Yarın araca kamber uygulayacağım...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan resul70
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
One oyle gardasim göz yapayım derken kas cikarmak gibi oluyor yaptirma gardasim arabaninda anasini belleme yav bir dost tavsiyesi

Ben de yaptirmama taraftariyim.

yanlış anlama kardeşim ama dobloya kambermi olur makaslı araç aracın lastiklerine yazık birde fren mesafen uzayacak tercih senin ama altındaki araç doblo bence hiç bir araca kamber yakışmıyor

D3 arkalar sıkıntılı jant koy yada coil bas baska birseyde yapma

tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar 🙂 kamber den bi süre sonra aracı az da olsa basacağım 🙂 zaten güzel olmassa düzeltilebilecek bşey arkadaşlar 🙂

Resul güzel durmasını istiyorsan ilk önce aracı bas sonra kamber yap çünkü kamber basık araçlar için olan birşey. Araba leylek gibi havadeyken hiç hoş durmaz :/

fiat_doblo_by_tolgadinmez-d46ekhc.jpg

Bak mesela böyle hoş duruyor 🙂

@duhan13 sizin dobloya bi şekil yap ne dersiin? 😀 😀

şimdi şöyle bi durum var bizim sanayide iş yok adamlar yapamıyo modifiyeyle alakaları yok 'lip' i bile taktırmak için 2 -3 dükkan gezdim yazın kamberi bugün söyledim adam o ne diyo usta bulamıyon burda

bence de en iyi görüntüyü yakalayana kadar herşeyi yapacam jant lastik basık ama sırayla 🙂

Kamberi bilmemeleri biraz anormal çünkü benim bildiğim kadarıyla hem yol tutuş hemde lastiklerin uzun ömürlü olabilmesi için gereken bir ayar :/ Bilmemeler tuhaf :/

Fazla birşeye gerek yok aslında bas ve jantları değiştir yeteer, birde mercek + angeleye li far yaptırdın mı tamamdır

anlattım lastiğin açısı değişiyor falan filan ben yapamam dedi başka birine gittim sordum bende
Ha diyince olmuyor işte kardeşim yavaş yavaş 🙂

Dosyalar

• 130620143609.jpg
    130620143609.jpg
    810,1 KB · Okunma: 25
  • 140120151135.jpg
    140120151135.jpg
    890,1 KB · Okunma: 27
En basit şekli ile kamber ayarı lastiğin yere bastığı açıyı değiştirmektir.
Yere tam dik açıyla basan lastik düz yolda maximum temas sağlar.Bu sayede en iyi hızlanma ve fren mesafesi elde edilir.Ancak negatif kamber ayarı sürüş dinamiğini değiştirecektir.

Negatif ayar demek lastiklerin iç basması anlamına gelir.İç kısımları yola temas eden lastikler düz yolda daha az tutuş sağlarken viraj içinde ağırlık merkezinin değişmesi ve aracın esnemesi ile daha çok tutuş sağlarlar.

Standart araçlarda kamber açıları ile oynamak genellikle mümkün değildir.Sonradan değiştirilen amortisörler ve kamber düzeltme kolları (camber correction arm) ile bu ayarı yapmak mümkündür.Bir çok Coil-Over sisteminde camber plate bulunur.Bunları ayrıca alıp orjinal amortisöre monte etmekde mümkündür.Amortisör kulesinin üstüne takılırlar.

Tüm bunların driftle çok yakından alakası vardır.Unutmamak gerekirki drift için ön lastiklerde çok iyi arka lastiklerde ise kötü bir yol tutuş gerekir.Tüm bu ayarlar aracın (arkadan kayması) Over Steer yapması için gereklidir.Viraj içi kontrolü ise ayrıca önemlidir.
Günlük kullanılan araçlarda en uç kamber değeri -3 iken özel drift otomobillerinde bu değer -7 lere kadar çıkmaktadır.Unutmamak gerekirki hiç bir drift pilotu aracının düz gitmesini istememektedir.Bu yüzden drift otomobilleri ile günlük otomobillerin ayarları tamamı ile ters orantılıdır.

Adamsın lan gökhan. Yakisirrrrr 🙂

@Omer Akdemir
bizde bişeyler düşünüyoruz ömer allah kısmet ederse 🙂

Ne oldu bu yamultma işi 🙂

Arkadas yamultmus abi insallah istedigi gibi olur hersey 🙂

@duhan13
Fotoğrafları bekliyoruz o zaman 🙂 Yayık DOBLO 🙂

Back