Yeni Doblo lastik sorununa resmi destek

herkes merak etti ama lastik harhal😀

140 tan sonra biraz yoldan birazdan da lastikten dolayı araç gezmeye , zıplamaya başladı.

2 şeritli duble yolda , frene güvenemememek te işin artısı.

Hani dedim bi bahtı kara yaya , kümbetten atlasa , kesin vururum.

Çünkü 140 la giderken en az 100 metre de dururdu bizim dombik.

190 yapan arkadaşları merak ediyorum , hangi cesaretle bastıklarını.*no*

Lastiklerimle frenlerime yani... Arabama güveniyorum abi... Gerçi 190 km/h'dan sonra işimiz Allah'lık...:?

Lastiklerimle frenlerime yani... Arabama güveniyorum abi... Gerçi 190 km/h'dan sonra işimiz Allah'lık...:?
Bugün jant bulma amacıyla izmirden bi kiş iile görüştüm.
Alfa romeo servisiymiş , bi jant sundu araca uygun ama çıkma, o yüzden kararsızım biraz.
Bana doblo için Alfa romeo alt yapısını kullandılar, aracı gittimi fabrika denedim çok güzel yapmışlar dedi.
Ama bu ne biçim lastik seçimdir diye o da dert yandı.😱
En az 10 doblonun lastiklerini değiştirmiş.

Araca ben de güveniyorum, dün ,dar bi virajda , araç solladım, araç ve yol tutuşu bineklerle yarışır.*tup*

yeni doblonun yol tutuşu harika bence ama lastikler maleesef iyi değil eskisin bizde değiştiricez

Bugün jant bulma amacıyla izmirden bi kiş iile görüştüm.
Alfa romeo servisiymiş , bi jant sundu araca uygun ama çıkma, o yüzden kararsızım biraz.
Bana doblo için Alfa romeo alt yapısını kullandılar, aracı gittimi fabrika denedim çok güzel yapmışlar dedi.
Ama bu ne biçim lastik seçimdir diye o da dert yandı.😱
En az 10 doblonun lastiklerini değiştirmiş.

Araca ben de güveniyorum, dün ,dar bi virajda , araç solladım, araç ve yol tutuşu bineklerle yarışır.*tup*

konuştuğum usta bu lastiği önerdi
DUNLOP SP SPORT LM703 - 215/55/16/DörtMevsim 93V Oto Lastik
(link).
ER300 çok ses yapıyor, konforu az diye kötüledi*helpless*

bu çok iyiymiş*helpless*

Bu lastiği hiç duymadım, bilen var mı, incelemeye değer mi?

abi sen lastik ebatlarını neden bukadar büyütüyorsunki bizim arabanın lastik ebatı 195/60/R16 sen gidiyosun 215/55/R16 bakıyorsun bence yanlış seçim ama karar senin lastik ebatı önemli olmasa mühendisler kafa yorup araca hangi lastiğin daha uygun olduğunu bulmakla uğraşmazlardı istediğiniz ebatı takın derlerdi 🙂

abi sen lastik ebatlarını neden bukadar büyütüyorsunki bizim arabanın lastik ebatı 195/60/R16 sen gidiyosun 215/55/R16 bakıyorsun bence yanlış seçim ama karar senin lastik ebatı önemli olmasa mühendisler kafa yorup araca hangi lastiğin daha uygun olduğunu bulmakla uğraşmazlardı istediğiniz ebatı takın derlerdi 🙂

Bu 2 eabatın dış çapları binde 3 farklı, yan neredeyse aynı.
Sadece tabanını genişletiyorum, o da yük ve hız endeksi tutsun diye.

GOODYEAR EFFICIENTGRIP - 205/60/16/DörtMevsim 92H Oto Lastik

Piyasada: 278,81 TL + KDV
Lastix.com 'da: 180,00 TL + KDV
Kazancınız (%35,44): 116,60 TL
Kdv Dahil Fiyatı: 212,40 TL

GOODYEAR EFFICIENTGRIP - 205/60/16/DörtMevsim 92H Oto Lastik / Bu lastiğin dış çapı %1.5 daha küçük
215/55 aşağıda görüldüğü gibi %0.3 daha büyük , yani fark çok daha az.

