yapıyoruz 🙂

@cihatbayir
Sen servis ağzıyla konuşuyorsun ben yazılı ve tecrübeye dayalı olarak konuşuyorum.
Kardeşim senin yapamadığın açıklamayı basit bi şekilde ben sana yapayım. Sen gaza bastığın an yanma odasında yakılan yakıtın egzoz manifoltundan çıkmasıyla ve 2 ucu çarklı tek mile bağlı turbo salyangozunun egzoz çıkışındaki basınçla dönmesiyle milin diğer ucundaki hava emiş çarkının temiz havayı vakumlayıp sıkıştırmasıyla intercooldan emme manifoltuna gönderir yanma meydana gelir ve çıkan gaz ile dömüşüm devam eder. Böylece turbo çalışır.
Sen gaza basmadığın sürece turbo yüksek devirli çalışmaz. Kompresör yaptığında gaza basmadığın sürece yanma olmayacağından dolayı egzoz gaz çıkışı olmaz ve turbo devir çevirmez.
Yazdığımı okuduysan azbişeyde mantıklı düşünebiliyorsan yazdıklarımı anlayabilmişsindir.
Git o kompresör turboya zarar verir diyen servis elemanına okutta milleti yanlış bilgilendirmesin kapiş [emoji13]
d268415d316d609c66f9667bb2ecd40c.jpg

@volkan guney
Ne yapayım abi kızdırıyorlar servis ağzıyla konuşuyorlar. Servisdeki adam yan ayna kumandalarıyla ayna rezistansını çalıştıran adamlar [emoji13] [emoji13] servis bişey söylüyorsa 5 kere araştırırım ben.
Bak yeminle ford kleşlerden ve birkaç servisten akşam mesaiden sonra bizim sankoya geliyorlar motor dağatıp toplamayı öğreniyorlar. [emoji13] [emoji13]

Back