ugurakyuz
Azimli Üye
Şaşırtıcı olan normal değişim süresi 160 bin veya ses gelince olarak yazıyo her yerde. Ses gelme vb bişey olmadı. Birkaç yerde okudum 250 bine kadar giden varmış talihsizlik gerçekten. İşçilik konusundada bi tamirci 1200 lira dedi başka bi yer 600 e olur dedi tereddütte kaldım. Malzemeleri kendim alıcam 1.sınıf almaya dikkat edicemMotoru açmadan anlaşılmaz. Hangi parçalar zarar gördü görmedi tespit edilmesi lazım. Çok geçmiş olsun. Araç kaç model km kaç ?hiç değişti mi zincir ?
Hocam teşekkür ederim allah razı olsun.Sizden başka kullanan hor kullanmış. Zincir kopması anı kalkış zorlama, vurdurma gibi durumlardan sonra ortaya çıkıyor. Talihsizlik geçmiş olsun. Geliyor birini buluyor.
Vurdurmak aklıma geldi ama arıza olur olmaz direk tamircimi aradım yak dörtlünü çekici çağır dedi bende direk öyle yaptım sadece ilk etapta birkaç kez marşa bastım çalıştırmaya çalıştım onun dışında her hangi bişey yapmadım iyiki yapmamışım.Yag değişimi ile alakası olacağını hiç sanmıyorum. Triger belli km ve belli yilda değişir. Bunun amacı parca ya madden malzeme olarak ya da yil yorgunluğu ile kopmasin diye müdahale etmekdir.
Siz farkında olmadan yıpratmışsiniz. Ilk sahibisiniz herhalde yoksa dicem sizden önce hirpalanmis..
Bir orn2k vereyim amcam da düz 1.9 var triger kayiş. Sorun gözükmezken araç stop etmesinden ötürü yolda üşenip 3 de 4 e 3de 4 e atıp vurdurma yapmış. Nitekim 4 5 seferden den sonra koptu. Sizin durumun Aynisi başına geldi.
Ondan mütevellit soğuk motorda ani hareketten kaçınmalı, genel olarak ani gaz asilmalarinun önüne geçmek gerek..
Motor kulakları şanzuman ekzantrik en önemlisi triger sente atabiliyor hatta kopabiliyor..
Ayrıca en nihayetinde olabiliyor youtube videolar var izliyoruz.. durduk yere kol çıkartan ne bileyim triger koparan ...
Sizden de Allah razı olsun. Bununla geçmiş olsun.
Tamircinin verdiği listede siboplar ve horozlarda var Hocam yukarda listeyi paylaştım bakabilirsiniz. Bazı tamirciler vurdurmadıysanız siboplarda bişey yoktur dedi. Rektefiye konusundada rektefiye görecek motor dedi. Aklıma takılan şey zincir eskidiğinde değişimi geldiğinde ses yaparmış ses yapıyomuydu diye sordu bütün tamirciler.1.3 motorlarda triger ömrü 5 yıl veya 160 bin km hangisi önce dolarsa.
Sizin aracınız 140 binde 2010 model. Yani hem değişim km yaklaşmış hemde değişim yılı 5 yıl geçmiş. Bence kopması gayet normal.
Zincir kopması sibobları eğer horozları kırar. En büyük zararı budur motora. Bir nevi yarım rektifiye olacak aracınız.
Geçmiş olsun
Malzemeleri aldınız mı.Tamircinin verdiği listede siboplar ve horozlarda var Hocam yukarda listeyi paylaştım bakabilirsiniz. Bazı tamirciler vurdurmadıysanız siboplarda bişey yoktur dedi. Rektefiye konusundada rektefiye görecek motor dedi. Aklıma takılan şey zincir eskidiğinde değişimi geldiğinde ses yaparmış ses yapıyomuydu diye sordu bütün tamirciler.
Bende hiç ses vs yoktu onun için sürpriz oldu biraz kopması.
yok daha almadım ama sordurdum fiyatları 2200-2300 civarıMalzemeleri aldınız mı.
Hemşehrim valla usta elinin değdiği yer ve yanındaki parçalar maalesef çok gitmeden arıza veriyor. Bu nedenle zorunlu olmadıkça usta yanına gitmemeye gayret ediyorum.Toprağım devirli kullanmak ayrı arabayı kaldırırken haldir huldur patiyle ne bileyim ivmeyle kaldırmak ayrı. Haklisin fiorino yük de koydun mu ağır kalıyo mecbur yüklememeden olmaz ama nasıl anlatayım bilemedim.. bu zincir kayış karışık işler yaaa.
Şimdi fabrika 160bin km der de şartlar ayrı bizim kullandığımız şartlar ayrı.. 160 dıyorsa kafada 130 140 da değişecek zaten.. yoksa kaçınılmaz son her an gelir. Sakası yok..
Benim triger kayiş mesela 290k da değişmiş. Değişen usta deftere demiş ki 360 k ve 5 sene. Yanı ben şuan 351 bin deyim, 2015 sonu değişmiş.. Yanı km dolmasa da yaş dolacak zorlama sıkıntıya gelme değiş diyor..
Bende ipin agzindayim allah muhafaza. Değişecegim yakında..
Sen doblo da 200kusur kala baskı balata değişmedin.. sen bir istisnasin.
Istisnalar kaideyi bozmazz 🙂))))