Piyasada: 278,81 TL + KDV
Lastix.com 'da: 180,00 TL + KDV
Kazancınız (%35,44): 116,60 TL
Kdv Dahil Fiyatı: 212,40 TL
92 => 630 kilo / Yük endeksi bizim araçlara hafif kalır.Taban çökmesi yapar.
H => 210 / İdare eder.

madem bu değerlere önem veriyorsun 195/60/R16 dan şaşmıcaksın abi

Orjinal lastik çapınızdan %3 daha büyük veya daha küçük ebatlardaki ölçüleri Yakıt tüketimi, Yol tutuş ve Fren güvenliği açısından tavsiye etmiyoruz.

lastik satanlar bile belirtmiş yani ama karar senin illaki ebatlarıyla oynıcam diyosan daha güzel gözüksün diyosa tak dene *clap*

Orjinal lastik çapınızdan %3 daha büyük veya daha küçük ebatlardaki ölçüleri Yakıt tüketimi, Yol tutuş ve Fren güvenliği açısından tavsiye etmiyoruz.

lastik satanlar bile belirtmiş yani ama karar senin illaki ebatlarıyla oynıcam diyosan daha güzel gözüksün diyosa tak dene *clap*

%3 değil %0.3 değişiyor çaplar.
Yani toleransın 10 da 1 'i kadar.

benim merak ettiğim neden gidip chrono ları tercih ettiler sert yapılı lastik daha yumuşak seçselerdi ya

benim merak ettiğim neden gidip chrono ları tercih ettiler sert yapılı lastik daha yumuşak seçselerdi ya
Fiorino'ya ER300'ü uygun gören de FIAT, Bize chronoyu layık gören de.
Gel de çık işin içinden.

Fiorino'ya ER300'ü uygun gören de FIAT, Bize chronoyu layık gören de.
Gel de çık işin içinden.

evet fiorinoda binek lastiği var

sen benim anlatmak istediğimi anlamıyorsun abi sen en iyisi bildiğin gibi yap mühendisler buna boşuna 195/60/16 takmamıştır herhalde ama sen kendini mühendislerden üstün görüyorsan diyecek birşeyim yok istediğin lastiği takarsın araba senin taşıdığın can senin yaktığın yakıt senin bişey diyemem

sen benim anlatmak istediğimi anlamıyorsun abi sen en iyisi bildiğin gibi yap mühendisler buna boşuna 195/60/16 takmamıştır herhalde ama sen kendini mühendislerden üstün görüyorsan diyecek birşeyim yok istediğin lastiği takarsın araba senin taşıdığın can senin yaktığın yakıt senin bişey diyemem

Ben canımı yolda bulmadığım için 2000 tl harcayıp lastik değişmeye çalışıyorum...
Fiyaka olsun diye değil...

Ben canımı yolda bulmadığım için 2000 tl harcayıp lastik değişmeye çalışıyorum...
Fiyaka olsun diye değil...

Temel tavsiyeler

Tavsiye edilmeyenler

1. Gerektiğinde geçici olarak kullanılacak stepne dışında farklı ebattaki lastikleri
2. Aynı dingil üzerinde (tek dingilli veya çift dingilli olması farketmez) farklı tip lastikleri
3. Araç üreticisinin tavsiye ettiğindan daha düşük yük endeksli ve daha düşük hız gruplu lastikleri

araçlara ( ve römorklarına ) takmak yasaktır.

ALINTI

Farklı lastikler takılabilir mi?

Araca üzerinedeki lastiklerden farklı lastikler takılabilir mi? Aracın üzerinde ki lastiklerinin:

• markasının
• ebadının
• kullanım koşullarının (ör; yol, kar, arazi..vb)
• yapısının: radial veya çapraz katlı (konvansiyonel)
• hız grubunun (T, H, V, W…)
• yük endeksinin aynı olmasını gerektirir.

Ben açıkça söylüyorum... Ben hem güzel görünsün... Hem de performans istediğimden taktım.... Kendime göre lastik bilgim var az da olsa... Gittim jantları aldım... Telefon açtım lastikler geldi... Hepsi topu topu 10 dk. içinde oldu... 🙂

Back