Yeni Doblo lastik sorununa resmi destek

su birikintisine denk geldin mi hiç?hem kaçla gittin?80 le gittiysen birikintiye gelmediğin sürece bi sorun çıkmaz...o paylaştığım videoları iyi izle...çekirge bir sıçrar iki sıçrar!

abi su birikintisine de girdim karla karışmış iyice cıvımış birikintiyede girdim ama dediğin gibi hızım 80 90 arası idi su birikintisine ilk vurduğun andaki o cekme bırakma olyını hiç yapmadı dün de izmire gittim geldim allahım silecekler son ayarda yetişemiyordu camı silmeye yol su içinde virajlarda frene de bastım gayet güzel tutunması var

Lastikciyle 215/55'de anlaştık, zor oldu ikna etmem.
Şimdi hava basıncı için aynı lastiği kullanan Ford Focus Cmax'in hava basıncı olan,ön 33/ arka 31'i kullanmayı düşünüyorum.
Aracın ağırlığı 1496 kilo*eek*

hayırlısı olsun

herşey iyide tam jant ölçüleri yok, denk jantı nasıl bulacağım....
Jantı bulacağım bu sefer şkil şemal uyacak mı bakalım...
İşim çok zor.*helpless*

su birikintisine denk geldin mi hiç?hem kaçla gittin?80 le gittiysen birikintiye gelmediğin sürece bi sorun çıkmaz...o paylaştığım videoları iyi izle...çekirge bir sıçrar iki sıçrar!

abi su birikintisine de girdim karla karışmış iyice cıvımış birikintiyede girdim ama dediğin gibi hızım 80 90 arası idi su birikintisine ilk vurduğun andaki o cekme bırakma olyını hiç yapmadı dün de izmire gittim geldim allahım silecekler son ayarda yetişemiyordu camı silmeye yol su içinde virajlarda frene de bastım gayet güzel tutunması var

Lastikciyle 215/55'de anlaştık, zor oldu ikna etmem.
Şimdi hava basıncı için aynı lastiği kullanan Ford Focus Cmax'in hava basıncı olan,ön 33/ arka 31'i kullanmayı düşünüyorum.
Aracın ağırlığı 1496 kilo*eek*

hayırlısı olsun

hayırlı olsun gardas

Raptor, 205 liklere laf söylüyorsun da, bizim lastikler hiç mi aquaplannig yapmıyor?

Ki amacı sadece uzun ömür olan, su tahliyesi , görece diğer lastiklerden zayıf.

yapar...ama daha az yapar...suya temas eden taban yüzeyi düşük,tabanın uyguladığı basınç gerilmesi yüksek.(birim alana düşen ağırlık)

Raptor, 205 liklere laf söylüyorsun da, bizim lastikler hiç mi aquaplannig yapmıyor?

yapar...ama daha az yapar...suya temas eden taban yüzeyi düşük,tabanın uyguladığı basınç gerilmesi yüksek.(birim alana düşen ağırlık)

Su tahliyesi daha iyi, yola tutunması daha iyi olan, bunuda testlerle kanıtlıyan bi lastiği de aynı güvenle kullanabiliriz diye düşünüyorum.

Pirelli Chrono takacağına, kağnı lastiği tak daha iyi...

Su tahliyesi daha iyi, yola tutunması daha iyi olan, bunuda testlerle kanıtlıyan bi lastiği de aynı güvenle kullanabiliriz diye düşünüyorum.

Pirelli Chrono takacağına, kağnı lastiği tak daha iyi...

işte kimse tahliyenin daha iyi olacağına garanti veremiyor...sıkıntı birazda burada...hem prelli chrono takma.kimse o lastikten memnun değil.çok sert kütük gibi.brigstone da aynı.ama yumuşak olan lastikler var. onları dene istersen.bir çok arkadaş bu şekilde sorununa çözüm buldu.

bak anka...benden buraya kadar.benim işim size işin doğrusu ne ise onu izah etmek.ama gördüm ki anlaşamıyoruz.205 lastik 195 den çok fazla fark etmeyecek.(tabanda 1 cm)belki görülmeyecek bile...belki etkileride normal şartlar altında çok fazla olmayacak.ama extrem bir durumda ölümle kalımı bu 1 cm lik hatta 1 mm lik farklar belirliyor.video paylaştım,anlattım izah ettim olmadı olmadı...sen bilirsin.benden bu kadar.bundan sonra senin lastikle ilgili herhangi bir sorunu cevaplamayacam.servisten ve lastiği satan firmadan daha çok ilgilendiğim kanaatindeyim seninle.bu kadar açıklamayı onların yaptığını sanmıyorum.

