Doblo Sürgü kapı tamiri - çözümü

DOBLOCU SEDAT 16CZN26

Yeni Üye
Doblo
Adı
SEDAT
Kan Grubu
0 +
Meslek
Beyaz eşya ve elektrik teknisyeni
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2010
Renk
Siyah
Sürgülü kapının rulman üzerindeki plastik parça zamanla kopuyor veya çürüyor bu yüzden kapı açılış kapanışta zorlanma sürtme sesi hatta ayar bozukluğu oluşuyor, benim araçta da olmuştu sanayide parça komple değişecek dediler ve pahalıydı, ben de kendim parçayı söktüm yağ çözücü ile temizleyip yağladıktan sonra rulman üzerine sucudan aldığım 25 lik su borusunu emanet aldığım kaynak makinesi ile önce ısıtıp eritip rulman üzerine geçirdim ve soğuduktan sonra fazlalığı küçük testere veya tırtıklı bıçak ile kestim orjinal oldu.

(parçayı sökerken kapıyı sıkıca tutun söktükten sonra kapıyı o şekil kapatıp tutturun iş bittikten sonra tekrar dikkatlice açın takın) Tek başıma ben bu şekilde yaptım, ama biri olsa iyi olur

Dosyalar

• 20260502_185410(1).webp
    20260502_185410(1).webp
    214,1 KB · Okunma: 25
alim değilsede ariftir. Hocam fotoğraftaki sürgülerin alt kısmındaki parçamı yoksa ortada bulunanmı birde sökümü zormu az buçuk bu işlerden anlayan biri yapabilirmi sizce

Sökümü hiç zor değil hocam, resimdeki alttaki parçadır, ilk önce 2 tane vidası var birini tam sök diğerine geçince gevşetmeden önce kapıyı birisi tutsun (alttan yukarı doğru hafif kaldıracak şekilde tutacak) veya benim gibi tek başınaysan dizini koy kapının altına, iki vidamızı söktükten sonra parça serbest kalır ve biraz döndereceksin ki halatın kancası çıkabilsin gerekirse pense yardımıyla halatı parçadan ayır bu şekilde sökümü çok kolay.

Ortadaki parça da kolay ama bu kez kapıyı çok sağlam tutmak gerek. Yine iki vidası var ama parçayı sökme işleminden önce rayın sonunda arka far'a taraf olan yerde iki vidalı kapı durdurucu takozu var önce onu sök sonra biri kapıyı alttan tutsun sen parçayı sök yerinden çıkardıktan sonra kapıyı dikkatlice kapat korkma düşmez öyle duruyor kapatınca. Rulmanlara işlem yaptıktan sonra geri aynı şekilde takıyorsun işlem böyle

Güzel. İyi iş olmuş. İsterseniz benim konu başlığıma da bir bakın. Bayağı şey sığdırdım. Bu Dobloların çok fazla parçası var. Birsürü farklı klipsi de var. Bazı klipsler bile çoğu Dobloda yok. Özellikle ön tampon köşeleri için gizemli bir tane vardı. Ön tampon için çok parça gösteriliyor ve bir tane kauçuk tapanın hiç işlevi bile yok. Birkaç masrafı saymazsak bizim Dobloda ön karter muhafazası yok. Takılı durması için parça kataloğundaki gibi siyah pullu vida gerekir bence. Bir metal bir vida klipsi oluyor. Yan karter muhafazalarının da nasıl takılı durduğunu görmedim. Bu üçünü görmek isterdim. Parça kataloğundaki gösterilen küçük vida ve klipsleri gerçekte rastgele eklenmiş farklı vida ve klipsler oluyormuş. Aracın içindeki küllük de yok. Bu sürgü kapı raylarındaki tekerleklerin plastikleri de kopmuş. Aracın içinde halıda köşesi kırık bir klips var. Bulunmuyor. Arka tampon sol braketi kırık. Ön tampon sol braketi de kırık ve yeni braket alınırsa takması zahmetli gibi. Ayhan marka var. Özellikle orijinali gibi olacaksa onun perçini var. Starklips yapmış. Perçin matkap gibi bir şeyle delindikten sonra yenisi de perçin makinesiyle takılmalı bence.

Back