Merhaba arkadaşlar. İlk mesajımı tanışma bölümünde attıktan sonra ilk başlığımı ve problemi buraya yazıyorum. Aracım Yeni Doblo 1.6 Premio. Sonbaharda direksiyonun sola dönme eğilimi vardı ve periyodik bakımda Rot-Balans yaptırıp hallederim diye düşünmüştüm ve aracı da aldığımız Göker Oto'ya servise gittim ve periyodik bakımla birlikte rot-balans da yaptırdım. Servisten çıktıktan sonra problemin devam ettiğini gördüm ve telefonda durumu bildirip daha sonra tekrar servise gittim. Servis elemanlarından biriyle test sürüşüne çıktık ve özellikle hızlanma sırasında bariz bir şekilde durumun göründüğünü kendi de teyit etti. Buna benzer bir durumla daha önce birkaç kere karşılaştığını ve fabrikanın şu cevabı verdiğini söyledi "Eller direksiyondayken ve direksiyon düz tutulduğunda sağa veya sola dönüş yoksa durum normaldir.". Servis personeli rotları falan söküp tekrar takıp ayar yapacağını ama sorunun düzelmeyebileceğini söyledikten sonra arabayı servise bırakıp ayrıldım. Arabaya tekrar oturduğumda ise durumun değişmediğini üzülerek ve öfkelenerek gördüm. Müşteri hizmetlerine durumu ilettim ve aldığım cevap: "Servisle konuştuk ve durumun normal olduğunu gördük.". Şu ana kadar çok farklı markalarda arabalar kullandığımı ve hiç birinde düz yolda direksiyonun oynamadığını ve bunun bir problem olduğunu söyledim. Durumun fabrikaya bildirilerek çözüm bulunmasını talep ettim. Sonuç: koca bir SIFIR. Hiç kimse geri dönüş bile yapmadı. Tekrar aradığımda ise durumun normal olarak sonlandırıldığını öğrendim ve şikayetimi tekrarladım. Bir haftadan fazla oldu galiba ama hala ses yok.
Arkadaşlar, buna benzer bir durumla karşılaşan oldu mu hiç? Düz yolda direksiyon sola dönüyor hızlanırken kesin oluyor. (Önden çekiş arabaların ivmelenme anında sağa sola kafa sallaması şeklinde değil).
Veya müşteri hizmetlerinin bu tutumuyla karşılaşan. Aracı almadan önce FİAT almayın diyen çok oldu ama hoşumuza gittiği için arabayı aldık. Ancak şu an gerçekten pişman etmeye başladı....