şimdi son olarak 205 lik lastikle illede kaza yaparsın demiyorum.sadece risklerini anlatıyorum.en azından lastiğin huyuna suyuna tam bir güven kazanana kadar dikkatli kullan.215 lastiğe de dikkat et.kapılara ve davlumbazlara sürtmediğinden emin ol.dinlemessin ama yine ösyleyeyim 215 den uzak dur en azından.205 daha imanlı.benim geniş taban lastikle bir sorunum yok.almıyorum satmıyorum.benim istediğim sadece üye arkadaşların başına bi yanlışlık gelmesin o kadar.

lütfen bu son mesajıma alıntı yada cevap yazmayın.bu konuyla daha fazal ilgilenmek istemiyorum.zaten bazı üyelerin davranışlarından oldukça yorulmuş durumdayım.buradan en küçük karım yok.kimseden teşekkürde beklemiyorum.sadece kullanıcılara yardımım olsun istedim ama bu gidişle artık tamamen köşeme çekilip kimsenin sıkıntısını cevaplamayacam.

Son olarak bir 205/55/16 91V kullanıcısı olarak 195/60/16 ya göre avantajlarını ve dezavantajlarını yazdım....

Ama açıkçasını söyleyeyim.... Ben şu ana kadar....
Fren , Yol tutuş ( ıslak havada , kuru havada , virajlarda ) hiç bir sorununu görmedim....

Kullanıcı olarak benim söyleyebileceklerim bu kadar... Zaten bu konuda daha önce çok kere yazıldı tartışıldı....

Son olarak bir 205/55/16 91V kullanıcısı olarak 195/60/16 ya göre avantajlarını ve dezavantajlarını yazdım....

Fren , Yol tutuş ( ıslak havada , kuru havada , virajlarda ) hiç bir sorununu görmedim....

Kullanıcı olarak benim söyleyebileceklerim bu kadar... Zaten bu konuda daha önce çok kere yazıldı tartışıldı....
D3 de 215/55 kullanan hiç yok mudur, yahu?

(link) jant olarak da bunu düşünüyorum.

D3 de 215/55 kullanan hiç yok mudur, yahu?

(link) jant olarak da bunu düşünüyorum.

güzel jantmış ama orjinalleri gibide durmaz bence

kocaeli de cağlayan rot balans ile konuştum.
(link)
lastik ->5/55 r16 bridgestone Er 300 93V (1300) (link)
Jant ->cms 391 (700) (link)

Takma, balans .. tüm işçilik onlara ait.
fiyat nasıl sizce?

brigstone kullanıyorum...prelliden bi farkı yok peşin peşin söyleyeyim...

ya düşün 50 bin km yaptım.temiz bi 10 daha gider...

Lassa alacaktım, 10000 dne sonra sertleşiyor dedi usta, bridgestone daha verimli olurmuş.

Lassa alacaktım, 10000 dne sonra sertleşiyor dedi usta, bridgestone daha verimli olurmuş.

hiç sanmam...ben lassayı yıllardır kullanıyorum...dişleri bitmeye yaklaşınca sertleştiği doğrudur...ama bu en az 45 bin km sonra olur...

lassa güzel lastik

yaww rizeli topraamm inat etme git bak şu japon lastiklere...bak da yine 205 mi alacan 215 mi alacan ne istiyosan onu al...

falken lastiklere bak,dunloplara bak toyolara bak...lastiği japonlar yapıyor...

gerçi her malın iyisini japonlar yapıyor...

(link)

fiyat nasıl sizce?

Jantında yük endeksi varmış😱
hafif jant alactım , garantiye girmiyor diye gene hafifi ticari jantı almak zorundayım😱

(link)

fiyat nasıl sizce?

hafif jant alactım , garantiye girmiyor diye gene hafifi ticari jantı almak zorundayım😱

garantiye neden girmiyor muş

(link)

fiyat nasıl sizce?

Lastik gibi, jantda ağır yük altında bozulur diye😡

(link)

fiyat nasıl sizce?

Lastik gibi, jantda ağır yük altında bozulur diye😡

anladım *tup*

Back