Yeni Doblo lastik sorununa resmi destek

anka2556

Onursal Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
0 +
Meslek
Lojistik uzmanı
Modeli
Araç Yılı
2011
Renk
Çöl Gri
Malum, uzunca süredir D3 kasa aracımın lastiklerimi değiştirmeye çalışıyorum,
foruma sayfalarca yazı yazdık tam bi sonuca ulaşamadık.

Orjinalciler, ebatcılar, performans lastiği tavsiye edenler,
konfor lastiği tavsiye edenler kapışırken , dedim ki , biz niye uğraşıyoruz , firmalar bize bilgi versin.

Önce bridgestone'u aradım, lastik önerisinde bulunabilir misiniz diye. hayır dediler , böyle bi yetkimiz yok, ebatlarınıza uygun lastik önerbiliriz dediler , ki o da benzer ticari sınıf latik olacak sonuçta.
205/55r16 için bi garanti vermediler, otomobil lastiği olduğu için garantiliürünlerimiz bile garanti dışı kalır sizin araçta.

Fiat'ı aradım, durum böyle böyle dedim, "aracın frenleri güven vermiyor, asıl suçlunun çok sert olan pirelli lastiklerin olduğunu düşünüyorum".
Beni kocaeli deki teknik servise yönlendirdiler, onlar da orjinal lastik dışında bir şey öneremiyeceklerini söylediler.
Tekrar fiat'ı aradım, durumu anlattım, "araç esp li,asr li , lastik boyutlarını değiştirmemiz sorun olur mu? Buna teknik servis buna cevap veremiyor,
hususilerde yük lastiği fren mesafesini uzatıyor, muayeneden tek seferde geçti ama bu araç bana güven vermiyor" dedim .

Çalışıp geri dönecekler, ayrıca "orjinal ebatlarınızda kalın diye de aramayın , bi çözüm üretin öyle arayın" dedim.
Sistemde adıma açılmış takip numarasını bende ordan zonuca ulaşmaya çalışacağım.

Önceki aracım grande punto idi, söke söke klima kompresörümü değiştirdim ki, türkiyede 2 adet stok kompresör vardı.
Allah nasip ederse ,bunda da bi çözüm elde etmeyi istiyorum.

gadam 205 lastik abs/asr bozmaz...ancak 205 lastiğe güvenip aracı spor kullanmaya kalkarsan fren kızdırırsın.(tecrübeyle sabittir.toexict e sorabilirsin.az daha kaza yapıyordu)

bide dediğimiz gibi yağmurlu havada dikkatli kullanacan.onun dışında kayar kapı açılıyorsa yada lastik tam tur da davlumbaza çarpmıyorsa sorun yok tak gitsin....

bak benim sana tavsiyem lastik ebadlarını değiştirmemendir.ama illede değişecem siyosan o zaman sana tavsiyem 205/50/17 lastiktir.bununda yük endexsi genelde 93.aracı yyüklü kullanırsan taban bozar.

asr esp tam çalışması için kullanıcı kitabıdada lastik ebatlarını değiştirmememniz öneriliyor

gadam 205 lastik abs/asr bozmaz...ancak 205 lastiğe güvenip aracı spor kullanmaya kalkarsan fren kızdırırsın.(tecrübeyle sabittir.toexict e sorabilirsin.az daha kaza yapıyordu)

bide dediğimiz gibi yağmurlu havada dikkatli kullanacan.onun dışında kayar kapı açılıyorsa yada lastik tam tur da davlumbaza çarpmıyorsa sorun yok tak gitsin....

bak benim sana tavsiyem lastik ebadlarını değiştirmemendir.ama illede değişecem siyosan o zaman sana tavsiyem 205/50/17 lastiktir.bununda yük endexsi genelde 93.aracı yyüklü kullanırsan taban bozar.

Raptor, jant masrafı da çıkartırtıyorsun bana ...

sen jant değişmiyecen mi?o zaman 205/55/16 94V yada 94W alacan...bunlar daha imanlı...ben olsam senin yerinde olsam 94W alırım.onların su tahliyesi daha güçlü olur.

sen jant değişmiyecen mi?o zaman 205/55/16 94V yada 94W alacan...bunlar daha imanlı...ben olsam senin yerinde olsam 94W alırım.onların su tahliyesi daha güçlü olur.

Ben Lassa Phenoma 205/55R16 94W XL düşündüm aslında.
yanakları da güçlendirilmiş(xl), amma ısınmadan yol tutmuyor dediler, az biraz soğudum lastikden.

hımmm...doğru olabilir...o zaman V serisi var ona bi bak...hatta ben sana link vereyim sen oradan seç...

(link)

hımmm...doğru olabilir...o zaman V serisi var ona bi bak...hatta ben sana link vereyim sen oradan seç...

(link)

Lassa Impetus Revo 205/55R16 94H XL sanırım en uygunu bu olacak.

ama Doblo'nun kullanım kılavuzunda, 99 uncu sayfada der ki...

ESP ve ASR sistemlerinin düzgün çalışması için lastikler tüm tekerleklerde kesinlikle
aynı marka ve tipte, mükemmel durumda ve en önemlisi belirtilen
tipte, markada ve boyutta olmalıdır.

Hadi buyur, gelde fiat'ı müşteri hizmetlerini arama şimdi.

