YOL BİLGİSAYARI PROBLEMİ

DRIFTKOLIC

Azimli Üye
Doblo
Adı
ÖMER
Kan Grubu
A RH +
Meslek
maka şoförü
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2011
Renk
BEYAZ
iyi günler herkese 2011 model fiat doblo 1.6 premio d3 doblom var yol bigisayarı ile ilgili sıkıntı yaşıyorum geçenlerde derece yanlış göstermişti dışarısı 10 dereceyken 25 25 23 20 derece değişerek yanlış gösteriyordu o düzeldi şimdi de araç yakıt hesaplamada hata yapıyor 50 tl lik yakıt aldım 48 km yaptım nerdeyse ışık yanacak ayrıca anlık tüketim yerini açtığımda çok aşırı derece yüksek lt gösteriyor 39 a kadar çıkıyor araba boşda 20 km le felan giderken yakıt tükemi düşeceğine artıyor sorun sizce ne olabilir ne yapmayalım yardım edebilecek olan kimse varmı ? şimdiden teşekkürler.

hoşgeldiniz

öncelikle dereceniz bozulmuştur ben gaantiden değiştirmiştim bizimkide bozulmuştu

yakıt tüketimi 1litre ile kaç km gideceğini gösteriyordur o yüzden artıyordur değerler

yani 1 litr ile 40km giderim diyordur

onu menüden kontrol edin

iyi günler
yol bilgisayarına girin ayarlarını yapmamışsınız 100km/lt gibi bi ayar olucak onu düzeltin o zaman düzelir. Sorun yok arabanızda. Ayrıca anlık tüketim saniyede bir değişir ortalamaya bakmanız gerek. Ama ısı göstergesi olayını anlamadım.

ama bi tutarsızlık var bu işte hadi diyelim ki yol bilgisayarı sağlam 50 tl lik mazotla 50 km yaptım ışık yanmak üzere 😀

o ayarı biliyorum ayardan değil o ayar 1/100 de başka bi seçenek daha var ama doğru ayarda ondan eminim benzinliğe girdim km sıfırladım 50 tl lik mazot aldım her zaman aldığım yerden 50 km yaptım mazot ışığı yanmak üzere 😀

50 liraya zaten 11 litre kadar mazot olur onlada şehir içi 150km gitmesi gerekli yakıt işinde bi tuhaflık var

aracınızın garantisi var ise dereceyi değiştirttirin

aşırı derecede bir tuhaflık var başına böyle birşey gelmiş olabilecek birisi varıdr diye düşünüp yazma gereği duydum sorunu bilen varsa yardımcı olursa iyi olur

geçmiş olsun.garantiniz bitmemişse servise gösterin bence garantiden hallettirebilirsiniz hiç olmazsa.yine başına gelen arkadaş varsa yardımcı olacaktır ben ilk defa duydum.

en kötü ihtimal servis yeniden yazılım yükler düzelir.

teşekürler cevaplar için ama arabanın garantisinin bitip bitmediğini nerden öğrenebilirim ? 🙂

ruhsattaki trafiğe çıkış tarihi yeterli ya da servisten baktırabilirsiniz tabi bakımları serviste yapılmışsa geçerlidir.

garantisi bitmiş arabanin malesef bide şöyle birşey dikkatimi cekti araba 50 tl mazot alip sifirladikdan sonra 63 km yapti yakıt bitti ama 4 saat 50 çalıştı gözüküyor ama o kadar süre calistirmadim

Akü bitmiştir bir kere takibine yapip çalıştırdık birsey kullanmadigimiz halde bitti arkadasin birisi aküden de boyle yanlış istatistikler çıkabileceğini söylüyor ama ne derece dogru sizce

sizin yol bilgi ekranında yazılımsal bi hatada olabilir 50tl ile daha fazla gider

ama arabayı nasıl kullanıyorsunuz sokak aralarında falan mı 4 saat uzun süre çünkü ortalama hızınız kaç olarak görünüyor yazılımsal bi hata var ise serviste yazılım atılabilir

Şehir içi kullanıyorum genelde ama yakıti aldıktan sonra hic trafikde beklemedim yol bilgisayarinda problem olsa yakıt göstergesini etkilermi acaba

en iyisi bi servise götürün yazılım atarlar

Herkese merhaba yol bilgisayarında sorun var.kendi kendine menü içinde ilerliyor,far ayarını değiştiriyor,gösterge ışıklarını açıp kapatıyor,yolcu aırbag açık kapatıyo kısacası bunun gibi işleri kafasına göre yapıyor.bilgi ve tecrüberinizi paylaşmanızı rica ediyorum.iyi günler dilerim.

Bu tur sorunlarda ustaya gitmeden once ecu resetleme yapin duzelmesse ustalara gidin ecu resetle yotuba ya nasil yapilgini anlatiyor

Abiler ve arkadaş bende 2004 model doblo var yol bilgisayarı gösteriyor ama km kac litre mazot kaldığını falan hep 0 gösteriyor sıkıntısı nedir veya çözümü

Back