Selam arkadaşlar bu stepne çıkmaması benimde başıma geldi bu sayede inceleme imkanı buldum , bana da keselim vs. vb. dediler. Ben şu şekilde çıkarttım aracın kirikosuyla stepne lastiği bir miktar havaya kaldırdım ( Lastiğin ağırlığını aldım ) sonra kolu çevirince tak diye attı kirikoyu aldım lastiği indirdim . Bakımını yaptım yağ lama vs. , tavsiyem yılda bir olur muayeneden muayene ye olur sökmek .
İnternet de bence yanlış bilgiler var video da bile yanlış anlatıyor . Stepne Lastik mekanizması askı sistemiyle çalışıyor (iki elinizi parmaklarınızdan kenetleyip çekin 🙂 .Çelik tel / susta aynı zamanda dişli görevi görüyor zorladığınızda sanki kopacak gibi olma , diş atlama , tın tan ses gelme bundan dolayı, kopacağını yada diş yiyeceğini düşünmüyorum zaten yemesin diye tasarlanmış zorlanırsa diş atıyor .
Lastiğin ağırlığı teli zorlamaması için askı yapılmış sonuna kadar çevirdiniz askının içinde toka yuvaya oturduğu anda aslında işlem tamamlanmış oluyor o noktadan sonsa çevirmeye devam ettiğinizde lastik tarafında ki tokanın üzerindeki yay gerilmeye başlıyor bunu boşluğu alaçak kadar gerin sorun çıkartan yer burası aslında (lastikcilerin kestiği yer )
Kimse bahsetmemiş fakat en büyük problemlerden biride lastik inse bile tokanın üstünde pilastik kafalı bir vida ile gene stepneye balı , bu vidada sıkısmış olabilir , elinizle çevirmeye gücünüz yetmeye bilir , vurma veya başka bir şeyle çevireyim dediğinizde plastik kırılıp geriye somun kalabilir , bu nokta lastiğin içinde olduğu için sıradan açık ağız 17 sığmaya bilir 🙂 yana yana 17 lokma anahtar arayabilirsiniz .