(link)

ESP ve ASR sistemlerinin düzgün çalışması için lastikler tüm tekerleklerde kesinlikle

hacı kılavuz doğru...müşteri hizmetlerini aramanın bi faydası yok!olabilecek herşeyi biz anlatıyoruz zaten.müşteri hizmetleri sana bizim kadar yardım edemez.

müşteri hizmetleri dediğin,oraya bi zavallı bi kızcağızı oturtmuşlar kızan hırsını o garibandan çıkarıyor...olan bu!

bizim gibi ihtimalleri,varyasyonları,ebatları hesaplayacak adam yok orda...

(link)

gardas bu memlekette yıllardır doğan ve şahinleri gördük her marka hertip her ebat lastik ve jant kananlar var kimseden bi şikayet duymadım ha helazon kestirenler hariç helazon kestirenlerde şasenin işi biter belli zaman sonra çok aşırıya kaçmadıktan sonra lastik ebetlarındaki değişimleri her marka araç belli ölçüde kalmak lazım sen aklına yatan cebine uyan bi lastik tak gitsin zaten 3 sene sonra değiştirecen beğenmessen başka bi markaya gewçersin olur biter kolay gelsin

(link)

gardas bu memlekette yıllardır doğan ve şahinleri gördük her marka hertip her ebat lastik ve jant kananlar var kimseden bi şikayet duymadım ha helazon kestirenler hariç helazon kestirenlerde şasenin işi biter belli zaman sonra çok aşırıya kaçmadıktan sonra lastik ebetlarındaki değişimleri her marka araç belli ölçüde kalmak lazım sen aklına yatan cebine uyan bi lastik tak gitsin zaten 3 sene sonra değiştirecen beğenmessen başka bi markaya gewçersin olur biter kolay gelsin

doan şahinle bu arabayı bir tutma...o araba otomobil...hız sınırı endexside yük endexside düşük.o arabay ne lastik atarsan at dikkatli kullandığın sürece gider...

bu araba öyle değil..yük ve ya hız endeksinin birini tutturamadın mı lastik taban bozuyor!

(link)

doan şahinle bu arabayı bir tutma...o araba otomobil...hız sınırı endexside yük endexside düşük.o arabay ne lastik atarsan at dikkatli kullandığın sürece gider...

bu araba öyle değil..yük ve ya hız endeksinin birini tutturamadın mı lastik taban bozuyor!

o zaman ne amaçla kulanıyosa ona göre lastik takacak yük için kullanıyosa orjinal lastikleri hiç ellemeyecek binek kulanıyosa kendi fikrim ben binek kulanıyorum binek lastiği tavsiye ederim

ha bide 205 55 ler yüzer demiştinya sabah uşak afyon yaptım geldim yagmurlu havada hiçde yüzmüyo

su birikintisine denk geldin mi hiç?hem kaçla gittin?80 le gittiysen birikintiye gelmediğin sürece bi sorun çıkmaz...o paylaştığım videoları iyi izle...çekirge bir sıçrar iki sıçrar!

su birikintisine denk geldin mi hiç?hem kaçla gittin?80 le gittiysen birikintiye gelmediğin sürece bi sorun çıkmaz...o paylaştığım videoları iyi izle...çekirge bir sıçrar iki sıçrar!

Raptor, 205 liklere laf söylüyorsun da, bizim lastikler hiç mi aquaplannig yapmıyor?

Ki amacı sadece uzun ömür olan, su tahliyesi , görece diğer lastiklerden zayıf.

Fiat müşteri hizmetleri aradı, tahmin ettiğim(iz) gibi , onlar da ölçüleri değiştirmeyin dediler.

durmu detaylı olarak ab-nlattım, 215/55 r16 kullanmak istediğimi, lastik çapını %0,3(binde 3) değiştiğini,

Offset ölçülerinde değişiklik yapılmadan bu lastikleri kullanmam da bi sorun olup olmayacağının bilgisini istedim.

Geri döneceklerini söylediler, bekliyorum.

Fiat müşteri hizmetleri aradı, tahmin ettiğim(iz) gibi , onlar da ölçüleri değiştirmeyin dediler.

durmu detaylı olarak ab-nlattım, 215/55 r16 kullanmak istediğimi, lastik çapını %0,3(binde 3) değiştiğini,

Offset ölçülerinde değişiklik yapılmadan bu lastikleri kullanmam da bi sorun olup olmayacağının bilgisini istedim.

Geri döneceklerini söylediler, bekliyorum.

D3 kasa doblo'nun jant bijon aralık ve offset bilgilerine sahip olan var mı?
7.0 jant ve 215 lastik bakıyorum...
Offset leri ayralamazsam kesin bi yerlere sürter.

abi su birikintisine de girdim karla karışmış iyice cıvımış birikintiyede girdim ama dediğin gibi hızım 80 90 arası idi su birikintisine ilk vurduğun andaki o cekme bırakma olyını hiç yapmadı dün de izmire gittim geldim allahım silecekler son ayarda yetişemiyordu camı silmeye yol su içinde virajlarda frene de bastım gayet güzel tutunması var

abi su birikintisine de girdim karla karışmış iyice cıvımış birikintiyede girdim ama dediğin gibi hızım 80 90 arası idi su birikintisine ilk vurduğun andaki o cekme bırakma olyını hiç yapmadı dün de izmire gittim geldim allahım silecekler son ayarda yetişemiyordu camı silmeye yol su içinde virajlarda frene de bastım gayet güzel tutunması var

Lastikciyle 215/55'de anlaştık, zor oldu ikna etmem.
Şimdi hava basıncı için aynı lastiği kullanan Ford Focus Cmax'in hava basıncı olan,ön 33/ arka 31'i kullanmayı düşünüyorum.
Aracın ağırlığı 1496 kilo*eek*

Back